A picture of a group of volunteers from Projects Abroad out on a dig during their archaeology volunteering in Peru.

Vrijwilligerswerk Inca archeologie in Peru

Werk met ervaren archeologen in Peru en werk op opgravingsplaatsen gericht op de Inca en Wari beschavingen.

In een oogopslag

Doe archeologie vrijwilligerswerk in Peru en reis terug in de tijd in het oude Zuid-Amerika. Je werkt op opgravingsplaatsen gelegen in twee nationale parken, waar je de technieken leert van ervaren archeologen. Je ontdekt de geschiedenis en doet praktische ervaring op die een mooie toevoeging is aan jouw CV.


We werken samen met het Peruaanse Ministerie van Cultuur om de historische Inca en Wari bouwstructuren en artefacten te behouden en beschermen. Met jouw hulp kunnen we deze historische bouwwerken bewaren voor de volgende generaties.


Je verblijft in Cusco, een stad opgenomen door UNESCO als werelderfgoed, waar een gastgezin je met open armen ontvangt. Cusco was ooit de hoofdstad van het Inca-rijk en wordt omringd door het groteske Andes gebergte.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is dit archeologie project geschikt voor mij?

Ben je geboeid door de geschiedenis en hoe het leven eeuwen geleden was? Wil je de handen uit de mouwen steken en het verleden helpen opgraven? Dan is dit vrijwilligerswerk Inca archeologie in Peru iets voor jou.


Dit project brengt je in een historische wereld van oude Zuid-Amerikaanse culturen en samenlevingen. Je leert alles wat je moet weten over de technieken van ervaren archeologen. Dit project is ook interessant als je geschiedenis of antropologie studeert en je hands-on ervaring wilt opdoen.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. We hebben ervaren archeologen ter plaatse die je helpen in het aanleren van de verschillende technieken. Je woont ook regelmatig workshops en lezingen bij, of je bezoekt de verschillende musea.


Dit project loopt het hele jaar door en je kan op elk moment deelnemen, vanaf twee weken. Hou er wel rekening mee dat sommige activiteiten variëren van seizoen tot seizoen. De werken op de opgravingsplaatsen nemen plaats in het droge seizoen, van oktober tot april. In het regenseizoen wordt er vooral binnenshuis gewerkt, van mei tot september.


Wat ga ik doen op het archeologie project in Peru?

Je werkt met ervaren archeologen tijdens hun onderzoek naar de geschiedenis van de inca’s en Wari’s. Hier zijn enkele taken die je zal uitvoeren op het project:


  • Help bij de ontdekking en registratie van nieuwe archeologische plaatsen
  • Onderhoud de archeologische plekken door ze schoon te maken en te onderhouden
  • Verhoog het bewustzijn bij de lokale bevolking over het belang van cultureel erfgoed en het bewaren hiervan
  • Woon verschillende workshops en presentaties bij over archeologie werk dat gedaan wordt in Peru

De archeologische activiteiten hangen af van het weer. Het droge seizoen verschilt sterk van het regenseizoen.Jouw werk kun je onderverdelen in vier categorieën:


Help bij de ontdekking en registratie van nieuwe archeologische plaatsen


Het meest spannende aan archeologie is het onbekende blootleggen. Tijdens het project in Peru, beleef je van dichtbij hoe het voelt om een nieuwe plaats te ontdekken en registreren. Je gebruikt de GPS en fotografie om de vondsten te registreren. Alles wordt ook bijgehouden op kaarten voor toekomstig onderzoek. Sommige vondsten worden teruggeplaatst op de plaats waar ze werden opgegraven. Als dit gebeurt, help je hier ook bij.


Onderhoud de archeologische plekken door ze schoon te maken en te onderhouden


Je werkt samen met ervaren archeologen. Ze leren je de vaardigheden en houden toezicht over het werk dat je uitvoert. Ze leren je ook over het belang van het schoonmaken en onderhouden van de opgravingsplaatsen. Je helpt bij het verwijderen van onkruid en de overgroeiing op muren en paden, en ook bij het maken van cement om te metselen. Cement wordt gebruikt om oude ruïnes te herstellen. Je schoenen zullen op de proef gesteld worden door de modder, die we gebruiken om de muren en paden te beschilderen. Dit helpt om de oude constructies te herstellen en bewaren.


Verhoog het bewustzijn over cultureel erfgoed en het belang ervan bij de lokale bevolking


Een van de doelen op dit project is om meer onderzoek te doen naar oude beschavingen in Zuid-Amerika. We willen de lokale bevolking bijscholen over de geschiedenis zodat ze begrip krijgen voor het belang van de oude generatie die voor hen leefde en het beschermen van een geschiedenis aan bouwwerken.


Woon verschillende workshops bij en leer over archeologie in Peru


Ons personeel organiseert regelmatig workshops en presentaties voor alle archeologie vrijwilligers. In deze sessies wordt er gepraat over botten en keramische voorwerpen terug in elkaar kan zetten. Neem alle informatie in je op en stel vragen over deze archeologische processen.


Waar in Peru zal ik werken?

Cusco

Het Inca en Wari archeologie project in Peru is gebaseerd in Lucre, een dorp in de Lucre vallei zo’n 40 minuten rijden van Cusco.

Cusco speelde een belangrijke rol in het oude Inca-rijk en de vallei van Lucre kent veel verborgen ruïnes en oude samenlevingen.


Een van onze projecten is in het nationale park van Pikillaqta en een andere in het archeologiepark van Sacshayhuaman. We krijgen exclusief toegang tot deze locaties, dankzij onze samenwerking met het Peruaanse ministerie van Cultuur.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Peru Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Inca en Wari archeologie project in Peru

De dag begint rond 8:30 uur en loopt door tot 16:30 uur, van maandag tot vrijdag. Al zal je op vrijdagen werken tot de middag.


De taken variëren sterk en zijn afhankelijk van het weer. De toezichthouders op het project beslissen wat er elke dag zal uitgevoerd worden. De activiteiten gaan van het opstellen van landkaarten, werken op de opgravingsplaatsen tot het doen van onderzoek van de vondsten.


Na elke werkdag, keer je weer terug naar het gastgezin voor de avondmaaltijd. Je wordt ondergedompeld in de Peruaanse levensstijl en ontdekt het lekkere eten, de tradities en de cultuur.


In de avond zelf ben je vrij om zelf in te plannen. Je kan bijvoorbeeld de stad Cusco verkennen en je Spaanse talenkennis testen met de lokale inwoners of verkopers op de hoeken van de straat. Het Peruaanse eten is iets dat je absoluut niet mag missen.


In het weekend kan je de prachtige, groene bergen en landschappen verkennen waar je oog in oog komt te staan met llama’s die rondhangen in hun habitat. Je kan natuurlijk ook een trip organiseren met de andere vrijwilligers en bijvoorbeeld de Machu Picchu bezoeken.


Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om het archeologisch onderzoek vooruit te helpen en meewerken om het cultureel erfgoed te bewaren in Peru.


Projects Abroad heeft een officieel samenwerkingscontract met het Peruaanse ministerie van Cultuur, waardoor we de toestemming hebben om te werken in deze unieke nationale en archeologische parken. We werken samen om de archeologische sites en artefacten te ontdekken en beschermen. Met jouw hulp kunnen we dit project verder uitbreiden.


Je krijgt een uniek inzicht op de oude samenlevingen van Zuid-Amerika en het geeft je een werkervaring die je kan gebruiken in je toekomstige carrière in antropologie, geschiedenis of archeologie. Je leert van professionele archeologen die toegewijd zijn aan het werk dat ze doen op dit project.


Doe archeologie vrijwilligerswerk in Peru en maak deel uit van het beschermen en behouden van een indrukwekkende geschiedenis.

Projects Abroad volunteers can be seen measuring out an excavation site as part of their archaeology volunteering work in Peru.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Cusco. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Peru en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Peru biedt een hoop aan activiteiten voor elk type vrijwilliger. Heb je interesse in kunst, cultuur, geschiedenis of natuur, Peru kan het allemaal aanbieden!


Een van de grootste bezienswaardigheden in Peru is de Inca en Maya geschiedenis. De archeologische plaatsen zoals Coricancha, Tambomachay en niet te vergeten, Machu Picchu.


In het weekend kun je het dorp van Pisac bezoeken en wandelen door de textiel marktjes. Vergeet ook niet de vele llamas en alpacas te groeten!


De verschillende delicatessen, zoals ceviche, kun je proberen tijdens een vrije avond, in het weekend, samen met de andere vrijwilligers.


We hebben verschillende vrijwilligersprojecten beschikbaar in Peru waar je verschillende vrijwilligers gaat ontmoeten. Je kunt er samen op uit gaan als groep of op je eentje Peru verkennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners