Projects Abroad Intern giving nutritional advice whilst on nutritional internship in Fiji.

Stage voeding en diëtetiek in Fiji

Werk met professionals en leer de lokale bevolking het belang van een gezonde levensstijl

In een oogopslag

Neem deel aan onze Stage voeding en diëtetiek in Fiji en pas jouw passie voor gezondheid en kennis toe om achtergestelde gemeenschappen te helpen. Je gaat in dorpen samenwerken met professionals en doet praktijkervaring op.

 

Obesitas is een groot probleem in Fiji en ziektes zoals diabetes en hypertensie (hoge bloeddruk) nemen toe. Deze ziektes zijn goed voor 80% van de sterfgevallen in Fiji en zijn het gevolg van slechte levenskeuzes, ongezonde voeding en weinig lichaamsbeweging. Je neemt een belangrijke rol in op dit project en leert de bevolking het belang van een gezonde levensstijl.

 

Je zult veel praktisch werk doen in Fiji. Je doet basis gezondheidscontroles, helpt met het geven van workshops over wellness en geeft sportlessen. Het werk dat je gaat doen maakt onderdeel uit van een project dat we hebben opgestart voor de lange termijn en waar we voortdurend aan werken. We werken ook met vrouwengroepen en bedrijfsgroepen in Fiji. Hun vooruitgang wordt regelmatig gecontroleerd en onze vrijwilligers zorgen voor ondersteuning waar dit nodig is.

 

Je zult bij een lokaal gastgezin in Nadi verblijven, een stad op het grootste eiland van Fiji. Dit project geeft je niet alleen praktijkervaring maar ook de kans om een andere cultuur te leren kennen en dit prachtig eiland aan de andere kant van de wereld te ontdekken!

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is een Stage voeding en diëtetiek in Fiji geschikt voor mij?

Als je een passie hebt voor gezond leven en een gebalanceerde levensstijl en je wilt anderen hierin aanmoedigen en helpen hierin, dan is deze stage je op het lijf geschreven. Het project is ook geschikt voor voedingsstudenten die praktijkervaring willen opdoen en op zoek zijn naar praktisch werk.

 

Dit project is open voor iedereen die ervaring wilt opdoen in voeding en diëtetiek. Je hebt geen voorafgaande ervaring nodig om deel te nemen, het project zal aan jouw kennis en vaardigheden worden aangepast. Als vrijwilliger leer je vaardigheden zoals samenwerken in teamverband, probleem oplossend denken en je leert plannen. Deze vaardigheden zijn waardevol op jouw cv en voor jouw toekomstige carrière.

 

Onze Stage voeding en diëtetiek in Fiji loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen. De minimumduur is twee weken en je kunt zo lang blijven als je zelf wilt.

A young intern is pictured with an elderly local lady discussing her medical experience whilst she is on her nutritional internship in Fiji with Projects Abroad.

Wat ga ik doen op deze stage?

Op deze stage voeding en diëtetiek in Fiji krijg je de kans om praktijkervaring op te doen en bij te leren van professionals. Tegelijkertijd leer je de bevolking het belang van een gezonde levensstijl.

 

Hier zijn een aantal taken die je kunt verwachten bij het project:

 

 • Werk met vrouwengroepen, bedrijfsgroepen en scholen aan educatieve voedingslessen
 • Help bij gezondheidschecks en houdt de vooruitgang bij ter evaluatie
 • Houdt kookdemonstraties om een gezonde voeding aan te moedigen
 • Ondersteun de productie en de consumptie van lokale producten door het aanleggen van moestuinen
 • Promoot een gezondere levensstijl voor de schoolkinderen

Je werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:

 

Organiseer educatieve workshops

 

Fiji krijgt momenteel te maken met een grote hoeveelheid volwassenen die lijden aan ziekten zoals diabetes en hartaandoeningen. Je kunt ons helpen het belang van gezonde voeding en een gezond leven te vergroten door middel van educatieve workshops. Er zijn verschillende onderwerpen waar je je op kunt focussen, zoals de gevaren van tabak en alcohol. We willen ook dat je de algemene voedselveiligheid bespreekt om door voedsel veroorzaakte ziekten te helpen minimaliseren.

 

Help bij gezondheidschecks

 

Je werkt nauw samen met gemeenschappen met lage inkomens die wij gedurende een periode van drie maanden monitoren. Gedurende deze periode helpen vrijwilligers om deze groep een ​​gezondere levensstijl aan te leren en houden voorruitgang bij. Dit door middel van het meten van vitale functies zoals de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel, de hartslag en het gewicht op een regelmatige basis. Vervolgens monitoren en beoordelen we de voortgang die wordt gemaakt. Aan het einde van de drie maanden periode kan de groep zelf een gezonde levensstijl onderhouden. 

 

Alle gegevens worden geüpload in onze Global Impact Database om de informatie te verzamelen. Op deze manier kunnen we veranderingen makkelijk opsporen en op de hoogte blijven van de zorg die we geven. Het stelt ons ook in staat om gepersonaliseerde gezondheid- en dieetplannen voor te bereiden, zodat we op lange termijn een verschil kunnen maken.

 

 

Houdt kookdemonstraties om een gezonde voeding aan te moedigen

 

Een andere praktische manier om te helpen is het geven van kookdemonstraties met gezonde maaltijden.

 

Gebruik jouw creativiteit en bedenk gezonde en betaalbare maaltijden voor families. Je gebruikt de gewassen uit de moestuinen van de gemeenschap en moedigt de bevolking aan om meer groenten en fruit te eten.

 

Gezond eten gaat echter hand in hand met lichamelijke beweging. Je helpt fitness lessen te geven aan volwassenen en kinderen. We organiseren regelmatig Zumba lessen voor vrouwen en bedrijfsgroepen waar we mee samenwerken en geven les op scholen. Je kunt altijd een andere activiteit bedenken en deze opzetten. Ga proactief te werk en neem groepen op hikes, doe stretchoefeningen met de kinderen of organiseer bijvoorbeeld een yogales als je hiervoor opgeleid bent.

 

Promoot een gezondere levensstijl voor de schoolkinderen

 

De jongeren jaren van kinderen zijn kritieke tijden voor het ontwikkelen van gezonde gewoonten die de algehele ontwikkeling op de lange termijn ondersteunen. Door onze inspanningen in Fiji hopen we deze positieve veranderingen tot stand te kunnen brengen.

 

Je bezoekt scholen om studenten te betrekken bij leuke fysieke activiteiten en leert ze gezonder voedsel te herkennen en te consumeren. Studenten nemen ook deel aan de oprichting van moestuinen om het concept van het groeien van wat ze eten te versterken.


Waar in Fiji ga ik werken?

Nadi

Jouw voeding en diëtetiek stage vindt plaats in Nadi, een stad aan de westkust van het belangrijkste eiland van Fiji; Viti Levu. Het is het drukste eiland en het belangrijkste handelspunt van Fiji. Er zijn het hele jaar door toeristen aanwezig.

 

Viti Levu is het grootste eiland in de archipel. Fiji bestaat in totaal uit 330 eilanden, 110 van deze eilanden worden permanent bewoond. 

 

Met het warme, tropische klimaat en de prachtige palmbomen langs het strand voelt Fiji als een echt paradijs. In het weekend heb je de tijd om het eiland, of andere eilanden, te verkennen met de andere stagiaires en vrijwilligers.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Fiji Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de stage voeding en diëtetiek in Fiji

Op je eerste werkdag wordt je volledig gebrieft over het project. Je krijgt informatie over de achtergrond van de volksgezondheid in Fiji, je ziet de resultaten van vorige gezondheidschecks op het project en krijt te horen waar huidig aan gewerkt wordt.

 

De medewerkers op het project trainen je in het uitvoeren van gezondheidschecks. Je krijgt ook informatie over de meest voorkomende ziektes in het land die ontstaan door een ongezonde levensstijl.

 

Je werkt elke weekdag van van 8 uur tot 17 uur, gelijk met de uren van de lokale kliniek.

 

Jouw taken variëren van dag tot dag en geven je de kans om praktijkervaring op te doet in de verschillende afdelingen. Je kunt werken op de lagere scholen, met vrouwengroepen, bedrijven en lokale gemeenschappen. Informatie over wanneer en waar je werkt kun je terugzien in je eigen weekschema.

 

Elke ochtend start je met een meeting met alle stagiaires en lokale medewerkers. Je wordt gebrieft over de dagactiviteiten en bereidt je voor op de dag.

 

In de avonden en het weekend ben je vrij om te doen wat je wilt. Verken het eiland, leer de lokale taal en ontdek de cultuur!

Two interns from Projects Abroad pictured teaching Zumba to a school class as part of their nutrition internship in Fiji.

Wat zijn de doelen en impact van het project?

Het hoofddoel van dit project is om de algemene gezondheid van de bevolking te verbeteren en de aanwezig van levensstijl gerelateerde ziekten te verminderen.

 

Obesitas en overgewicht zijn in toename in Fiji door een ongezonde levensstijl, ongezonde voeding en te weinig lichaamsbeweging. Hierdoor zijn ziektes zoals diabetes en hartziekten sterk aan het toenemen.Momenteel is 80% van de sterfgevallen in Fiji te verwijten aan deze ziektes, een groot probleem voor de bevolking.

 

Door middel van deze stage voeding en diëtetiek in Fiji kunnen we de lokale gemeenschappen aanmoedigen om voor een gezonde levensstijl te kiezen. We doen dit aan de hand van:

 

 • Workshops
 • Praten over gezonde levensstijl en voedselkeuzes
 • Sportklassen

 

Een ander deel van het project is om de voedselzekerheid te verbeteren op het eiland. Voedselzekerheid bestaat pas als iedereen fysieke en economisch toegang heeft tot veilig en gezond voedsel voor een gezonde levensstijl. Door een verandering in het weer en levensstijl zijn er ook minder verse producten aanwezig in Fiji waardoor de bevolking veel verwerkt voedsel eet.

 

Daarom bouwen en planten we moestuinen. Het helpt ons de productie en consumptie van lokale producten te bevorderen, zodat meer mensen toegang hebben tot gezond voedsel. Dit heeft als bijkomend voordeel dat lichaamsbeweging wordt aangemoedigd door het werken in de moestuinen.

 

We hebben vijf doelen vooropgesteld in ons Nutrition Management Plan:

 

 • Verminder obesitas en niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hypertensie
 • Verbeter voedselzekerheid
 • Verbeter voedselveiligheid en kennis van hygiëne
 • Promoot een gezonde levensstijl en milieu voor schoolkinderen
 • Ondersteun de productie en consumptie van lokale producten

 

Neem deel aan een waardevolle voeding en diëtetiek ervaring in Fiji en help de lokale bevolking gezonder te eten.

Projects Abroad nutrition interns plant seeds with local residents during their nutritional internship in Fiji.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Nadi. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Argentijnse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je een samenwoont met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

 Beleef de pracht van de Pacific en doe vrijwilligerswerk met ons in Fiji. Dit tropische eiland heeft zoveel te bieden met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.

Fiji staat bekend voor zijn prachtige stranden. Het helderblauwe water en de witte stranden maken Fiji de perfecte plaats om tot rust te komen van een dag werken op het vrijwilligersproject. Bijgevolg zijn er ook heel veel watersporten die je kunt uitproberen.

Wil je de lokale cultuur opsnuiven dan mag je zeker niet vergeten om de Sri Siva Subramaniya tempel te bezoeken. je kunt ook de kunstgalerijen verkennen en de handgemaakte werken bewonderen op de marktjes van Nadi.

Het Kula Eco Park geeft je de kans om de inheemse planten en dieren te ontdekken, of je kunt met de zipline het hele park op een hoog tempo bewonderen!

Je kunt het eiland op je eentje verkennen of samen met de andere vrijwilligers. Elk jaar verblijven vrijwilligers van over de hele wereld op het eiland, waar je zonder twijfel nieuwe vrienden gaat maken.  


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners