A volunteer in a village in Samoa teaches children at a school.

Vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Samoa

Leer over het leven binnen een traditioneel dorp in Samoa en beleef een andere cultuur en manier van leven.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Samoa en beleef een buitengewone ervaring. Leer over het leven in een traditioneel dorp op een Pacific eiland en help met de gemeenschapsactiviteiten. Je gaat een andere cultuur van dichtbij beleven, wat je als toerist nooit zult kunnen ervaren.


Overdag ga je van de lokale inwoners leren en de gemeenschap ondersteunen afhankelijk van jouw eigen vaardigheden en interesses. Dit kan gaan van lesgeven tot het geven van workshops over gezond eten.


Je gaat wonen en werken in een dorp op het eiland van Opulo. Tijdens je vrije tijd kun je de omgeving verkennen en tijd doorbrengen met je gastgezin en de andere vrijwilligers van over de hele wereld.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Samoa geschikt voor mij?

Heb je interesse in een andere cultuur? Wil je graag leren over de traditionele manier van leven, ver weg van je eigen thuis? Dan is dit project je op het lijf geschreven.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Onze staff helpt je tijdens het hele project. Dit projects is het geschikte moment om terug te geven aan de gemeenschap. Wat ook jouw passie is, je kunt jouw vaardigheden toepassen op het project. Je kunt zelfs ervaring opdoen die waardevol kan zijn voor je latere carrière.


Tegelijk ga je belangrijke vaardigheden leren zoals teamwork en aanpassingsmogelijkheden, die van nut zijn binnen eender welke carrière. Deze ervaring staat mooi op je CV en is het vermelden waard tijdens sollicitatiegesprekken.


Dit project is het hele jaar door beschikbaar dus je kunt op elk moment deelnemen vanaf twee weken, maar hoe langer je blijft, hoe meer je ook gaat bijleren.

A group explores a nearby rainforest while they volunteer in a village in Samoa.

Wat ga ik doen op dit project?

Vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Samoa gaat over het beleven van een andere cultuur en haar tradities. Tegelijk ga je ook waardevolle ondersteuning geven aan de gemeenschap. Je gaat verschillende taken uitvoeren:

 

  • Ontdek een andere cultuur en de tradities van het dorp
  • Geef de kinderen les op de gemeenschapsschool
  • Houd workshops en lessen gebaseerd op jouw interesses
  • Help met de dagelijkse taken in het dorp zoals koken en tuinieren

Je kunt het vrijwilligerswerk onderverdelen in de volgende categorieën:

Ontdek een andere cultuur en de tradities van het dorp


Je gaat een groot deel van het project leren over het dagelijkse leven binnen een dorp. Je krijgt de kans om als een echte local te leven. Je kunt traditionele muziek, dans en ambachten zoals weven uitproberen. Vergeet ook niet de lokale delicatessen te proeven. Als je wilt, kun je zelfs jouw gastgezin vergezellen naar de kerk, wat van belang is in Samoa. Je kunt zelfs meer bijleren over de structuur van de gemeenschap en het ‘chief system’.


Geef les aan de kinderen


Je gaat niet alleen bijleren over de Samoaanse cultuur, je gaat ook bijdragen aan de gemeenschap. Daarom ga je les geven aan de kinderen op de lokale school. Je gaat de vroege ontwikkeling van de kinderen ondersteunen en activiteiten leiden zoals knutselen en sportles geven.


Maak je geen zorgen over het bedenken van activiteiten. Jouw projectverantwoordelijke begeleidt je graag met het samenstellen van jouw lessen.


Houd workshops en lessen


Gebruik je eigen vaardigheden om bij te dragen aan de gemeenschap. Door deze toe te passen ga je de lokale bevolking ondersteunen met jouw vaardigheden. Dit kan gaan van sportles geven tot drama en muziek.


Je kunt jouw vaardigheden gebruiken om workshops en lessen te geven. Op die manier kun je jouw kennis met de bevolking delen.


Help met de dagelijkse taken


Je gaat bij een gastgezin verblijven en het leven als een local beleven. Je gaat de lokale bevolking ondersteunen met verschillende klussen. Dit kan gaan van het koken van traditionele maaltijden, tuinieren of helpen met onderhoudswerk.


Waar in Samoa ga ik werken?

Apia

Dit vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Samoa vindt plaats op het eiland van Upolu waar je gaat verblijven binnen een traditioneel dorp op het eiland. De voorzieningen zijn eenvoudig maar maken deel uit van het dagelijkse leven in het dorp in Samoa.


Tijdens jouw vrije tijd kun je Upolu verder verkennen. Dat maakt het de geschikte locatie voor liefhebbers van de natuur met prachtige valleien zoals de Falefa Valley en de vele witte stranden die je kunt vinden langs de kust.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Samoa Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het cultuur en samenlevingsproject in Samoa

Je gaat de dag starten met les te geven op de lokale lagere school. De dag start om 8:30 uur en gaat door tot 14:30 uur. Je gaat de leerlingen helpen met lezen, schrijven, sport en knutselen.


Na het lesgeven kun je helpen met andere activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een toneel workshop geven of een presentatie houden over gezond eten.


Je kunt de middagen ook doorbrengen samen met je gastgezin en helpen bij het koken of tuinieren. Je gaat ook verschillende activiteiten bijwonen zoals dansen, zingen en weven. Tijdens de dag ga je samenwerken met de lokale bevolking. Al het werk dat je doet gaat je een uniek inzicht geven over de manier van leven.


In de avond en het weekend ben je vrij en heb je de kans om het eiland te verkennen en te dineren met je gastgezin.

Volunteers in a village in Samoa teach children at a local school.

Doel en impact van het project

Het doel van dit project is om je de kans te geven om de lokale cultuur en tradities te leren kennen van een dorp in Samoa. Tegelijk geef je terug aan de gemeenschap met het werk dat je gaat doen.


Dit project is anders dan de meeste vrijwilligersprojecten en stages. De activiteiten zijn verschillend en niet vooraf bepaald. Het is een ervaring waar je zo veel bijleert en waar je de gemeenschap ondersteunt bij het dagelijkse werk.


Een belangrijk deel van het project is het lesgeef werk dat je gaat doen. De bedoeling is om educatieve ondersteuning te geven aan jonge kinderen. Je gaat samenwerken met de lokale leraren en de studenten extra aandacht geven. Dit geeft hen een stevige basis voor hun toekomst.


Doe vrijwilligerswerk cultuur en samenleving in Samoa en beleef een andere manier van leven terwijl je een lokale gemeenschap ondersteunt.

A volunteer in a village in Samoa teaches a class at a local school.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Apia. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Samoaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Er valt zoveel te beleven op de tropische eilanden van Samoa. Ben je een liefhebber van het strand, de natuur en een andere cultuur, dan is dit helemaal geschikt voor jou!


Onze projecten zijn gelegen in Apia, de hoofdstad van Samoa. De stad heeft heel wat bezienswaardigheden van musea tot kunstgalerijen. Ontdek de lokale kunst en de rijke geschiedenis.


Ook de natuur kun je bewonderen in het Palolo Deep Marine Reserve waar je de Piula Cave Pool vindt, een natuurlijke zwemplaats in een grot. Ga snorkelen langs de kleurrijke koraalriffen of vind ontspanning op het strand.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners