While learning French in Madagascar, students also explore places like markets and chat to local vendors to boost their skills.

Taalcursus Frans in Madagaskar

Leer Frans van een professionele leraar in Madagaskar en oefen je spreekvaardigheid met de lokale bevolking

In een oogopslag

Leer Frans in Madagaskar van een professionele leraar en ontdek een Franssprekende cultuur op dit tropisch Afrikaans eiland. Je gaat ook de mogelijkheid krijgen om jouw Franse spreekvaardigheid te oefenen met de lokale bevolking. Tegelijk kun je het eiland verkennen in je vrije tijd.


Je gaat elke week les volgen die aangepast zijn aan jouw niveau en interesses. Je krijgt ook de mogelijkheid om jouw Franse lessen te combineren met vrijwilligerswerk of stage. Je kunt bijvoorbeeld de vroege ontwikkeling van kinderen ondersteunen op het sociale zorg project of het bewustzijn verhogen over bepaalde ziektes op het public health project.


Je werkt in Andasibe, een klein dorp dat omringd is door verschillende nationale parken en natuurreservaten. Je verblijft bij een gastgezin die je een indruk geeft over het leven in Madagaskar. Het is de perfecte locatie om jouw Franse spreekvaardigheid te oefenen met de lokale bevolking!

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is een Franse taalcursus in Madagaskar geschikt voor mij?

Als je een passie hebt om Frans te leren en naar een ander land te reizen dan is deze Franse taalcursus je op het lijf geschreven. Je doet waardevolle ervaring op en dat staat mooi op je CV. Tegelijk verbeter je je Franse taalvaardigheid in een ander land.


Je gaat les krijgen van een ervaren Franse leraar. De lessen worden aangepast naar je eigen niveau en kennis van de taal. Je kunt op elk moment deelnemen doorheen het hele jaar vanaf een minimumduur van een week.


Onze staff helpt je ook graag verder als je met vragen zit over het project.

While learning French in Madagascar, students also have the option to volunteer on a Conservation Project.

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Verkrijg gepersonaliseerde Franse taal lessen


Als je alleen de taalcursus gaat volgen in Madagaskar dan ga je zo’n 15 uur lessen volgen met je eigen leraar. Je kunt meer leren over de grammatica en woordenschat, oefenen met je spreekvaardigheid of gesprekken voeren, allemaal afhankelijk waar je voornamelijk aan wilt werken. Je eigen niveau bepaalt ook of je individueel les krijgt of samen met twee of drie andere vrijwilligers de cursus volgt. Zo ga je bijvoorbeeld specifieke woorden aanleren die van nut zijn tijdens de stage public health die je misschien gaat doen na de taalcursus.


Verken Madagaskar en beleef een nieuwe bestemming


In het weekend heb je de tijd om het tropische eiland te verkennen met de nadere vrijwilligers van over de hele wereld. Madagaskar biedt een unieke mix aan planten en dieren die je nergens anders op de wereld kunt vinden. Je kunt nationale parken bezoeken, maki’s spotten in de bomen of hikes ondernemen doorheen de jungle.


Combineer je taalcursus met stage of vrijwilligerswerk op een project


Tijdens deze taalcursus heb je twee opties:


  • Volg een taalcursus gedurende 5, 14 of 30 uur per week en leer Frans tijdens je stage of vrijwilligersproject
  • Volg een voltijdse taalcursus voor je van start gaat met je stage of vrijwilligersproject


Indien Franse talenkennis een noodzaak is voor jouw gekozen project dan kunnen we een voltijdse taalcursus aanraden!


Waar in Madagaskar ga ik werken?

Andasibe

Je gaat verblijven in Andasibe, gelegen aan de oostkust, in het regenwoud van Madagaskar. Je volgt de taalcursus bij je gastgezin of in de ‘Alliance Francaise’. Ter afwisseling ga je soms ook les krijgen in een lokaal café of in het park.


Er zijn veel nationale parken rondom Andasibe waar je inheemse dieren kunt spotten zoals de ringstaartmaki’s. Veel van de dier- en plantensoorten kun je nergens anders vinden ter wereld. Je kunt ook wandelingen en hikes doen of de historische monumenten bezoeken.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Madagaskar Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de taalcursus

Een typische dag begint met een ontbijt samen met je gastgezin. De activiteiten tijdens de dag zijn afhankelijk van de samenstelling van jouw project. Je kunt ook kiezen wanneer je de lessen wilt. Ben je heel actief in de ochtend dan kun je ‘s ochtends les volgen en de rest van de dag vrijwilligerswerk doen of ontspannen. Ben je dat niet dan kun je het schema ook aanpassen en de lessen in de namiddag volgen.


De lessen worden bij je gastgezin gegeven of in het kantoor van Projects Abroad. Soms gaan de lessen door in een lokaal cafe of park.


Na jouw lessen heb je de mogelijkheid om je spreekvaardigheid te oefenen tijdens de verkenning van Andasibe of samen met je gastgezin.


De taalcursus is van maandag tot vrijdag en in het weekend ben je vrij. Tijdens de avond kun je ook ontspannen en bijvoorbeeld tijd doorbrengen met gastgezin of de andere vrijwilligers op het eiland.

While learning French in Madagascar, students also have the option to volunteer on a Care Project and teach children.

Doel en impact van het project

Het doel van dit project is om je de mogelijkheid te geven om naar het buitenland te reizen en Frans te leren.


Frans is een belangrijke taal binnen de internationale communicatie en heel handig als je gaat reizen. Daarbij is het een waardevolle toevoeging op je CV en maakt je een betere kandidaat tijdens studie aanvragen of sollicitatiegesprekken. Een nieuwe taal leren opent deuren in je carrière! Tijdens een taalcursus in het buitenland leer je niet alleen de taal maar kun je ook praktische ervaring opdoen met de lokale bevolking.


Als je ervoor kiest om deel te nemen aan een stage of vrijwilligersproject dan ga je ook deel uitmaken van de langetermijndoelen die we vooropstellen voor de achtergestelde gemeenschappen in Madagaskar. Je kunt helpen bij het ontwikkelen van de geletterdheid en rekenvaardigheid in het Early Childhood Development Centre, of je kunt jouw kennis delen over het belang van een goede hygiëne. Neem een kijkje naar al onze projecten in Madagaskar.


Neem deel aan onze Franse taalcursus in Madagaskar en grijp de kans om deze waardevolle taal aan je CV toe te voegen en beleef het dagelijkse leven in een ander land.

While learning French in Madagascar, students also have the option to volunteer on a Teaching Project and work with children.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Andasibe. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving beleven.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Madagaskar staat gekend voor zijn unieke planten en dieren. Je vindt er ringstaartmaki's en kameleons, maar bovenal een stukje natuur die uniek is in de wereld.


Bezoek de nationale parken, de Avenue of Baobabs en bewonder deze prachtige Afrikaanse 'tree of life'.


Beklim bergen, ontdek kliffen en de rotsformaties van Tsingy de Bemaraha. Madagaskar heeft ook het derde grootste koraalrif op de planeet, ideaal om te snorkelen en diepzeeduiken.


We hebben verschillende projecten beschikbaar in Madagaskar en het hele jaar door hebben we vrijwilligers aanwezig. Je kunt er samen met hen op uit gaan en nieuwe vrienden maken, misschien wel voor het leven?


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners