As a Projects Abroad volunteer in Senegal there will be many memorable sights to behold.

Taalcursus Frans in Senegal

Verbeter je Franse taalvaardigheid in Senegal en doe ervaring op in het buitenland tijdens een verdiepende taalcursus

In een oogopslag

Doe een taalcursus Frans in Senegal en dompel jezelf onder in de lokale cultuur en het dagelijkse leven in een West-Afrikaans land. Je gaat Frans leren van een ervaren leraar en krijgt een aangepast rooster volgens jouw niveau en interesses.


Je gaat elke dag les volgen waardoor je snel vooruitgang maakt. Bovendien verblijf je in een Franssprekend land waar je heel wat praktische oefening gaat krijgen! Je kunt de nieuwe woordenschat zelfs oefenen met je gastgezin. Jouw leraar kan je ook helpen met specifieke zinnen en woordenschat als je na de taalcursus nog vrijwilligerswerk gaat doen bij ons. Deze taalcursus geeft je de ideale voorbereiding op het vrijwilligerswerk.


Je verblijft op het eiland van St. Louis bij een Franssprekend gastgezin. Wanneer je niet aan het studeren bent kun je de stad verkennen jouw Franse taalvaardigheid oefenen met de lokale inwoners.

Startdata: 

Altijd

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Leeftijd: 

16 of ouder


Is een taalcursus Frans in Senegal geschikt voor mij?

Onze taalcursus Frans is geschikt voor jou als je graag de taal wilt leren in een ander land en een andere cultuur. Je Frans verbetert niet alleen op een korte tijd, je krijgt de kans om de taal te oefenen met de lokale inwoners terwijl je ook een beeld krijgt van het leven in een West-Afrikaans land.


Daarbij is Frans een waardevolle vaardigheid die op heel veel plaatsen in de wereld wordt gesproken! Het gaat je helpen om nog beter te communiceren in de verschillende Franssprekende landen.


Onze taalcursus Frans loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen. Je kunt de taalcursus voltijds volgen vanaf een week.


Je kunt de taalcursus ook als bijkomend project volgen terwijl je een ander vrijwilligersproject doet in Senegal. Gezien Frans de voertaal is in Senegal kunnen je aanraden om deze taalcursus te volgen als je geen Frans spreekt. Het is vooral belangrijk wanneer het project deze taalvaardigheid vereist om de cursus te volgen voor je op het project start als vrijwilliger.


De taalcursus kun je volgen voor 5 uur, 14 uur of 30 uur.

A Teaching volunteer in Senegal helps a local boy during a lesson.

Wat ga ik doen op deze taalcursus Frans in Senegal?

Wat je tijdens de taalcursus gaat doen hangt af of je kiest voor een voltijdse cursus of in combinatie met vrijwilligerswerk of stage. Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:


  • Volg Franse taallessen van een ervaren leraar in een lokaal taalcentrum
  • Oefen je Frans door met de lokale inwoners te praten terwijl je Senegal verkent
  • Doe vrijwilligerswerk of een stage in combinatie met de taalcursus

Je kunt de taalcursus onderverdelen in de volgende categorieën:


Volg Franse taallessen van een ervaren leraar in een lokaal taalcentrum


Tijdens de taalcursus Frans in Senegal heb je twee opties. Je kunt de cursus voltijds of deeltijds volgen afhankelijk of je ook vrijwilligerswerk wilt doen tijdens of na de cursus. Wat je ook kiest, de lessen worden gegeven door een professionele leraar in het French Cultural Centre.


De lessen worden ook aangepast naar jouw niveau. Je kunt bijvoorbeeld oefenen op de Franse grammatica of woordenschat of Franse gesprekken oefenen.


Oefen je Frans door met de lokale inwoners te praten terwijl je Senegal verkent


De meest effectieve manier om Frans te leren is door jezelf te omgeven door Franssprekenden, daarom is Senegal zo geschikt om een Franse taalcursus te doen. Ga gesprekken aan met de mensen die je ontmoet in de stad en oefen je spreekvaardigheid met je gastgezin. Je kunt ook musea bezoeken en je laten gidsen in het Frans, of eten bestellen in een lokaal Senegalees restaurant.


Doe vrijwilligerswerk of een stage in Senegal, in combinatie met de taalcursus


Als je interesse hebt in een van onze vrijwilligersprojecten in Senegal dan kun je de taalcursus Frans zeker overwegen. Een basiskennis Frans gaat je niet alleen helpen om je sneller aan te passen maar het maakt de communicatie zoveel sneller met je collega’s op het project.


Indien Frans een taalvereiste is voor het project dat je wilt doen, dan kunnen we je aanraden om een voltijdse taalcursus Frans te doen voor je van start gaat als vrijwilliger op het project.


Waar in Senegal ga ik Frans leren?

St Louis

Onze taalcursus Frans gaat door in St. Louis, een charmante stad met kleurrijke gebouwen, Franse architectuur en het French Cultural Centre waar de taalcursus doorgaat.


Maar St. Louis biedt nog zoveel meer dan schoonheid. Het is sinds 2000 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed door zijn belangrijke culturele en economische rol binnen West-Afrika. Vandaag is St. Louis nog steeds een voorbeeld van een stad die zichzelf heeft heropgebouwd na het kolonialisme, en trekt bezoekers van over de hele wereld.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Senegal Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op de taalcursus Frans in Senegal

Je start de ochtend met een ontbijt bij je gastgezin. Op je eerste dag wordt je rondgeleid door onze staff zodat je de weg weet naar de taalcursus en terug naar het gastgezin.


Als je de taalcursus voltijds gaat volgen dan ga je les volgen in het French Cultural Centre van maandag tot vrijdag. Je kunt de lessen volgen tijdens de ochtend of tijdens de middag. Je gaat zo’n 15 uur per week les krijgen. In het weekend en tijdens de avond kun je doen wat je wilt! Ga eropuit met de andere vrijwilligers en stagiaires of breng de avond door met je gastgezin.


Volg je de taalcursus deeltijds dan kun je de rest van de dag doorbrengen op het project van jouw keuze. Meestal ga je de taallessen volgen na jouw werk op het project.


Door deze taalcursus te volgen in Senegal ga je een gratis lidmaatschap krijgen bij de lokale bibliotheek. Je krijgt bovendien ook gratis toegang tot concerten en filmavonden die in het centrum worden gehouden.

A teaching volunteer write on the board during a lesson in Senegal.

Doel en impact van het project

Het doel van deze taalcursus is om je te helpen met Frans terwijl je een Franssprekend land kunt ontdekken.


Frans is een van de meest gesproken talen in alle continenten en het is een taal die je op veel plaatsen zult nodig hebben. Het is een belangrijke taal bij internationale communicatie en een waardevolle vaardigheid wanneer je gaat reizen. Daarbij staat het mooi op je CV en is een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken en studie aanvragen, je zult zien dat deze taalvaardigheid verschillende deuren gaat openen.


Een nieuwe taal leren en je spreekvaardigheid verbeteren is zoveel eenvoudiger als je jezelf omringt met de lokale bevolking die de taal spreekt. Frans in de algemene voertaal in Senegal en wordt dagelijks overal gesproken, daarom is het land zo geschikt voor deze taalcursus Frans!


Verbeter je Franse taalvaardigheid en neem deel aan de taalcursus Frans in Senegal en ontdek de lokale cultuur als geen ander.

On weekends and in free time, you can see sights such as traditional granaries in Senegal.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in St Louis. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Senegalese cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Senegal is een prachtig land in West-Afrika en heeft heel wat bezienswaardigheden die je tijdens je vrije tijd kunt ontdekken.


Onze kantoren zijn gelegen in St Louis, een stad vlak aan de kust en zijn witte stranden. Hier ga je de kleurrijke bootjes vinden, pirogues genaamd, met kleurrijke tekeningen en patronen.


Je kunt ook de natuur verkennen in de Nationale parken of het Park of the Bird of Djoudj.


Tijdens je verblijf in Senegal kun je de lokale marktjes bezoeken en leren onderhandelen met de lokale verkopers. Vergeet ook niet de lokale delicatessen te proeven in de verschillende lokale restaurants.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners