Een kind tekent haar hand met krijt tijdens een vaardigheid ontwikkelingsles met een vrijwilliger die werkt met kinderen in Madagaskar.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Madagaskar

Reis naar een landelijk gelegen dorp in Madagaskar en stimuleer de vroege ontwikkeling van lokale kinderen

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Madagaskar en verblijf in een lokaal dorp te midden van het regenwoud. Je werkt in het Early Childhood Development Centrum die volledig wordt gefinancierd door Projects Abroad.


Je gaat de kinderen in het dorp leren lezen, schrijven en tellen. Veel kinderen in dit centrum komen uit kansarme gezinnen. Het is jouw taak om deze kinderen de vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben om een goede start te maken op de lagere school.


Tijdens jouw verblijf in Madagaskar ga je leren je over de ontwikkeling van kinderen en ervaring opdoen in de kinderopvang. Je gaat ook nieuwe vaardigheden leren zoals het plannen van lessen en de leiding nemen, wat goed is voor jouw toekomstige carrière.


Je gaat bij een lokaal gastgezin verblijven in het dorpje Andasibe. Het eiland heeft een overvloed aan regenwouden, stranden, bergen, rivieren en kleine dorpjes en steden. Het avontuur lonkt om elke hoek, dus vergeet zeker je rugzak niet en breng een paar stevige wandelschoenen mee.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk met kinderen in Madagaskar geschikt voor mij?

Jouw leeftijd en ervaring doet er niet toe, dit project in beschikbaar voor vrijwilligers van alle leeftijden met en zonder ervaring. Belangrijk is wel dat je energiek en proactief bent en en je graag de allerkleinsten helpt in hun ontwikkeling.


Werken buiten jouw comfortzone schrikt je ook niet af en je bent op zoek naar een uitdaging. Daarbij wil je wel eens een tropisch en veelzijdig eiland bezoeken terwijl je iets terug doet voor de bevolking.


Op het project ga je jouw eigen vaardigheden ontwikkelen in de kinderopvang en enkele belangrijke leiderschapskwaliteiten gaan leren tijdens het plannen van de activiteiten in het Early Childhood Development Centrum. Hierdoor springt jouw CV er zeker uit bij je volgende sollicitatiegesprek.


Op geen enkel moment sta je er alleen voor. Het lokale personeel helpt je graag wanneer je met vragen zit. We hebben ook online middelen beschikbaar waar je jouw lessen op kunt baseren en er worden regelmatig workshops georganiseerd voor alle vrijwilligers die met kinderen werken.

Projects Abroad vrijwilliger werkt met kinderen in Madagaskar en help met handschilderen in een dagzorgcentra.

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën:


Begeleid educatieve activiteiten die de vroege ontwikkeling van de kinderen ondersteunt


Je werkt met kinderen tussen 3 en 6 jaar oud die uit kansarme gezinnen komen en zich geen onderwijs kunnen veroorloven.


Het is van cruciaal belang om de kinderen een goede zet te geven in de juiste richting zodat de eerste mijlpalen in hun ontwikkeling kunnen worden behaald. Je helpt bij educatieve spelletjes, knutselen en andere leuke activiteiten die de kinderen motiveert en aanmoedigt.


We werken ook samen met een lokale organisatie die de kinderen sponsort tijdens hun lagere school, nadat ze met succes het traject in ons opvangcentrum hebben afgerond.


Leer de kinderen lezen en tellen om ze voor te bereiden op school


Veel kinderen op het project kunnen niet lezen, schrijven, tellen of het verschil begrijpen tussen de verschillende vormen. Je helpt de kinderen met Engelse en Franse lessen en je bedenkt leuke spelletjes om de geletterdheid te verbeteren.


Verbeter de hygiene


Help om besmettelijke kwaaltjes te voorkomen door de kinderen bewust te maken van een goede persoonlijke hygiëne. Ondanks dat ze dit ook thuis leren van hun ouders, zorgt de herhaling tijdens de dagelijkse routine in het zorgcentrum of kleuterschool voor het aanleren van een goede gewoonte. Laat de kinderen dagelijks de handen wassen na een toiletbezoek, voor het eten en laat ze ‘s ochtends en na elke maaltijd de tanden poetsen.


Organiseer een zomerkamp


Als je aan dit project deelneemt tussen juni en eind september, dan ga je meehelpen op het zomerkamp. Net zoals in Nederland is het dan grote zomervakantie voor de kinderen in Madagaskar. Samen met het lokale personeel ga je educatieve activiteiten begeleiden om de geletterdheid te verbeteren en Engelse en Franse lessen te geven. Je kunt de kinderen ook betrekken bij kleine initiatieven voor de gemeenschap.


Waar in Madagaskar ga ik werken?

Andasibe

Het project brengt je naar het kleine dorp Andasibe, gelegen aan de Oostkust van Madagaskar. Je werkt in het Early Childhood Development Centrum, dat volledig wordt gefinancierd door Projects Abroad. Hier geven we verschillende gezinnen de ruimte en de kans om hun kinderen de extra educatieve ondersteuning te geven die zij nodig hebben.

Er is slechts één algemene, onverharde weg die door Andasibe loopt en deze kan soms heel modderig worden. Heel het jaar door valt er regen in de regio dus breng zeker voldoende warme kleren mee en stevige schoenen die de modder zonder problemen aan kunnen!

Terwijl Madagaskar eigenlijk als een eiland wordt beschouwd, is het een relatief groot eiland. Het eiland huist een verscheidenheid aan wilde dieren die je nergens anders in de wereld kunt vinden. 80% van de diersoorten in Madagaskar zijn namelijk inheems in het gebied. Dit betekent dat Madagaskar de enige plaats is in de hele wereld waar je deze wilde dieren kunt bewonderen!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Madagaskar Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een gemiddelde dag op het kinderopvang project in Madagaskar

Jouw dag op het project begint meestal om 8 uur ’s ochtends wanneer de meeste kinderen worden afgezet door de ouders.


Help ze om rustig hun plaats te vinden in de klas en zich voor te bereiden voordat de lessen starten. Je begint met het geven van Engelse of Franse les, gevolgd door wiskunde, spreekvaardigheid of het alfabet tot ongeveer 10 uur 's ochtends.


De kinderen krijgen daarna 30 minuten pauze. Vervolgens speel je educatieve activiteiten om praktisch te oefenen wat er eerder is aangeleerd. Zo blijf je bezig tot 12 uur in de middag. Tijdens de lunch keer je terug naar het gastgezin waar een hartige lunch op je wacht.

De activiteiten in het centrum worden weer hervat om 14 uur. 's Middags begeleid je verschillende activiteiten zoals knutselen, liedjes, educatieve activiteiten of geef je sportles. De dag op het project eindigt dan normaal gezien rond 16:30 uur.

Je kunt je lessen voor de volgende schooldag voorbereiden tijdens de lange lunchpauze of an het einde van de schooldag, wanneer de kinderen naar huis zijn.

In het weekend is er voldoende vrije tijd om te ontspannen en samen met de andere vrijwilligers de cultuur en natuur te ontdekken.

Projects Abroad volunteer with children in Madagascar blows bubbles for a group of children to catch at her Childcare placement.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de geletterdheid en rekenvaardigheid te verbeteren bij de kinderen waarvan de ouders zich niet kunnen veroorloven hun kind naar de kleuterschool te laten gaan. Dit doen we door het financieren en onderhouden van ons eigen Early Childhood Development Centrum. Zonder dit centrum zijn de ouders gedwongen om de kinderen thuis te houden.


Als vrijwilliger speel je daarom een belangrijke en ondersteunende rol. Er wordt op jou gerekend om te helpen de kinderen een basisopleiding te geven zodat ze voorbereid zijn voor het eerste jaar op de lagere school.


Samen met een lokale partner selecteren we de kinderen die onze hulp het meeste kunnen gebruiken. Wanneer ze oud genoeg zijn en hun ontwikkeling in het centrum is afgerond, sponsort onze partner de kinderen om vervolgonderwijs te volgen in de lagere school.


We hebben vier doelen opgesteld in ons Care Management Plan waar we ons bij dit project op focussen:


●    Verbeteren van de geletterdheid

●    Verbeteren van het Engels/Frans

●    Verbeteren van de hygiëne van de kinderen

●    Verhogen van het bewustzijn over een gezonde levensstijl


We houden de vooruitgang van deze lange termijn doelen bij in onze Global Impact Database die je als vrijwilliger gebruikt om de ontwikkeling van de kinderen bij te houden.


Maak deel uit van ons project in Madagaskar en leer kinderen de vaardigheden die ze nodig hebben om niet alleen te slagen op school, maar ook in het leven in het algemeen.

Projects Abroad vrijwilligers werken met kinderen in Madagaskar en spelen buitenactivietiten op een lokale school met een grote parachute die helpt met het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Andasibe. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving beleven.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Madagaskar staat gekend voor zijn unieke planten en dieren. Je vindt er ringstaartmaki's en kameleons, maar bovenal een stukje natuur die uniek is in de wereld.


Bezoek de nationale parken, de Avenue of Baobabs en bewonder deze prachtige Afrikaanse 'tree of life'.


Beklim bergen, ontdek kliffen en de rotsformaties van Tsingy de Bemaraha. Madagaskar heeft ook het derde grootste koraalrif op de planeet, ideaal om te snorkelen en diepzeeduiken.


We hebben verschillende projecten beschikbaar in Madagaskar en het hele jaar door hebben we vrijwilligers aanwezig. Je kunt er samen met hen op uit gaan en nieuwe vrienden maken, misschien wel voor het leven?


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners