Volunteers hold the dogs from their placement as they work with animals in Belize

Vrijwilligerswerk met dieren in Belize

Werk in een asiel en help lokale medewerkers om zwerfdieren te verzorgen en voor te bereiden op adoptie

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met zwerfdieren in Belize bij dit project Dierenverzorging. Je werkt met het enige non-profit, niet-gouvernementele dierenasiel in San Pedro. Je doet ervaring op in het omgaan met dieren, wat nuttig is als je een carrière beoogt als dierenarts of een andere baan waarbij je met dieren werkt.


Het werk dat je doet helpt honden en katten voor te bereiden op adoptie. Het asiel waar we werken is onderbemand, dus vrijwilligers zijn essentieel om te zorgen dat de dieren goed verzorgd worden. Je zal kunnen zien hoe dieren die op straat woonden in verschrikkelijke omstandigheden herstellen en een thuis vinden, een ongelooflijk lonende ervaring. Misschien zul je niet elk deel van het proces meemaken, maar het werk dat je doet speelt een belangrijke rol bij deze dieren een tweede kans geven.


Het project vindt plaats in San Pedro, een klein kuststadje op het eiland Ambergris Cave. Wanneer je niet in het asiel aan het werk bent kun je je tijd doorbrengen door op het strand te ontspannen of lokale gerechten proeven in een restaurantje aan zee. 

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk met dieren in Belize geschikt voor mij?

Dit project is perfect voor jou als je van dieren houdt en gepassioneerd bent om zwerfdieren een beter leven te geven. Je werkt direct met honden en katten en doet ook meer praktische onderhoudstaken. Dit is dus een geweldige kans voor jou als je graag de handen uit de mouwen steekt.


Je hebt geen specifieke ervaring of kwalificaties nodig om mee te doen. De lokale asielmedewerkers zullen aanwezig zijn om je te begeleiden in je vrijwilligerswerk. Daarnaast doe je ook ervaring op door samen te werken met dierenartsen. Je helpt met training en het verzorgen van de dieren, wat je zal voorbereiden op een mogelijke carrière als dierenarts.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt je aansluiten wanneer het in je agenda past. Je kunt je aansluiten als vrijwilliger vanaf minimaal een week. Het asiel is echter onderbemand, dus hoe langer je blijft, hoe meer steun je kunt bieden aan de dieren en de medewerkers in het asiel.

A volunteer with animals in Belize poses for a photo with the dogs on the beach

Wat ga ik doen tijdens het Dierenverzorging project in Belize?

Je zult het werk van lokale medewerkers in een dierenasiel in San Pedro ondersteunen. Dit zijn een aantal van je hoofdtaken:


 • Help dieren zich te bewegen, te socialiseren en te trainen
 • Observeer diergeneeskundige behandelingen die door een gekwalificeerde dierenarts worden uitgevoerd
 • Was en voed de katten en honden en help bij onderhoud van het asiel
 • Geef voorlichting over dierenmishandeling op scholen en binnen de gemeenschap
 • Organiseer fondsenwerving evenementen om geld in te zamelen voor het asiel

Je werk met dieren in Belize zal zich op deze activiteiten richten:


Werk met dieren


Het grootste deel van je tijd werk je direct met dieren. Je helpt met positieve training en gaat wandelen met de honden voor hun lichaamsbeweging. Zelfs met de dieren spelen, wat helemaal niet op werken lijkt, zal helpen ze te socialiseren en bereidt hen voor op adoptie.


Je helpt ook met basisverzorging zoals wassen, borstelen en de dieren eten geven.


Observeer diergeneeskundige behandelingen


Wanneer mogelijk kun je diergeneeskundige behandelingen observeren. Daaronder vallen operaties, zoals sterilisaties en castraties, wat helpt om de bevolking zwerfdieren op Ambergris Cave onder controle te houden. Dit is ook een geweldige manier om te kijken of een carrière in de diergeneeskunde iets voor jou is.


Draag bij aan het onderhoud van het asiel


Het asiel is onderbemand, dus vrijwilligers zoals jij bieden een extra paar helpende handen om te zorgen dat alles goed draait. Je helpt met taken zoals het schoonmaken van kennels en het repareren van hekken. Dit werk zorgt ervoor dat de dieren een veilige, comfortabele plek hebben om te verblijven totdat ze een nieuw thuis vinden.


Geef voorlichting over dierenmishandeling


Door bewustzijn over dierenmishandeling te vergroten op scholen en in de gemeenschap help je lokale inwoners om zich bewuster te worden van de manier waarop ze dieren behandelen. Je zal ook met hen praten over het belang van dierenasielen en de ongelooflijke rol die ze kunnen spelen in het leven van een dier door adoptie te overwegen.


Als je een creatieve knobbel hebt kun je zelfs kleurrijke posters, flyers of folders maken om te gebruiken tijdens voorlichting en workshops.


Organiseer fondsenwervingsacties


Versterk je projectmanagementvaardigheden door te helpen om fondsenwervingsacties te organiseren. Een aantal voorbeelden van evenementen zijn Halloween dierenkostuum-wedstrijden, adoptiedagen en barbecues. Je kunt brainstormen over ideeën voor evenementen, helpen met de planning en op de dag zelf aanwezig zijn om het evenement in goede banen te leiden. Dit is een belangrijk deel van je project dat het asiel helpt om het geweldige werk dat ze met dieren doen voort te zetten.


Waar in Belize ga ik werken?

San Pedro

Dit project vindt plaats in San Pedro, een klein dorpje op Ambergris Cave. Dit is een kustgemeenschap aan de Caribische zee. In je vrije tijd kun je ontspannen op het strand of zelfs gaan duiken in de marienereservaten langs de Belize Barrier Reef.


Het dierenasiel waar je werkt heeft een gebrek aan financiële middelen en medewerkers, dus omstandigheden kunnen slecht zijn. Dit maakt het onderhoudswerk dat je doet nog belangrijker. Je werkt ook in lokale scholen en organiseert fondsenwervingsacties in de lokale gemeenschap.

Airport transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Belize Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag werken met dieren in Belize

Je vrijwilligerswerk loopt meestal van 8.00 uur tot 17.00 uur, met een lunchpauze van één uur. Je werkt van maandag tot en met vrijdag en hebt de weekenden vrij.


Je begint je werkdag met algemene dierenverzorgingstaken, zoals de dieren voeden en wassen. Je kunt tussendoor wat tijd doorbrengen door met ze te spelen.


Daarna kan je begeleider jou een trainingssessie voor honden uitleggen en kun je een paar van de honden meenemen voor een mooie strandwandeling.


Na de lunch kun je operaties observeren of werken aan algemeen onderhoud.


In de avonden kun je ontspannen en ontstressen van een drukke dag door karaoke te zingen of triviaspellen te spelen met andere vrijwilligers of je gastgezin.

Shelter dogs get held before their walk by volunteers who work with animals in Belize

Wat zijn de doelen en impact van dit Dierenverzorging project?

Het voornaamste doel van dit project is om te helpen een thuis te vinden voor de vele zwerfdieren die in San Pedro wonen.


Het asiel waar we werken is onderbemand en is sterk afhankelijk van de steun van vrijwilligers, dus je hebt een belangrijke rol in zorgen voor de dieren. Dit asiel herbergt en zorgt voor ongeveer 100 dieren en heeft maar drie voltijd medewerkers. Zonder vrijwilligers zou het asiel niet goed kunnen draaien.


Door middel van socialisering en algemene verzorging zorg je dat zwerfdieren beter te adopteren zijn. Dit zal de dieren helpen om liefdevolle nieuwe huizen te vinden, zodat ze een tweede kans krijgen op een gelukkig leven. Eerdere vrijwilligers hebben bijvoorbeeld specifiek met een hond gewerkt die al lang in het asiel zat en zijn erin geslaagd om binnen twee maanden een nieuw thuis voor hem te vinden.


Je zal ook helpen om bewustzijn te vergroten over het belang van zorgen voor zwerfdieren en hoe dieren te behandelen. Je voorlichtingscampagnes op lokale scholen zijn bijzonder belangrijk, aangezien je helpt om kinderen vanaf een jonge leeftijd te leren hoe voor dieren te zorgen.


We hebben zes hoofddoelen voor dit project opgesteld om te zorgen dat we richting een langetermijnvisie werken. Deze doelen zijn:


 • Voorkomen van dierenmishandeling
 • Bevorderen van een goede behandeling van dieren
 • Verminderen van de overbevolking van dieren op het eiland
 • Zorgen dat dieren veilig en gezond zijn
 • Vergroten van de adopteerbaarheid van de dieren in het asiel
 • Het dierenasiel waar we werken voorzien van doorlopende technische middelen en personeel


Sluit je aan bij ons Dierenverzorging project in Belize en help ons werken om deze doelen te bereiken.

A volunteer with animals in Belize take a shelter dog for a walk along the beach

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in San Pedro. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Belize en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Belize is een prachtig tropisch land vlak aan de helderblauwe Caribische zee. Er is zoveel te zien in je vrije tijd, of je nu een liefhebber bent van het strand, een nieuwe cultuur wilt beleven of een avonturier bent.


Ga snorkelen langs het Belize Barrier Reef. Ontspan op de witte stranden en geniet van een vers geperst papaya sapje onder de Zuiderse zon.


Er zijn verschillende culturele activiteiten waar je de geschiedenis van het land beter kunt leren kennen. Misschien ga je de oude ruïnes van de Maya cultuur bezoeken of de lokale musea bezoeken!


Tijdens jouw reis ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt er alleen op uit of samen met de andere vrijwilligers in Belize.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners