Female intern measuring a child and gaining valuable work experience with Projects Abroad giving nutriton advice whilst on a nutritional internship in South Africa.

Stage voeding en diëtetiek in Zuid-Afrika

Doe praktijkervaring op en leer de lokale gemeenschappen in de townships het belang van gezonde voeding

Neem deel aan onze stage voeding en diëtetiek in Zuid-Afrika en verhoog bewustzijn over het belang van een gezonde voeding. Je gaat ervaring opdoen en dit kunnen toevoegen aan jouw CV, terwijl je tegelijk de mensen gaat helpen mensen met een gezondere levensstijl.


Je zult veel praktisch werk doen en samewerken met professionals in dietetiek. Je zult helpen met voedzame maaltijden te bereiden, workshops geven en gezondheidschecks doen. We gaan je helpen in gebieden waar ziektes meer voorkomen ten gevolge van een ongezonde voeding. Dit zijn vooral aandoeningen zoals diabetes en een hoge bloeddruk. Jouw rol is van belang omdat deze gebieden een beperkte toegang hebben tot medische zorg.


Door te leven en werken in Kaapstad, ga je waardevolle ervaring opdoen in het buitenland en omringd worden door prachtige bergen en een diepblauwe oceaan.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Project Overzicht

Project type:

Flexibele projecten - Een flexibel project dat je de vrijheid en onafhankelijkheid geeft die je nodig hebt als vrijwilliger

Naam project:

Zuid-Afrika > Voeding

Startdata:

Flexibele data

Minimumduur:

Een Week

Project locatie:

Kaapstad (Lees meer)

Accommodatie:

Gastgezin Lees meer

Benodigdheden :

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen

Wat is inbegrepen in de prijs?
 • Accommodatie

 • 3 maaltijden per dag

 • Complete reisverzekering

 • Airport pick-up and drop-off

 • Introductie en rondleiding na aankomst in de bestemming

 • Vervoer van en naar je project

 • Ondersteuning na aankomst en tijdens jouw verblijf van toegewijde medewerkers

 • Assistentie bij een noodgeval via ons internationale noodnummer

 • Projectmaterialen en toegang tot onze eigen databases en resources

 • Een aangewezen supervisor op je projectlocatie

 • Training en workshops van onze ervaren lokale staff

 • Reguliere sociale evenementen en gemeenschappelijke activiteiten met andere vrijwilligers en stagiaires

 • Toegang tot ons lokaal kantoor met internetverbinding

 • Deelnamecertificaat

 • Toegang tot onze Alumni ondersteuning en kortingen

 • Visum ondersteuning en advies

 • Hulp bij fondsenwerving, waaronder een persoonlijke fondsenwervingspagina

 • Voorbereiding verzorgd door een gespecialiseerde Volunteer Advisor voor jouw vertrek

 • Een gepersonaliseerde MyProjectsAbroad website waar alle informatie over jouw project, accomodatie en de bestemming te vinden is

 • Een gratis culturele bewustzijnscursus

 • Toegang tot onze besloten social media groepen, om in contact te komen met andere vrijwilligers en informatie uit te wisselen

 • Ondersteuning bij het vervolledigen van jouw aanmelding of stage documenten, indien van toepassing

Wat is niet inbegrepen?
 • Vluchten

 • Visumkosten (waar van toepassing is)

An intern on a nutritional internship in South Africa pictures a trio of women cooking healthy meals as part of a cooking competition.

Is dit voeding project in Zuid-Afrika geschikt voor mij?

Deze stage voeding en diëtetiek is geschikt voor jou als je praktijkervaring wilt opdoen en lokale gemeenschappen wilt helpen. Dit project is geschikt voor alle leeftijden, met of zonder ervaring. Het enige wat je nodig hebt is een passie voor gezonde voeding en een gezonde levensstijl!


Met deze ervaring kun je een carrière starten in de voeding en de vaardigheden die je aanleert staan goed op jouw CV. Je kunt jouw ervaring in het buitenland bespreken tijdens sollictiatiegesprekken en dat maakt je een unieke kandidaat.


Het is ook de perfecte gelegenheid om inzicht te krijgen in de gezondheidsproblemen in een ontwikkelingsland. Je zult leren over ondervoeding, obesitas en chronische aandoeningen zoals diabetes.

Wat ga ik doen op deze stage voeding in Zuid-Afrika?

Het is jouw taak om de gemeenschappen te ondersteunen en jouw kennis over een gezonde levensstijl te delen. Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:


 • Organiseer educatieve lessen en doe gezondheidschecks
 • Houd de groei van de schoolkinderen bij en identificeer kinderen met ondervoeding
 • Organiseer sportlessen en moedig lichaamsbeweging en gezonde activiteiten aan
 • Plant een moestuin om gezonde voeding te groeien voor de gemeenschappen
 • Bereid voedzame maaltijden voor de kinderen op het Surf project

Jouw stageplek kun je onderverdelen in de volgende categorieën:


Organiseer educatieve lessen en doe gezondheidschecks


Je werkt met specifieke gemeenschappen en moedigt ze aan om gezonde voeding en levensstijl te starten. Je kunt moeders informeren over borstvoeding en ondersteuning geven aan kindergezondheid in baby klinieken. Je geeft voedingsadvies aan mensen die leven met chronische aandoeningen en werkt met jeugdgroepen.  Je voert gezondheidchecks uit door het meten van de bloedsuikerspiegel, de bloeddruk, het gewicht en de lengte.


Houd de groei van de schoolkinderen bij


Je bezoekt scholen en verzamelt de gezondheid van de studenten afhankelijk van hun leeftijd. Verschillende kinderen in Zuid-Afrika zijn ondervoed, onvolgroeid, obees en hebben overgewicht. De gegevens worden gedeeld met de ouders en directeurs van de school. Je maakt groentepakketjes voor de scholen zodat ze hun eigen moestuin kunnen planten.


Organiseer sportlessen en moedig lichaamsbeweging en gezonde activiteiten aan


Je begeleidt sportlessen en moedigt lichaamsbeweging aan binnen de gemeenschap die te maken krijgt met obesitas en gerelateerde aandoeningen. Word een persoonlijke trainer en leer de mensen simpele oefeningen aan die ze thuis ook kunnen doen.


Plant een moestuin om gezonde voeding te groeien voor de gemeenschappen


Je helpt in het planten en onderhouden van de groente- en kruidentuin om de centra te voorzien van duurzaam voedsel.


Bereid voedzame maaltijden voor de kinderen op het Surf project


Je bereidt maaltijden voor de kinderen op het surfproject. De kinderen tijdens deze surflessen hebben overgewicht of zijn ondervoed. Je voorziet ook eten voor de partner zorgcentra en leidt de kooklessen voor de gemeenschappen waar we mee samenwerken. De maaltijden zijn volgens de richtlijnen van diëtetiek en leren de kinderen over het belang van gezonde voeding.


Alles staat onder toezicht van de projectverantwoordelijke en onze medewerkers. We geven je de werkmiddelen, workshops en training

Waar in Zuid-Afrika ga ik werken?

Kaapstad

Het voeding project is gelegen in Kaapstad, Zuid-Afrika. Je brengt de meeste tijd door in de townships. Dit zijn afgezonderde leefgebieden buiten het centrum van Kaapstad. Deze gebieden zijn diep getroffen door armoede en ziektes.


Veel mensen eten te veel of eten niet voedzaam genoeg en raken ondervoed. Mensen worden ook geforceerd om voor zichzelf te zorgen als ze diabetes hebben, omdat de gezondheidszorg te duur is of te ver gelegen is. Je helpt in het voorkomen van een negatieve trend in de volksgezondheid en help in het leven van een gezondere levensstijl.

A female intern from Projects Abroad is pictured teaching a group of children about growing vegetables as part of her nutrition internship in South Africa.

Een typische dag op het voeding project in Zuid-Afrika

De werkdag start om 9 uur tot 17 uur, van maandag tot vrijdag. Op vrijdag werk je van 9 tot 13 uur. Elke dag is anders en afhankelijk van de activiteiten die gepland staan.


Een typische dag is bijvoorbeeld het bereiden van een gezonde maaltijd voor de kinderen van het Surfproject, vervolgens geef je een voeding workshop voor moeders. Op andere dagen neem je deel aan de gezondheidschecks, geef je sportlessen of werk je in de moestuin. Op andere dagen bezoek je school en controleer je de groei van kinderen. Wat je ook doet op het project, je maakt deel uit van de inspanningen om een gezonde levensstijl te promoten in townships.


Tijdens je vrije tijd kun je Kaapstad verkennen met de andere stagiaires en  vrijwilligers. Je verblijft bij een gastgezin en tijdens de maaltijden kun je ze beter kennen en de cultuur beter leren begrijpen.

Pictured is a small vegetable garden planted by Projects Abroad interns during their nutrition internship in South Africa.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van het voeding project is om de algemene gezondheid van de mensen in de townships te verbeteren en ze helpen met de aandoeningen. We leren de mensen het belang van een goede gezondheid en de gevaren van aandoeningen zoals diabetes. We werken met moeders, jongeren en peuters en werken samen met de partners in de gemeenschap om een grotere impact te hebben op de gemeenschap.


Door bewustmakingscampagnes, bijhouden van de groei en gratis gezondheidschecks ontwikkelen we een duurzame interventiestrategie. De bedoeling is om te bepalen welke methodes het beste resultaat geven voor een gezondere gemeenschap, en het vervolgens toe te passen op de andere gemeenschappen in Kaapstad. Het werk dat we doen met de kinderen ligt in lijn met het derde duurzame ontwikkelingsdoel van de VN - ervoor zorgen dat iedereen een gezond leven kan leiden in goede welzijn.


Om ervoor te zorgen dat we een impact hebben op de lange termijn, hebben we drie doelen vooropgesteld in het Nutrition Management Plan:


 • Verbeter de voedingszorg voor kinderen van alle leeftijden
 • Verminder het bestaan, overheersen en de complicaties die obesitas en andere niet-overdraagbare ziektes met zich meebrengen
 • Promoot een gezonde levensstijl en gezonde leefomgeving voor de schoolkinderen


Neem deel aan het voeding project en doe praktijkervaring op in dietetiek in een ontwikkelingsland.

Management Plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.

ONZE IMPACT

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.

MAALTIJDEN EN ACCOMMODATIE

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Kaapstad. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.

WEEKEND EN VRIJETIJDSACTIVITEITEN

Zuid-Afrika, ook wel gekend als de "Rainbow Nation", kent een grote mix aan culturen. Onze projecten zijn gelegen in Kaapstad, een stad die zoveel te bieden heeft.


Ga surfen in Muizenberg, ook wel gekend als de Surfers Corner, en ga proeven van alle heerlijke delicatessen zoals Cape Malay curry en 'melktert'.


Zuid-Afrika kent een moeilijk verleden waar je meer over kunt leren in District 6 museum en Robbeneiland.


Ontdek het prachtige Silo district waar je het Zeitz museum kunt vinden en de beste koffie van de stad. Maar je reist sowieso ook naar de meest Zuidelijke tip van Afrika om de Tafelberg van dichtbij te bewonderen. Met een cable car sta je op 20 minuten boven op de berg, of doe een van de vele hikes naar de top samen met andere vrijwilligers.


We organiseren verschillende projecten in Zuid-Afrika en de kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Wil je graag reizen in een groep dan ga je hier zeker gelijkgestemde mensen ontmoeten tijdens je avontuur 'down South'!

VEILIGHEID EN ONDERSTEUNING

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Neem contact met ons op

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.