Een Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in China en luistert naar kinderen die hun leesvaardigheid oefenen voor de klas.

Vrijwilligerswerk met kinderen in China

Help kinderen met Engelse lessen en belangrijke vaardigheden die ze nodig hebben om met succes te starten op de basisschool

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in China en help kinderen in kleuterscholen of centra voor kinderen met een beperking. Je helpt bij de ontwikkeling en motiveert de kinderen. Je doet praktische ervaring op in de kinderopvang en bovenal maak je deel uit van de inspanningen die we hebben opgesteld voor de lange termijn.

Het belangrijkste doel is om de kinderen in onze partnerinstellingen goed basisonderwijs te geven. Met jouw hulp kunnen we de kinderen ondersteunen en motiveren, wat een boost geeft aan hun zelfvertrouwen. Je helpt met activiteiten zoals Engelse lessen, educatieve activiteiten en spelletjes.


Je woont en werkt op één van de twee beschikbare locaties waar je een appartement deelt met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiairs. In jouw vrije tijd kun je samen de lokale markten ontdekken en de ‘skyline’ van de stad bewonderen.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is dit project met kinderen in China geschikt voor mij?

Werk je graag met kinderen en wil je ervaring opdoen in het buitenland, dan is dit project je op het lijf geschreven! We werken samen met instellingen die behoefte hebben aan extra verzorgers, om ervoor te zorgen dat elk kind de juiste ondersteuning krijgt in zijn ontwikkeling.


Als je een carrière in de kinderopvang overweegt en een eerste ervaring wilt opdoen, dan is dit een mooie toevoeging aan jouw CV. Daarbij is het een echte ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken.


Verder leer je ook veel in de omgang met kinderen. Je ontwikkelt jouw communicatie- en planningsvaardigheden, je leert omgaan met veranderende omstandigheden en je leert werken met verschillende soorten mensen. Het zijn levenslessen die je meeneemt in jouw verdere carrière!


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. De lokale medewerkers ondersteunen je waar nodig en je krijgt toegang tot onze online database waar je alle middelen kunt vinden om jouw werk makkelijker te maken. Daarbij organiseren we ook regelmatige workshops voor alle Kinderopvang en Lesgeef vrijwilligers waar je ideeën kunt uitwisselen en de uitdagingen op het project kunt bespreken.


Heb je interesse om kinderen met een beperking te helpen dan kun je dit zeker aangeven. Sommige instellingen zorgen voor kinderen met autisme en Cerebrale Parese. Je krijgt hier ook alle ondersteuning op het project van het lokale personeel.


Je kunt op elk moment deelnemen, het hele jaar door. De minimumduur is 3 weken maar hoe langer je blijft op het project, hoe groter jouw impact is voor de lange termijn.

Twee vrouwelijke Kinderopvang vrijwilligers werken met kidneren in China en helpen twee kinderen met Engelse schrijfvaardigheid in een kleuterschool.

Wat ga ik doen op het project?

Je helpt kinderen in kleuterscholen of centra voor kinderen met een beperking. Hier zijn enkele taken die je gaat uitvoeren op het project:


 • Speel educatieve activiteiten en motiveer de kinderen bij de ontwikkeling
 • Verbeter de geletterdheid en de Engelse talenkennis
 • Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging en sportlessen

Speel educatieve activiteiten en motiveer de kinderen tijdens de ontwikkeling


Maak leren leuk en speel educatieve activiteiten in de klas en buiten op de speelplaats. Door de kinderen gemotiveerd te houden, leren ze ook het snelste bij. De kinderen leren bij over de wereld rondom zich en leren over hun eigen kunnen en doen.

Elke activiteit krijgt zijn eigen educatieve doel. Begeleid knutsellessen en leer de kinderen alle verschillende kleuren en vormen. Puzzels maken leert de kinderen probleemoplossend na te denken. Balspelletjes verbeteren de oog-handcoördinatie. Doe onderzoek naar de activiteiten die je wilt inplannen en gebruik je verbeelding om de activiteiten boeiend te houden.


Verbeter de geletterdheid en de Engelse talenkennis


Op het project ligt de focus op de Engelse lessen. Eerst bepaal je het niveau van de kinderen, waar je vervolgens op verder bouwt. Leer ze een goede basiskennis van Engelse woorden, zinsopbouw en introduceer enkele grammaticale regels als je merkt dat de kinderen hier klaar voor zijn.


Aan de hand van deze Engelse lessen, verbeter je de geletterdheid. Begeleid leesmomenten in kleine groepen en help tijdens oefeningen in het lezen en schrijven.


Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging en sportlessen


Lichaamsbeweging bij kinderen staat voorop tijdens de ontwikkeling. Je leert de kinderen fundamentele vaardigheden die ze nodig hebben om te bewegen en sporten. Dit gaat om onder andere:


 • Lichaamsbalans
 • Locomotorische vaardigheden (rennen, springen, hinkelen en huppelen)
 • Balvaardigheden (vangen, gooien en schoppen)


Deze activiteiten zijn vooral belangrijk binnen de centra voor kinderen met een beperking. Je ondersteunt de lokale fysiotherapeuten in deze centra bij het geven van deze oefeningen. Je helpt de kinderen bij stretchoefeningen en andere lichaamsbewegingen. De bedoeling is om de spierkracht en het spiergeheugen te verbeteren, ter ondersteuning van een betere levenskwaliteit.


Waar in China ga ik werken?

Kies je ervoor om vrijwilligerswerk met kinderen te doen in China, dan werk je in Shanghai of Chengdu.

Chengdu is een van de beste steden om in te wonen door zijn evenwichtige balans tussen modern en traditioneel. Terwijl je door de straten loopt en grote bedrijfskantoren vindt aan de ene kant, zie je aan de overkant van de straat een traditioneel theehuisje.


Doe je vrijwilligerswerk in Chengdu, dan help je in een kleuterschool, lagere school of een lokaal familiecentrum.

Shanghai

Bij de eerste aankomst in Shanghai merk je de indrukwekkende wolkenkrabbers op, de vele neonverlichtingen en de vele straten die de stad omvat. Shanghai is een van de meest overbevolkte steden in de wereld met meer dan 24 miljoen inwoners. Hoewel de stad heel druk is, zijn er ook landelijke gebieden in de buitenwijken die rust brengen tussen alle drukte van de stad door.


In deze stad werk je in een lokale kleuterschool of een centrum voor kinderen met een beperking. De instellingen zijn vaak erg vol dus het lokale personeel waardeert alle hulp die ze kunnen krijgen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze China Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het Kinderopvang project in China

De dag kan niet beginnen zonder een evenwichtig ontbijt samen met de andere vrijwilligers in het appartement. Van daaruit neem je de metro naar de instelling waar je de komende tijd helpt. Ons personeel zal je tijdens de eerste dag met plezier vergezellen op weg naar je project, zodat je zeker weet welke metro je moet nemen en waar je moet uitstappen.


De werkdag begint om 9 uur en duurt tot 17 uur, van maandag tot vrijdag. Tussendoor krijg je tijd voor middaglunch en kun je het personeel ook beter leren kennen.


Elke dag is anders en afhankelijk van de instelling die je kiest. Zo kun je bijvoorbeeld starten met Engelse lessen over kleuren en dieren. Daarna oefen je samen liedjes en lees je een verhaaltje voor. Je kunt ook activiteiten organiseren die de kinderen motiveert om bij te leren zoals buiten spelen, balspellen, puzzels maken of knutselen.


Als de dag om is, neem je de metro terug naar huis en kun je samen koken in het appartement. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te eten in een lokaal restaurant, alleen of met je nieuwe vrienden!


In het weekend krijg je de tijd om de ongerepte cultuur en tempels te ontdekken in de straten van de stad. Je kan leren hoe je Chinese dumplings maakt, laat je helemaal gaan tijdens karaoke of probeer een eerste les in Tai Chi. Er is zoveel te doen in Shanghai! Onze lokale medewerkers gidsen je graag rond en beantwoorden vragen die je hebt over de bezienswaardigheden, restaurants en nog zoveel meer.

 Projects Abroad vrijwilligers werken met kinderen in China en helpen tijdens een knutselles in een dagzorgcentrum.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de ontwikkeling bij kinderen te ondersteunen in kleuterscholen, lagere scholen en zorgcentra.


Veel Scholen in China hebben overvolle klassen en een tekort aan personeel. Dit maakt het moeilijk voor de leerkrachten en verzorgers die voor de klas staan, om elk kind de individuele aandacht te geven die ze nodig hebben. Jij als vrijwilliger bent er om hier verandering in te brengen. Met jouw hulp kunnen de klassen in kleinere groepen verdeeld worden en kun je de leerlingen met leerproblemen individueel begeleiden.


We proberen ook aandacht te geven aan kinderen met een beperking. Elk kind heeft een verschillend leertempo en kinderen met een beperking hebben extra begeleiding hard nodig. Door de individuele begeleiding kunnen ze sneller nieuwe vaardigheden oppikken en zelfvertrouwen opbouwen.


Een groot deel van ons werk in China is om de kinderen Engels te leren. Het is een kritische vaardigheid die deuren opent tijdens hun loopbaan in hun latere leven.


Samen met ons help je mee om de vooropgestelde doelen van ons Childcare Management Plan te behalen:


 • Promoten van de vroege ontwikkeling van kinderen


 • Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking
 • Verbeteren van het Engels
 • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
 • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind


Help ons in het behalen van deze lange termijn doelen en word vrijwilliger bij een Kinderopvang project in China.

Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in China en speelt op de speelplaats in een kleuterschool.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Shanghai. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.

 

De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

China is een land met heel wat te beiden. Tijdens jouw vrijwilligerswerk zijn er voldoende activiteiten die je alleen of met de andere vrijwilligers kunt doen in je vrije tijd.

 

Dit land biedt een sterk contracts aan oud en nieuw, stedelijk en landelijk. Je kunt prachtige wolkenkrabbers vinden in de steden, zoals de Oriental Pearl Tower, terwijl je vlak buiten de stad een serene tuin kunt vinden, de Yuyuan Garden.

 

De stad Shanghai is de moeite waard om te verkennen, net zoals de serene en landelijke gebieden buiten de stad. Bezoek een boeddhistisch klooster of reis doorheen de prachtige landschappen.

 

Een reis naar China betekent dat je ook de Grote Muur kunt bezoeken, de Yangtze rivier en the Terracotta Army.

 

Samen met andere vrijwilligers kun je eropuit gaan en de omgeving verkennen in China.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners