A group of children prepare for their physical education lesson through our volunteer sports coaching project in schools in Sri Lanka.

Vrijwilligerswerk gymles project in Sri Lanka

Doe ervaring op als gymleraar en help achtergestelde leerlingen met het verbeteren van hun conditie en coördinatie

In een oogopslag

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Doe vrijwilligerswerk als gymleraar in scholen in Sri Lanka en help achtergestelde leerlingen met het ontwikkelen van hun atletische vaardigheden. Je gaat de kinderen de kans geven om nieuwe sporten te leren, hun technieken te verbeteren en te werken aan hun techniek. Je helpt met het werken aan het teamwork en zorgt voor gevarieerde lessen.

 

Beperkte middelen en faciliteiten maken het moeilijk voor de kinderen in Sri Lanka om deel te nemen aan sportactiviteiten op school. Daarom ga je samen met de lokale staff manieren bedenken om innovatieve oplossingen te bedenken..

 

Tijdens je verblijf in Sri Lanka ga je bij een gastgezin verblijven. Op deze manier beleef je het land als een 'local' en leer je de cultuur beter kennen. Ga eropuit met de andere vrijwilligers en ontdek wat Sri Lanka te bieden heeft.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is het gymles project in Sri Lanka geschikt voor mij?

Werk je graag met kinderen en jongeren? Heb je een passie voor sporten? Wil je graag de atletische vaardigheden van kinderen helpen ontwikkelen? Zoja, dan is dit project je op het lijf geschreven. Je doet praktische ervaring op met sportcoachen in Sri Lanka terwijl je tegelijk plezier beleeft in een andere cultuur.


Dit project is voor vrijwilligers vanaf 18 jaar. Je hebt geen ervaring nodig met sportcoachen om deel te kunnen nemen. Je hebt enkel een goede kennis nodig van verschillende sporten zodat je hier les over kunt geven.


Na je aankomst ga je een uitgebreide inductie krijgen over de instelling en het project. Je gaat samenwerken met de lokale leraren en sportcoaches. Tijdens het project krijg je wel de mogelijkheid om je eigen lessen te geven als je genoeg zelfvertrouwen hebt en je kunnen hebt bewezen aan de lokale leraren. Het lesmateriaal op sommige scholen is heel eenvoudig dus je moet soms creatief te werk gaan met je lessen.


Het gymles project in Sri Lanka is het hele jaar door actief en je kunt deelnemen vanaf vier weken. De start- en einddata kun je zelf bepalen. Tijdens de schoolvakanties kun je deelnemen aan de lesgeef of sociale zorg projecten waar je ook de kans krijgt om sportlessen te geven.

A volunteer coaching sports in schools in Sri Lanka plays a ball game with students

Wat ga ik doen op het project?

Tijdens dit vrijwilligerswerk als gymleraar kun je jouw passie voor sport delen met een jonge generatie. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


  • Coach verschillende sporten zoals voetbal en cricket
  • Geef les over gezondheidswetenschappen en sport theorie
  • Combineer dit project met een lesgeef of sociale zorg project

Je kunt het werk onderverdelen in verschillende categorieën:


Coach verschillende sporten zoals voetbal en cricket


Je helpt bij het ontwikkelen van de sportieve vaardigheden van leerlingen die een gestructureerde lichamelijke opvoeding nodig hebben. Sommige partnerscholen geven specifieke sporten zoals voetbal terwijl sommige openstaan voor andere sporten.


Van de opwarming tot cooldown en stretchen, je geeft complete lessen om de leerlingen te helpen met het verbeteren van hun techniek, conditie, coördinatie en vaardigheden zoals teamwork.


Geef les over gezondheidswetenschappen en sport theorie


Je krijgt ook de mogelijkheid om theorieles te geven over gezondheidswetenschappen en sport. Je kunt de leerlingen de geschiedenis van een bepaalde sport vertellen of het belang van een goede levensstijl promoten.


Combineer dit project met een lesgeef of sociale zorg project


Je hebt de mogelijkheid om dit gymles project te combineren met een lesgeef of sociale zorg project. Je gaat namelijk niet de hele dag lang sportles geven dus je kunt ook tijd doorbrengen met kinderen en educatieve activiteiten organiseren om hun lees- en rekenvaardigheid te verbeteren.


Waar in Sri Lanka ga ik werken?

Je kunt werken op een van de drie locaties in Sri Lanka: Negombo, Panadura en Kalutara. Deze locaties zijn zo’n uur verwijderd van de hoofdstad, Colombo. Dit betekent dat je gemakkelijk uitstapjes kunt plannen naar de hoofdstad om andere omliggende bezienswaardigheden.

Panadura

Panadura is een groot dorp in het zuiden van Colombo. Hier ga je werken in een openbaar sportcentrum dat is opgezet om de sportieve vaardigheden in de omgeving te verbeteren. De sporten die hier worden gegeven zijn:


  • Atletiek
  • Volleybal
  • Hockey
  • Rugby
  • Voetbal
  • Cricket

Negombo

Negombo is een grote stad in het noorden van Colombo. Hier ga je werken op een technische school die beroepsopleiding geeft aan kansarme jongeren. Er wordt voornamelijk voetbal coaching gegeven. Als je hier wilt lesgeven moet je minstens drie maanden beschikbaar kunnen zijn.

Kalutara

Kalutara is een grote stad in het zuiden van Colombo. Hier ga je werken in een school met zowel lagere als middelbare leerlingen. Je krijgt de mogelijkheid om zowel theoretische als praktische lessen te geven in lichamelijke opvoeding.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Sri Lanka

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het gymles project in Sri Lanka

Na het ontbijt met je gastgezin kun je met het openbaar vervoer naar je werkplek vertrekken. Soms woon je vlakbij waardoor je te voet naar de instelling kunt stappen. Op de eerste dag wordt je rondgeleid door een van onze medewerkers.


De werkuren variëren van de instelling die je kiest. Je gaat ofwel sportles geven voor of na elke schooldag, tussen 6-9 uur en tussen 14 en 17 uur. Je kunt ook lessen geven tijdens de schooluren tussen 7:30 uur en 13:30 uur.


De activiteiten en het schema verschilt van de school waar je gaat werken. In het algemeen ga je vooral gymles geven over voetbal, volleybal of atletiek. Je kunt ook algemene lichamelijke opvoeding geven en helpen met bepaalde vaardigheden of activiteiten.


Tijdens de lesuren kun je eventueel helpen met het geven van Engelse les of theoretische lichamelijke opvoeding. Je kunt het project ook combineren met een lesgeef of sociale zorg project in de buurt om de rest  van je dag nuttig in te vullen.


Eenmaal je klaar bent met werken dan kun je de omgeving verkennen. We organiseren regelmatig uitstapjes voro de vrijwilligers waar je elkaar beter kunt leren kennen. Breng ook tijd door met je gastgezin, bezoek bezienswaardigheden of proef de lokale delicatessen.

Volunteers get valuable sports coaching work experience in Sri Lanka practising their ball skills

Doel en impact van het project

Het doel van dit project is om de achtergestelde leerlingen in Sri Lanka te ondersteunen met lichamelijke opvoeding.


Veel scholen geven niet dezelfde prioriteit aan lichamelijke opvoeding zoals de andere lessen. Er is vaak zelfs te weinig materiaal en middelen om sportles te geven. Dit zorgt ervoor dat weinig leerlingen deelnemen aan sportactiviteiten of sporten leren.


Je gaat helpen met het ontwikkelen van sportieve vaardigheden van de leerlingen. Het doel is om de leerlingen regelmatig te voorzien van een goede lichamelijke opvoeding en ze te coachen om hun vaardigheden te verbeteren. Je gaat niet alleen helpen met het verbeteren van hun techniek en conditie maar ze leren ook vaardigheden zoal teamwork.


Neem deel aan het gymles project in Sri Lanka en help de studenten met lichamelijke opvoeding die ze anders niet zouden krijgen.

An instructor volunteers as a sports coach in schools in Sri Lanka and works with children

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Colombo. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Sri-Lankaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Sri Lanka staat bekend voor zijn diverse landschappen, van stranden tot de jungle, je kunt het allemaal terugvinden in dit land.


Bezoek de verschillende markten zoals de Pettah Market. Praat met de lokale verkopers, beleef de geweldige sfeer. Wil je de lokale cultuur verder opsnuiven, bezoek dan het National Museum of Colombo. Ook de Gangaramaya Buddhist Temple is een must-see.


in Galle, een havenstad met heel wat Nederlands erfgoed, bestaat uit verschillende historische gebouwen uit de koloniale periode. Je kunt ook de natuur ontdekken en de vele watervallen en traditionele dorpen tussen de heuvels.


In de nationale parken van Sri Lanka kun je wildlife spotten van luipaarden tot olifanten. Ga vogels spotten of wandel in een regenwoud met een tropische biodiversiteit.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners