A Projects Abroad group attend a workshop during their Law internships in China.

Rechten stage in China

Werk met Chinese advocaten, doe werkervaring op en geef je CV een boost met je buitenlandse ervaring

In een oogopslag

Reis naar Azië en doe onze Rechten stage in China, waar je in een druk advocatenkantoor in Shanghai of Chengdu ervaring opdoet.


Het geeft een boost aan je CV, je leert over de wet in China, kunt de verschillen en gelijkenissen zien met je thuisland en je ontmoet mensen van over de hele wereld. De taken zijn gevarieerd en kunnen gaan van het proeflezen van documenten, helpen met rechtszaken en beoordelen van brieven en zakelijke voorstellen. Je gaat ook de mogelijkheid krijgen om mee te lopen met advocaten tijdens hun consultaties met klanten.

Je verblijft in een appartement samen met de andere vrijwilligers in Chengdu of Shanghai, afhankelijk waar je stage is gelegen. In je vrije tijd kun je de stad ontdekken, de historische tempels bezoeken en een unieke rechten stage in China meemaken!

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Vier Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen
You should have completed at least one year of law studies.


Is een Rechten stage in China geschikt voor mij?

Deze Rechten stage in China is geschikt voor studenten die interesse hebben in juridische praktijken in een snel ontwikkelend land zoals China. Als je werkervaring wilt opdoen, een advocatenkantoor in actie wilt observeren en een waardevolle ervaring wilt toevoegen aan je CV, dan is deze stage je op het lijf geschreven.


We hebben verschillende stageplekken in verscheidene gebieden. Je kunt kiezen uit gebieden zoals:


 • Contract recht
 • Internationaal recht
 • Commercieel recht
 • Ondernemingsrecht
 • Intellectueel eigendom
 • Arbeidsrecht
 • Ontroerend goed recht
 • Familie wet
 • Fusies en overnames


Om deel te kunnen nemen aan deze stage moet je minstens een jaar Rechtenstudies hebben afgerond. Je moet ook beschikken over een eigen laptop, formele kledij en een go-getter attitude!


Onze Rechten stage in China loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen. De minimumduur is vier weken, maar hoe langer je blijft, hoe meer je gaat bijleren.

A student at her desk during her Law internship in China.

Wat ga ik doen op deze Rechten stage in China?

Als Rechten stagiaire in China ga je samenwerken met professionele advocaten. Er wordt verwacht dat je je professioneel kunt opstellen en ook zo kunt kleden. Dit toont respect naar het advocatenkantoor, de advocaten en de klanten zelf waar je mee in contact gaat komen.


Je gaat verschillende taken uitvoeren tijdens deze stage:


 • Loop mee met Chinese advocaten tijdens hun consultaties met klanten
 • Bereid presentaties voor over de juridische werking in je eigen land
 • Doe voorbereidingen voor de rechtbank en woon rechtszaken bij

Je kunt je werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Loop mee met Chinese advocaten tijdens hun consultaties met klanten


Je gaat waardevolle werkervaring opdoen in een Chinees advocatenkantoor door advocaten te observeren en te volgen. Er kan je gevraagd worden om meetings en contractgeschillen bij te wonen, wat je een beter inzicht geeft hoe de wet wordt toegepast in China. Zet je volledig in en toon initiatief, dit toont aan dat je deze stage serieus neemt. Op die manier ga je ook meer kansen krijgen en meetings kunnen bijwonen.


Het soort juridisch werk dat je observeert, is afhankelijk van de stage die je kiest. Dit is ook afhankelijk van je de gebieden waarin je interesse ligt. Dit kan gaan van bijvoorbeeld contract recht tot intellectueel eigendom.


Bereid presentaties voor over de juridische werking in je eigen land


Door jezelf volledig onder te dompelen in het Chinese rechtssysteem, ga je de gelijkenissen en verschillen met je thuisland en China kunnen observeren. Gebruik deze observaties in presentaties voor de medewerkers in het advocatenkantoor. Dit kan de springplank zijn die nodig is om interessante gesprekken tussen u en het personeel aan te gaan.


We raden je aan om deze presentaties voor te bereiden, omdat je zo interesse en toewijding toont naar je collega’s.


Doe voorbereidingen voor de rechtbank en woon rechtszaken bij


Afhankelijk van je eigen initiatief en toewijding tijdens deze stage, kunnen de advocaten je vragen om rechtszaken bij te wonen. Vooraleer je dit doet, word je gevraagd om de nodige voorbereidingen te doen de dag voor de rechtszaak. Doe onderzoek, schrijf de juiste documenten en proeflees de geschreven documenten. Je verantwoordelijke beantwoordt graag je vragen als je deze zou hebben.


Waar in China ga ik werken?

Afhankelijk van je stageplek in China, krijg je de mogelijkheid om te werken in het bruisende Shanghai of het traditionelere Chengdu. Beide steden hebben verschillende stageplekken beschikbaar.

Chengdu werd verkozen als de beste stad in China om te leven en het is een heel stuk rustiger dan Shanghai. Je vindt er de balans tussen het moderne en traditionele. We kunnen je aanraden om de pracht van deze stad te ontdekken tijdens je vrije tijd.


Je gaat werken in het advocatenkantoor van maandag tot vrijdag en je deelt een appartement met de andere vrijwilligers en stagiaires.

Shanghai

Shanghai is de grootste en meest ontwikkelde stad in China. De stad bestaat uit meer dan 25 miljoen inwoners. Het is een stad waar je dag en nacht drukte kunt vinden.


Je werkt in een advocatenkantoor in de dag en in de avond en weekend ben je vrij. Je woont in een appartement samen met de andere vrijwilligers en stagiaires van over de hele wereld.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze China Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de Rechten stage in China

Je begint de dag met een voedzaam ontbijt in het appartement dat je deelt met de andere vrijwilligers. Je kleedt je formeel en neemt vervolgens het openbaar vervoer naar het kantoor. Op je eerste dag wordt je vergezelt door een medewerker die je de route naar het kantoor toont.


Als Rechten stagiaire in China ga je werken van 9 uur tot 17 uur, van maandag tot vrijdag. Dit varieert echter van de stageplek die je kiest en de vereisten.


Op de stage wordt je mogelijk gevraagd om documenten te proeflezen, te werken aan rechtszaken, meetings bijwonen en meelopen met de advocaten.


Je kunt samen met de advocaten en medewerkers van het kantoor lunchen als je daarvoor wordt uitgenodigd. Om zoveel mogelijk uit je stage te halen is het leuk om de medewerkers beter te leren kennen en om tips te vragen over de leukste plekjes van de stad, de bezienswaardigheden en ‘must-do’ uitstapjes in China.


Er zijn mogelijk dagen tijdens jouw stage waar je gevraagd wordt om de advocaat te helpen in de rechtbank. Maak hier  volledig gebruik van door notities te nemen, vragen te stellen en alles op te nemen wat je kunt observeren.


In het weekend en de avond kun je doen wat je wilt. Ga eropuit met vrijwilligers, plan een weekend naar de Chinese Muur. Ontdek de rijke Chinese cultuur en bezoek het Terracotta leger of de Verboden Stad. Wat je ook gaat doen in het weekend, je maakt er vast een geweldige ervaring van!

Projects Abroad Law interns attend a meeting run by experienced local lawyers at a firm as part of their Law internship in China.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage in China?

Het doel van deze Rechten stage in China is om je praktische werkervaring te bieden in een dynamisch advocatenkantoor in China. Je gaat je eigen theoretische kennis uitbreiden en inzicht krijgen in het Chinese rechtssysteem.


De advocaten in China geven eerder legaal advies dan rechtszaken te verdedigen in de rechtbank. Dit is een van de grootste verschillen met de wettelijke praktijken in de meeste Westerse landen. Afhankelijk van je stage ga je meer bijleren over Contract recht, Internationaal recht, commercieel recht en nog veel meer.


Deze ervaring is een waardevolle toevoeging aan je CV en geeft je een voorsprong tijdens studie aanvragen en sollicitatiegesprekken. Om zoveel mogelijk bij te leren op deze stage in China, raden we je aan om constant vragen te stellen en alles in je op te nemen.


Er valt zoveel te leren, zien en doen op deze Rechten stage in China. Neem dit jaar deel en geef je carrière een echte boost!

A student doing a Law internship in China discusses a case with a client over the phone in Shanghai.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Shanghai. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.

 

De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

China is een land met heel wat te beiden. Tijdens jouw vrijwilligerswerk zijn er voldoende activiteiten die je alleen of met de andere vrijwilligers kunt doen in je vrije tijd.

 

Dit land biedt een sterk contracts aan oud en nieuw, stedelijk en landelijk. Je kunt prachtige wolkenkrabbers vinden in de steden, zoals de Oriental Pearl Tower, terwijl je vlak buiten de stad een serene tuin kunt vinden, de Yuyuan Garden.

 

De stad Shanghai is de moeite waard om te verkennen, net zoals de serene en landelijke gebieden buiten de stad. Bezoek een boeddhistisch klooster of reis doorheen de prachtige landschappen.

 

Een reis naar China betekent dat je ook de Grote Muur kunt bezoeken, de Yangtze rivier en the Terracotta Army.

 

Samen met andere vrijwilligers kun je eropuit gaan en de omgeving verkennen in China.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners