Projects Abroad volunteers take part in building volunteer work in the Phillippines to help construct water sanitation building

Vrijwilligerswerk bouwen in de Filippijnen

Steek je handen uit de mouwen om te helpen sanitaire voorzieningen voor gezinnen in de Filippijnen te verbeteren

In een oogopslag

Neem deel aan Bouw vrijwilligerswerk in de Filippijnen en bouw toiletten voor achtergestelde gemeenschappen op het platteland. Je zult lokale bouwvakkers en ambachtslieden helpen om deze essentiële faciliteiten te monteren. Onze focus is om mensen met een handicap te voorzien van toiletten, aangezien deze groep geïdentificeerd is als het meest behoeftig.


Er is een groot tekort aan behoorlijke sanitaire voorzieningen in de Filippijnen. Dit resulteert in mensonwaardige, onveilige en vuile leefomstandigheden. Voor mensen met een handicap is dit een extra last. Door deel te nemen aan Bouw vrijwilligerswerk in de Filippijnen zul je helpen te voorzien in een echte behoefte in een lokale gemeenschap. 


Zie de fysieke resultaten van je harde werk en hoe dit de levens van gezinnen op een positieve manier beïnvloedt. Hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe meer middelen we hebben om meer toiletten te bouwen. We hebben jou nodig om ons te helpen onze doelen te bereiken.


Terwijl je hier verblijft zul je een andere manier van leven mogen ervaren. Ga helemaal op in de lokale cultuur, breng tijd door met je gastgezin en verken alles dat de Filippijnen te bieden heeft.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk bouwen in de Filippijnen geschikt voor mij?

Ben je bereid om je eigen twee handen te gebruiken om een echt verschil te maken? Wil je iets doen dat een blijvend effect op de levens van anderen zal hebben? Dan is Bouw vrijwilligerswerk in de Filippijnen perfect voor jou.


Je zal onder toezicht staan van onze Bouw Coördinator en leren van lokale ambachtslieden en bouwvakkers. Zij zullen je alles leren dat je moet weten en ervoor zorgen dat je alles op de juiste manier doet. Het is ook een geweldige manier voor jou om waardevolle levensvaardigheden op te doen zoals teamwerk, probleemoplossing en werken met personen uit andere culturen.


Je hoeft geen eerdere ervaring in de bouw te hebben. We vragen alleen dat je bereid bent om hard te werken en te leren. Je moet echter wel een redelijke conditie hebben.


Je veiligheid is ontzettend belangrijk voor ons. Op het bouwterrein zul persoonlijke beschermingsuitrusting dragen, altijd toezicht hebben en we zullen je verschillende veiligheidsmaatregelen uitleggen.


Je kunt je voor elke tijdsduur vanaf een week aansluiten bij dit vrijwilligersproject. De start- en einddata zijn flexibel, dus je kunt kijken wat jou het beste schikt. Maar hoe langer je blijft, hoe groter de impact die je zult hebben en hoe meer projecten je waarschijnlijk afgemaakt zal zien.

Volunteers secure a structure as part of disaster relief during their building volunteer work in the Phillippines.

Wat ga ik doen als vrijwilliger op het Bouw project in de Filippijnen?

Jij gaat werken op ons bouwterrein en zal je handen uit de mouwen steken om te helpen de levenskwaliteit van een lokaal gezin te verbeteren. Dit is slechts een greep uit je taken:


  • Bouw toiletgebouwen voor lokale gezinnen
  • Vervaardig toiletpotten voor huishoudens op het platteland
  • Leer over lokale metsel- en timmerpraktijken

Je werk richt zich op de volgende gebieden:Bouw toiletgebouwen voor lokale gezinnen


De eerste fase van dit project bestaat uit het bouwen van toilethokjes voor lokale huishoudens. Je zal onder andere de funderingen uitgraven en leggen, beton mengen, hout hakken en een dak installeren.


Vervaardig toiletpotten voor huishoudens op het platteland


Het tweede deel van het bouwen van toiletvoorzieningen is het vervaardigen van de toiletpotten zelf. Als vrijwilliger zal je leren hoe beton te mengen en deze in een vorm gieten om het te laten opdrogen. Vervolgens zul je het afgemaakte product verven.


Leer over lokale metsel- en timmerpraktijken


Al je werk vindt plaats onder begeleiding van de Projects Abroad Bouw Coördinator. We worden ook geholpen door lokale bouwvakkers en ambachtslieden. Dit is een geweldige kans om te leren over lokale bouwpraktijken zoals metselen en timmerwerk. Het kan heel interessant zijn om te zien hoe dit werk gedaan wordt, vooral met beperkte middelen.


Waar in de Filippijnen ga ik werken?

Je werkt op twee locaties: de gemeente San Remigio en Bogo City. Deze liggen maar 12 km van elkaar af, dus je kunt vrij snel tussen de twee locaties reizen.

Bogo City

Het nabijgelegen Bogo City is relatief jong, aangezien het pas in 2007 is gesticht. Rond 5% van de huishoudens hier hebben geen fatsoenlijke sanitaire faciliteiten. De stad heeft de meeste moderne voorzieningen die je nodig zou kunnen hebben en heeft ook een aantal bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.


Er is veel om van te genieten in je vrije tijd. Ga duiken op nabijgelegen duiklocaties, neem een kijkje bij een paar oude heiligdommen en tempels, of ontspan gewoon op de witte zandstranden. Reis verder door Noord-Cebu en verken de eilanden in de buurt, natuurparken of andere natuurlijke wonderen zoals warmwaterbronnen en watervallen.

San Remigio

San Remigio ligt in het noordwestelijke deel van Cebu Island. Meer dan 3000 huishoudens in deze regio hebben geen eigen toilet. Het is een kleine stad, met een combinatie van moderne voorzieningen zoals pinautomaten, winkels en restaurantjes aan het strand. De landelijke delen van de stad hebben niet even veel moderne faciliteiten.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Filippijnen

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Filippijnen Bouw project

Je werkt van ongeveer 8.30 uur 's ochtends tot 16.30 uur in de middag, maandag tot en met vrijdag. Je zult ook tijd hebben voor een lunchpauze op het bouwterrein.


Word wakker in het huis van je gastgezin en geniet van een stevig ontbijt ter voorbereiding op de dag die je te wachten staat. Reis naar je werklocatie in een busje met je medevrijwilligers in het Bouw project.


Je dagelijkse activiteiten hangen af van de fase waarin de bouw zich bevindt, bijvoorbeeld het gieten van toiletpotten of het bouwen van het toilethokje. Voordat je aan je dag begint, overleggen jij en je medevrijwilligers met de Bouw Coördinator wat er moet gebeuren. Het kan zijn dat je funderingen graaft, beton mengt of schildert.


We wijzen je erop dat sommige dagen geheel gewijd zijn aan het bouwen van de wc, terwijl andere dagen worden besteed aan het vervaardigen van toiletpotten. We raden je aan om minimaal twee weken te blijven als je de kans wil hebben om mee te werken aan het gehele bouwproces van een toilet, van begin tot einde.


Wanneer de dag erop zit is het tijd voor wat welverdiende ontspanning. We organiseren regelmatige bijeenkomsten voor vrijwilligers zodat jullie elkaar in een gezellige sfeer kunnen leren kennen. Of waarom leer je je gastgezin niet beter kennen tijdens een heerlijke zelfgemaakte maaltijd? Ontdek de stad, strek je uit op de witte zandstranden of proef Filipijnse cuisine in een lokaal restaurantje.  

Projects Abroad volunteers can be seen helping to build schools and classroom for much needed disaster relief as part of their building volunteer work in the Phillippines.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om sanitaire voorzieningen te verbeteren door toiletten te bouwen voor gezinnen in deze regio's. Dit verbetert dan weer de gezondheid van de gemeenschap en verzekert hun privacy en veiligheid.


Ongeveer 26 miljoen Filippino’s hebben geen toegang tot een behoorlijk toilet. In de regio's waar we werken ontbreekt deze eenvoudige maar essentiële faciliteit bij 26% van de huishoudens in San Remigio en 5% van de huishoudens in Bogo City. Dit betekent dat miljoenen mensen hun behoeften in het openbaar doen, wat de watervoorziening besmet en ziektes verspreidt.


Onze prioriteit is momenteel personen met een handicap, aangezien we deze groep hebben geïdentificeerd als het meest in nood. Ons doorlopende werk om de levenskwaliteit van personen met een handicap te verbeteren is zelfs erkend door lokale autoriteiten.


In januari 2018 hebben we 200 nieuwe toiletpotten aan de gemeente van San Remigio overhandigd in het bijzijn van de burgemeester. Deze zullen aan families worden gegeven die momenteel geen toiletfaciliteiten hebben, waaronder personen met een handicap.


We hopen in de komende maanden nog meer te bereiken! Met jouw hulp streven we ernaar om minimaal twee toiletten per maand te bouwen. Hoe meer vrijwilligers zich aansluiten, hoe groter de impact die we kunnen hebben om de levenskwaliteit van lokale gezinnen te verbeteren.  

Projects Abroad volunteer is pictured with a local building helping to rebuild homes and schools as part of a disaster relief project during his building volunteer work in the Phillippines.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Bogo City. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van de Filippijnen en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

De Filippijnen bestaat uit meer dan 7000 eilanden, dus je zult zonder twijfel stranden vinden waar je ontspanning kunt vinden tussen het vrijwilligerswerk door. Er zijn nog heleboel andere activiteiten die je kunt doen tijdens jouw verblijf in de Filippijnen.


Als je zo dichtbij de zee verblijft, is het gemakkelijk om dagelijks te snorkelen, strand volleyball te spelen of te ontspannen op het strand vlak voor zonsondergang.


Cebu heeft een rijke geschiedenis, die je kunt leren kennen in het Fort San Pedro en Magellan's Cross. De stad kent ook verschillende traditionele Carbon marktjes die je niet mag vergeten te bezoeken.


Je kunt de Spaanse invloeden merken tijdens de fiestas en straat parades. Doe je vrijwilligerswerk in eind januari, dan ga je zelfs het bekende Sinulog Festival kunnen beleven, een negendaagse Mardi Gras-geïnspireerd feest.


Verschillende vrijwilligers nemen het hele jaar door deel aan onze projecten op het eiland, de kans is groot dat je samen gaat werken met andere vrijwilligers. Je kunt er samen op uit gaan of je kunt het eiland ook op je eentje verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners