A photo of internship students from Projects Abroad handing out posters to raise awareness during their public health work experience in Madagascar.

Stage Public Health in Madagaskar

Doe praktische ervaring in de gezondheidszorg op en leer van professionals terwijl je in Madagaskar woont

In een oogopslag

Sluit je bij ons aan op een stage Public Health in Madagaskar en doe praktijkervaring op in de volksgezondheid. Je werkt in landelijke gemeenschappen waar gezondheidszorgdiensten beperkt zijn.


In Madagaskar werk je in het kader van ons Water, Sanitation and Hygiene programma, waarmee we werken aan de preventie van infectieziektes. Je helpt bewustzijn te vergroten over belangrijke gezondheidsproblemen en bevordert goede hygiëne binnen de gemeenschap. Je raakt ook betrokken bij medische outreaches.


Je woont en werkt in het dorpje Andasibe. Je woont in een pension met andere stagiairs en vrijwilligers in het midden van weelderige, prachtige jungles en zult hier zeker een gedenkwaardige tijd meemaken.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is een stage Public Health in Madagaskar geschikt voor mij?

Onze stage Public Health in Madagaskar is beschikbaar voor iedereen die graag gezond leven in landelijke gemeenschappen wil bevorderen.


Dit is een geweldige manier om praktische ervaring in de gezondheidszorg aan je cv toe te voegen. Het zal je wat nuttige gesprekspunten geven voor sollicitatiegesprekken of essays en toont aan dat je toegewijd bent aan het helpen van anderen.


Maak je geen zorgen als volksgezondheid iets nieuws is voor jou! We leren je alles wat je moet weten en onze medewerkers staan klaar om begeleiding en advies te bieden. Al het outreachwerk dat je doet vindt plaats onder toezicht van een ervaren arts of verpleger. Het is een geweldige manier om te leren en ervaring op te doen in de volksgezondheid terwijl je in Madagaskar woont.


Dit project loopt het hele jaar door en je kunt je op elk moment aansluiten.

A group of interns are seen talking to locals about the symptoms and prevention of the plague whilst on a public health internship in Madagascar.

Je werk wordt verdeeld in vier hoofdcategorieën:


Bevorder betere hygiëne en sanering


Madagaskar staat op de VN-lijst van minst ontwikkelde landen. Op het platteland is een aantal van de meest fundamentele water- en saneringsvoorzieningen niet beschikbaar. Hierdoor blijven infectieziektes een significant probleem in veel steden en dorpen.


In het dorp Andasibe heeft Projects Abroad een Water, Sanitation and Hygiene programma opgericht om betere hygiëne en sanering te bevorderen. Het grootste deel van je werk betreft het verbeteren van de algemene gezondheid van de gemeenschap. Je kunt bijvoorbeeld voorlichting geven over de risico's van het drinken van vervuild water.


Doe outreaches in lokale dorpen


Om meer mensen te bereiken in de meer landelijke gebieden om Andasibe heen ga je met artsen en verplegers mee op medische outreaches. Deze outreaches vinden één keer per week of één keer in de twee weken plaats. Je helpt te controleren op vitale functies, bijvoorbeeld door bloeddruk, hartslag en gewicht te meten. De toezichthoudende arts of verpleger zal de consultaties houden en waar nodig behandeling bieden.


Naast de gezondheidscontroles gebruiken we deze outreaches ook om voorlichting te geven.Ontwerp en maak leermiddelen om gezondheid te bevorderen


Het ontwerpen van leermiddelen zoals posters en flyers maakt ook deel uit van je outreachwerk. Deze worden gebruikt om mensen voorlichting te geven over goede hygiëne en de preventie van infectieziektes.


Wanneer je vertrekt uit Madagaskar zullen medewerkers en andere stagiairs deze middelen blijven gebruiken om voorlichting te geven.


Verzamel en registreer gegevens om de voortgang van gezondheid binnen de gemeenschap te volgen


Je zal ook helpen om de voortgang van ons Public Health project te monitoren door basisinformatie te verzamelen over de huidige werkwijzen en middelen.


Je doet dit door huisbezoeken af te leggen en onderzoek uit te voeren in de gemeenschap. Daarna voer je de gegevens in in onze Global Impact Database. Wanneer deze eenmaal in de database staan kunnen we de voortgang van individuele patiënten en projecten blijven volgen.


Waar in Madagaskar ga ik werken?

Andasibe

Je zit in het dorpje Andasibe aan de oostkust van Madagaskar.


Er is maar één onverharde weg in het dorp, wat af en toe vrij modderig wordt. Je kunt het hele jaar door regen verwachten. De regen valt het hardst in het orkaanseizoen, van november tot maart. We raden je aan om warme kleding mee te brengen voor de avonden en goede, degelijke schoenen die best een beetje vies mogen worden.


In Madagaskar bestaat er een enorme verscheidenheid aan unieke wilde dieren die je nergens anders ter wereld vindt, zoals de lemur. Wel 80% van de diersoorten op Madagaskar zijn inheems, wat betekent dat dit de enige plek is waar je ze ooit in het wild zal kunnen zien!


Het grootste deel van je stage werk vindt plaats in Andasibe en de omliggende gemeenschappen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Madagaskar Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet mijn typische dag als stagiair Public Health in Madagaskar eruit?

Een typische werkdag loopt van ongeveer 8.00 uur tot 17.00 uur, afhankelijk van de activiteiten van de dag. De meeste ochtenden besteed je aan onderzoek en voorbereidend werk op het kantoor.


Van 12.00 uur tot 14.00 uur zal je een lunchpauze krijgen. In deze tijd kun je naar huis om te eten met je gastgezin en misschien kort een dutje doen.


De middagdienst loopt van 14.00 uur tot 17.00 uur en wordt grotendeels besteed aan veldwerk. Dit bestaat voornamelijk uit community outreaches en/of gegevens verzamelen. Al het werk vindt plaats onder begeleiding van de Project Coördinator.


Denk er wel aan dat de tijden vanwege het wisselvallige weer kunnen variëren.


We raden je aan om je vrije tijd tussen de middag of in de late middag te gebruiken om materialen en activiteiten voor de volgende dag voor te bereiden, of om de Global Impact Database bij te werken.


Weekenden zijn je vrije tijd om te ontspannen en te verkennen met andere stagiairs en vrijwilligers van Projects Abroad. Er is veel te zien in Madagaskar, waaronder bomen, meren, stranden, lokale markten en de hoofdstad Antananarivo. Je kunt je ook verdiepen in de lokale cultuur door in het pension te genieten van maaltijden en gesprekken met locals.

Projects Abroad interns spreading plague awareness during their public health internship in Madagascar.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is de algemene gezondheid en het welzijn van mensen die in landelijk Madagaskar wonen te verbeteren.


Deze gemeenschappen, die ver van de grote steden wonen, hebben vaak slechts een beperkte toegang tot gezondheidszorginstellingen. Veel gezinnen hebben ook niet het geld om hun kinderen te laten vaccineren en zelf behandeld te worden wanneer ze ziek zijn.


Door je aan te sluiten bij dit Public Health project help je bewustzijn te vergroten. Je zal ons helpen te zorgen dat de gemeenschap het belang van inentingen, basishygiëne en regelmatige gezondheidscontroles inziet.


In het kader van ons Public Health project hebben we het Water, Sanitation and Hygiene (WASH) programma opgericht om goede hygiëne in landelijke gemeenschappen te bevorderen. Dit sluit aan bij de VN Doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling die vaststellen dat schoon, toegankelijk water van essentieel belang is voor een gezond leven.


Door middel van workshops en presentaties vergroten we ook bewustzijn over veelvoorkomende ziektes in het dorp zoals cholera, malaria en aandoeningen die diarree veroorzaken. Ons doel is om het aantal gevallen hiervan te verminderen.


We hebben vier duurzame doelen geïdentificeerd die we met ons Public Health project in Madagaskar hopen te bereiken:  


  • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
  • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
  • Verminderen van het aantal gevallen van malaria
  • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken


Help ons deze langetermijndoelen te bereiken terwijl je waardevolle ervaring in de volksgezondheid opdoet in Madagaskar.

A female intern is pictured whilst distributing first aid kits to local schools during her public health internship in Madagascar.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Andasibe. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving beleven.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Madagaskar staat gekend voor zijn unieke planten en dieren. Je vindt er ringstaartmaki's en kameleons, maar bovenal een stukje natuur die uniek is in de wereld.


Bezoek de nationale parken, de Avenue of Baobabs en bewonder deze prachtige Afrikaanse 'tree of life'.


Beklim bergen, ontdek kliffen en de rotsformaties van Tsingy de Bemaraha. Madagaskar heeft ook het derde grootste koraalrif op de planeet, ideaal om te snorkelen en diepzeeduiken.


We hebben verschillende projecten beschikbaar in Madagaskar en het hele jaar door hebben we vrijwilligers aanwezig. Je kunt er samen met hen op uit gaan en nieuwe vrienden maken, misschien wel voor het leven?


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners