Students hold up educational posters during their Nutrition internship in Samoa.

Stage voeding en diëtetiek in Samoa

Doe waardevolle praktijkervaring op in voeding en diëtetiek en promoot een gezonde levensstijl in samenwerking met professionals gezondheidszorg

In een oogopslag

Doe stage voeding en diëtetiek in Samoa en deel jouw passie voor een gezonde levensstijl in achtergestelde gemeenschappen die ondersteuning nodig hebben. Je gaat van gezondheidsprofessionals leren en praktijkervaring opdoen in de voeding en diëtetiek sector.


80% van de bevolking in Samoa ouder dan 15 heeft obesitas. Dit betekent dat er een hoog risico is voor niet-overdraagbare ziektes zoals diabetes en hypertensie. We hebben jouw hulp nodig om de gezondheid van de bevolking in de lokale gemeenschappen te verbeteren.


Met de hulp van professionals ga je helpen met het uitvoeren van gezondheidschecks. Je zult helpen met de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te meten. Je gaat ook presentaties geven en het bewustzijn over een gezonde levensstijl verhogen.


Je zult bij een gastgezin verblijven en werken op het tropische eiland Upolu. Tijdens jouw vrije tijd ga je dan ook de kans krijgen om dit eiland te ontdekken, toeristische plaatsen te bezoeken en bezienswaardigheden zoals de Falefa Vallei.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen
Je moet over een goede kennis Engels beschikken.


Is een stage voeding en diëtetiek in Samoa geschikt voor mij?

Als je interesse hebt in voeding en een gezonde levensstijl, dan is deze stage je op het lijf geschreven. Je krijgt de kans om mensen te helpen. Tegelijk doe je praktijkervaring op en leer je de lokale bevolking het belang van voeding en je verzamelt medische gegevens.


Deze stage is geschikt als je student diëtetiek of voedingsleer bent of nadenkt om deze studie te starten. Je groeit vertrouwen door te werken met patiënten en dat is een boost voor jouw CV. Het zorgt ook voor een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Het werk wordt aangepast aan de kennis en ervaring die je hebt. Al het werk dat je doet staat onder toezicht van de lokale medewerkers die je helpen met de activiteiten.


Hou er wel rekening mee dat de minimumleeftijd om deel te nemen 18 jaar is.


Deze stage diëtetiek en voeding loopt het hele jaar door en je kunt starten op elk moment van het jaar. De minimum duur is twee weken maar een langer verblijf geeft je nog meer praktijkervaring.

Students teach a class during their Nutrition internship in Samoa.

Wat ga ik doen op deze stage in Samoa?

Op de stage diëtetiek en voeding doe je praktijkervaring op van de ervaren verzorgers. Je werkt ook mee aan de minimale voedingsvereisten voor de lokale gemeenschappen. Je gaat de volgende taken uitvoeren op het project:

 • Leer de lokale gemeenschap en scholen het belang van een gezonde levensstijl
 • Ga op huisbezoeken en controleer patiënten
 • Onderzoek de dagelijkse gezondheidsproblemen in Samoa en verzamel de gegevens
 • Ontwikkel opvallende posters en verspreid ze in de antenatale klinieken

Je kunt de stage onderverdelen in de volgende categorieën:


Leer de lokale gemeenschap het belang van een gezonde levensstijl


Een van de belangrijkste taken op deze stage is de lokale gemeenschap het belang aanleren van een gezonde levensstijl. Je kunt dit doen op verschillende manieren zoals:


 • Geef presentaties
 • Organiseer workshops
 • Werk met kleine groepen
 • Verspreid opvallende posters


Je werkt ook met mensen van verschillende afkomsten en achtergronden. Je kunt werken met kersverse moeders of geeft les in een lagere school. Je kunt ook presentaties geven in gemeenschappen of een tehuis voor ouderen. Diëtetiek is van belang voor alle leeftijden en het is nooit te laat om voor een gezonde levensstijl te kiezen.


In het kantoor in Samoa hebben we alle ondersteuning en middelen die je nodig hebt om presentaties en lessen voor te bereiden. Jouw projectverantwoordelijke helpt je waar het nodig is en je kunt altijd vragen stellen.


Assisteer tijdens huisbezoeken


Voor sommige patiënten is het geen makkelijke opgave om naar het ziekenhuis te gaan. Dit kan liggen aan verschillende redenen, bijvoorbeeld hun gezondheid laat het niet toe om zich te verplaatsen. Om ervoor te zorgen dat ze de medische zorg krijgen, help je de Samoa National Health Service (NHS) in het uitvoeren van huisbezoeken.


Huisbezoeken houdt gezondheidscontroles in van de patiënten in hun eigen huis. Je helpt in het controleren van:


 • De bloeddruk
 • De bloedsuikerspiegel
 • Het gewicht
 • De Lengte


Met deze gegevens kunnen de NHS professionals consultaties geven hoe de patiënten een gezonder leven kunnen leiden. Sommige patiënten worden doorverwezen voor verdere behandeling als dit nodig is.

Eenmaal je terug in het kantoor bent, kun je alle gegevens ingeven in onze Global Impact Database. Op deze manier houden we de toestand en vooruitgang van de patiënten bij.


Onderzoek de dagelijkse gezondheidsproblemen


Je doet ook onderzoek naar de dagelijkse gezondheidsproblemen voor de bevolking in Samoa. Dit gaat over aandoeningen zoals diabetes, hypertensie en hartziekten. Je ontwikkelt materiaal zodat de toekomstige vrijwilligers hieruit kunnen leren en naar kunnen terugkeren. Op die manier leer je van elkaar en kom je samen tot nieuwe ideeën om de volksgezondheid te verbeteren.


Ontwikkel opvallende posters


Om kersverse moeders beter te informeren over de zorg van hun kind, ontwikkel je kleurrijke posters. Je kunt posters maken over de juiste voeding voor de moeder en het kind na de geboorte. Vervolgens kun je deze verspreiden in de antenatale klinieken en de moeders helpen informeren over het belang van een gezonde voeding.

Project Partners op de stage diëtetiek en voeding in Samoa

Om de grootst mogelijke impact te hebben in Samoa, werken we samen met de Samoa National Health Service (NHS) en de Samoa National Kidney Foundation. Deze organisaties steunen het werk dat we doen om zoveel mogelijk mensen in de gemeenschappen te helpen.


Waar in Samoa ga ik werken?

Apia

Onze stageplek voeding en diëtetiek is gelegen in Upolu. Het is een eiland omgeven door de helderblauwe pacifische oceaan. Er wonen zo’n 135.000 mensen op het eiland. De hoofdstad, Apia, ligt aan de noordkust van Upolu.


Je werkt in achtergestelde scholen en gemeenschappen. De voorzieningen zijn vrij algemeen waardoor jouw bijdrage aan het project nog veel belangrijker is.


Upolu is een tropisch eiland met weelderige vegetatie en een bodem bestaande uit as. Deze plek is geschikt voor natuurliefhebbers met prachtige fenomenen zoals Sopoaga Falls en de Piula Cave Pool. Neem zeker jouw tijd in het weekend om deze prachtige plekken te ontdekken en vergeet de Lalumanu Crater niet te bezoeken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Samoa Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de voeding stage in Samoa

Een typische dag start om 8 uur en stopt rond 15:30 uur. Je werkt van maandag tot vrijdag en in de avonden en weekend ben je vrij.


Een week op de voeding stage in Samoa gaat ongeveer als volgt in z’n werk:


 • Maandag: je werkt in een antenatale kliniek. Je doet administratief werk in het kantoor van Projects Abroad, in Apia. Je bereidt presentaties voor en ontwerpt posters.
 • Dinsdag: Je doet een bewustmakingscampagne in een lokale school, gaat op familiebezoeken en controleert de gezondheid van de families op het eiland, en geeft de gegevens door in onze Global Impact Database.
 • Woensdag: Je leert de bevolking over sportvoeding en helpt de National Health Service professionals tijdens huisbezoeken.
 • Donderdag: Je werkt in een antenatale kliniek en helpt de NHS tijdens outreaches, je kunt mogelijk ook werken in een tehuis voor ouderen.
 • Vrijdag: Je bezoekt een lokale lagere school en geeft les over gezonde voeding en doet bewustmakingscampagnes. Je brengt de namiddag door op het kantoor waar je alle gegevens ingeeft in de Global Impact Database.


In de avonden en het weekend kun je het eiland verkennen. Proef de lokale delicatessen samen met jouw gastgezin, leer de cultuur en tradities kennen en ga eropuit met de andere vrijwilligers en stagiaires.

A student discusses healthy eating with local children during her Nutrition internship in Samoa.

Wat zijn de doelen en impact van deze stage voeding en diëtetiek in Samoa?

Het doel van deze stage is om het aantal gevallen van niet-overdraagbare aandoeningen in Samoa te verminderen. We willen je ook een waardevolle praktijkervaring geven. Deze stage is goed voor jouw eigen vaardigheden en geeft je het zelfvertrouwen om een carrière te starten in voeding of diëtetiek.


Obesitas is een groot probleem in Samoa. Zo’n 80% van de bevolking ouder dan 15 jaar is obees. Het eiland heeft weinig bebouwbaar land en dat maakt het moeilijk om verse producten te kweken. Daarom opteren de bevolking voor verwerkte voeding omdat ze geen vers fruit en groenten kunnen betalen.


Voeding hoog in suiker, zout en vet zorgen obesitas als ze in hoge mate worden geconsumeerd. Dit verhoogt het risico op een hoge bloeddruk, diabetes en een hoge cholesterol.


Mensen in afgelegen gebieden hebben ook geen geld en het vervoer om medische hulp te zoeken als ze ziek worden. Daarom is het voorkomen en bewust maken van deze niet-overdraagbare ziektes belangrijk voor de gemeenschap.


Om het werk op de lange termijn impactvol te maken, hebben we een Nutrition Management Plan ontwikkeld. De doelen in dit plan zijn:


 • Verminder het bestaan, overheersen en de complicaties die obesitas en andere niet-overdraagbare ziektes met zich meebrengen
 • Verbeter de voedingszorg voor kinderen van alle leeftijden
 • Verbeter de voedingsgewoonten door een verbeterde hygiëne en normen voor voedselveiligheid
 • Promoot een gezonde levensstijl en gezonde leefomgeving voor de schoolkinderen


Neem deel aan het voeding project in Samoa en help ons om deze doelen te behalen.

A group of students travel to do outreach work during their Nutrition internship in Samoa.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Apia. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Samoaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Er valt zoveel te beleven op de tropische eilanden van Samoa. Ben je een liefhebber van het strand, de natuur en een andere cultuur, dan is dit helemaal geschikt voor jou!


Onze projecten zijn gelegen in Apia, de hoofdstad van Samoa. De stad heeft heel wat bezienswaardigheden van musea tot kunstgalerijen. Ontdek de lokale kunst en de rijke geschiedenis.


Ook de natuur kun je bewonderen in het Palolo Deep Marine Reserve waar je de Piula Cave Pool vindt, een natuurlijke zwemplaats in een grot. Ga snorkelen langs de kleurrijke koraalriffen of vind ontspanning op het strand.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners