An intern gaining valuable work experience whilst taking blood sugar tests during her public health internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Stage Public Health in Sri Lanka

Doe praktijkervaring op door basisgezondheidscontroles uit te voeren in gemeenschappen zonder regelmatige toegang tot gezondheidszorg

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Sluit je aan bij onze Public Health stage in Sri Lanka en doe praktijkervaring op in gemeenschapsgerichte gezondheidszorg. Dit project vindt buiten een ziekenhuisomgeving plaats en is in plaats daarvan gericht op achtergestelde gemeenschappen.

 

Bij de gemeenschappen waarmee we werken is toegang tot gezondheidszorg ernstig beperkt en veel mensen hebben geen informatie over gezond leven. Jij zal deel uitmaken van onze inspanningen om hier verandering in te brengen door op outreaches te werken en voorlichting te geven. Je zal werken met artsen en verplegers om basisgezondheidscontroles uit te voeren tijdens huisbezoeken en educatieve outreaches. Het werk dat je doet zal helpen om mensen aan te moedigen gezondere levens te leiden. Daarbij doe je veel praktijkervaring op voor op je cv en leer je medische basisvaardigheden zoals bloeddruk meten.

 

Je zit of in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, of in het Kalutara District en je verblijft bij een lokaal gastgezin. De avonden en weekenden heb je vrij om de stad en de prachtige omliggende gebieden te verkennen.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is een stage Public Health in Sri Lanka geschikt voor mij?

Dit project is ideaal voor iedereen die een carrière in de gezondheidszorg wil nastreven. Je zal praktijkervaring opdoen bij het uitvoeren van verschillende basisgezondheidscontroles en werkt samen met professionals in de geneeskunde en volksgezondheid. Daarnaast zal je waardevol inzicht opdoen in de beoefening van gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.


Gebruik deze ervaring in Sri Lanka om wat praktische werkervaring toe te voegen aan je cv. Door tijdens sollicitatiegesprekken te vertellen over wat je op je stage geleerd hebt zal je ook een streepje voor hebben op de rest.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig. Wij leren je alles wat je moet weten en al je outreachwerk vindt plaats onder toezicht van professionals.


Onze stages in Sri Lanka lopen het hele jaar door en je kunt meedoen vanaf een minimum van twee weken. We raden je aan om langer te blijven, om te zorgen dat je zoveel mogelijk leert tijdens je werkervaring in de volksgezondheid in Sri Lanka.

A female intern is pictured helping patients at a medical camp whilst she completes her public health internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Wat ga ik doen tijdens mijn stage Public Health in Sri Lanka?

Dit is een aantal van de taken waarbij je helpt wanneer je je aansluit bij onze stage Public Health in Sri Lanka:


 • Doe outreaches en help artsen basisgezondheidscontroles uit te voeren
 • Geef voorlichting over gezondheidszorg, voeding en hygiëne tijdens workshops
 • Loop mee met medische professionals in klinieken om te zien hoe zij hun dagelijkse taken uitvoeren
 • Registreer, analyseer en rapporteer gegevens om ons te helpen dit programma te blijven verbeteren

Je werk zal zich richten op de volgende gebieden:


Doe medische outreaches


Je neemt deel aan medische outreaches in landelijke gemeenschappen rondom Colombo. Tijdens deze outreaches werk je met een lokaal geneeskundig team om medische controles uit te voeren. Je controleert op bloeddruk en bloedsuikerspiegel en woont consultaties bij.


Geef voorlichting over gezondheidszorg, voeding en hygiëne


Tijdens outreaches zal je ook kunnen praten met gemeenschappen over keuzes voor een gezonde levensstijl. We doen dit normaal gesproken door in verschillende gemeenschappen workshops te organiseren over onderwerpen die gerelateerd zijn aan gezondheid. Tot de onderwerpen die je behandelt kunnen horen:


 • Gevaren van roken en alcoholmisbruik
 • Tandverzorging
 • Voeding en gezonde levensstijl
 • Hypertensie en diabetes
 • Eerste hulp


Loop mee met medische professionals in klinieken


Eén van de beste aspecten van een stage in Sri Lanka is dat je nauw samenwerkt met ervaren professionals in de geneeskunde en volksgezondheid.


Tijdens je stage zal je hun werk in klinieken kunnen observeren. Er wordt ook veel aandacht besteed aan zorg voor moeders, kinderen en ouderen. Je zal misschien zelfs, indien toegestaan, verloskundigen kunnen helpen tijdens veldwerk en huis-aan-huis bezoeken.


Je zal de kans krijgen om maandelijks mee te helpen bij een grote medische outreach en seminars bij te wonen met alle andere medische stagiairs in Sri Lanka. Je bezoekt ook ziekenhuizen en woont workshops bij waar je leert over lokale gezondheidszorgmethodes en traditionele geneeskunde.


Registreer, analyseer en rapporteer gegevens


Een belangrijk deel van je werk is het registreren, analyseren en rapporteren van je bevindingen met je programmacoördinatoren.


Je maakt gebruik van een database om alle patiëntgegevens te registreren, die daarna gebruikt kunnen worden om informatie terug te halen die tijdens eerdere consultaties verzameld is. Na elk bezoek zal je een evaluatie van de interventie opstellen. Dit helpt ons om de langetermijnresultaten te volgen en monitoren in ons Global Impact Report.  

Wie zijn onze partners voor dit project?

In Sri Lanka werken we samen met een gezondheidszorgorganisatie van de overheid die valt onder de Preventive Health Sector van de Regional Director of Health Services (RDHS) in Colombo.


De organisatie biedt gezondheidszorg voor moeders en kinderen, waaronder een trainingscentrum voor verloskundigen. Er zijn vijf voltijds artsen en drie verplegers die in 17 klinieken werken.


Waar ga ik werken als stagiair Public Health in Sri Lanka?

Je werkt in de hoofdstad Colombo of in het nabijgelegen Kalutara District.

Colombo

Colombo is de grootste stad in Sri Lanka en ook de hoofdstad van het land. Er wonen ongeveer 5,6 miljoen mensen. In de afgelopen paar jaar is Sri Lanka steeds populairder geworden als toeristenbestemming. De meeste bezoekers vliegen naar Colombo en brengen wat tijd door met het verkennen van de tempels, musea, stranden en het nachtleven.


Je zal hier werken in achtergestelde gemeenschappen in de buitenwijken van de stad.

Kalutara

Kalutara District ligt in het zuidwesten van Sri Lanka. Het staat bekend om prachtige stranden, bosreservaten, rivieren en de bruisende stad Kalutara.


Je werkt in kleinere gemeenschappen die geen toegang hebben tot gezondheidszorg.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als stagiair Public Health in Sri Lanka

Je typische dag loopt gewoonlijk van ongeveer 8.00 uur tot 16.30 uur, met een lunchpauze van anderhalf uur.


Je begint je dag meestal met een vergadering op kantoor met je medestagiairs, begeleider en coördinatoren. Je breng een of twee uur door met het voorbereiden van de dag en vervolgens vertrek je voor je outreachwerk van de ochtend.


Als je dichtbij het huis van je gastgezin werkt kun je tussen de middag naar huis om te lunchen en wat uit te rusten. Op dagen waar je in verder weg gelegen gemeenschappen werkt krijg je een ingepakte lunch.


De ochtenddienst wordt gewoonlijk besteed aan voorbereiding, reizen en wat gezondheidszorgwerk. Dit betekent dat middagdiensten meestal helemaal gewijd worden aan gezondheidszorgwerk. Hier doe je basisgezondheidscontroles of help je bij voorlichtingscampagnes.


Je brengt ook een dag per week door met het registreren, analyseren en rapporteren van de informatie die je verzameld hebt en het invoeren hiervan in onze Global Impact Database. Dit wordt samen met coördinatoren gedaan. Je kunt ook wat tijd vrijmaken om educatieve presentaties in elkaar te zetten of workshops bij te wonen om je medische vaardigheden te verbeteren.


Eén keer per maand zal je een grote medische outreach en seminars bijwonen met alle andere medische stagiairs in Sri Lanka.

A group of interns are pictured measuring blood pressure levels as part of their public health internship in Sri Lanka.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Dit project heeft twee hoofddoelen: om jou te helpen je vaardigheden te ontwikkelen en om in de behoeften van de lokale gemeenschap te voorzien.


Ons Public Health project in Sri Lanka is gericht op het verminderen van het aantal gevallen van niet-overdraagbare ziektes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan diabetes en hartziekte. Het toenemende aantal gevallen van niet-overdraagbare ziektes is een gevolg van veranderingen in levensstijl. Deze ziektes tellen nu voor 85% van de totale ziektelast in Sri Lanka. De bevolking vergrijst en meer mensen verdienen nu een hoger inkomen. Lokale gezondheidszorgdiensten zijn langzaam hun vermogen aan het opbouwen om aandacht te besteden aan de behandeling en preventie van niet-overdraagbare ziektes.


Wij helpen bij dit proces. We doen dit door voorlichting te geven over preventieve maatregelen en door interventieprogramma's te organiseren. Deze programma's pakken grote risicofactoren aan, waaronder roken, alcohol, overgewicht, een ongezond dieet en een gebrek aan lichaamsbeweging.


Als stagiair Public Health zal je onderzoek en controles uitvoeren binnen deze gemeenschappen. Je werk locatie wisselt af tussen klinieken, bij mensen thuis en openbare scholen. Je draagt ook bij aan voorlichtingscampagnes om keuzes voor een gezondere levensstijl te bevorderen.


We hebben vijf doelen in ons Medicine & Healthcare Management Plan voor Sri Lanka geïdentificeerd. Deze doelen zijn:


 • Bevorderen van de uitwisseling van medische kennis en het aanmoedigen van het begrip over medische praktijken
 • Promoten van bewustzijn over niet-overdraagbare ziektes, zoals diabetes en hoge bloeddruk
 • Verbeteren van de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen
 • Verbeteren van de algemene hygiëne                            
 • Verminder het aantal gevallen van denguekoorts


Help ons deze doelen te bereiken door je bij ons aan te sluiten als stagiair Public Health in Sri Lanka.

Female Projects Abroad intern can be seen teaching a group of children how to correctly brush their teeth whilst on her public health internship in Sri Lanka.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Colombo. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners