Projects Abroad volunteers in Thailand do outdoor activities with children at a kindergarten in Thailand.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Thailand

Werk met kinderen en ondersteun de vroege ontwikkeling in kansarme dagzorgcentra

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Thailand en doe praktische ervaring op terwijl je de kinderen helpt. Je werkt in dagzorgcentra en kleuterscholen en ondersteunt de vroege ontwikkeling van kinderen. Je geeft Engelse les en zorgt ervoor dat elk kind een goede hygiëne heeft.


Je werkt met kinderen van verschillende achtergronden en neemt een ondersteunende rol in voor het lokale personeel. Veel kinderen komen uit kansarme gezinnen en krijgen niet de mogelijkheden om zich ten volle te ontwikkelen.


In jouw vrije tijd en in de weekenden kun je Krabi verder ontdekken. Zwem in de warme oceaan, smul van de lokale delicatessen en ga snorkelen langs de koralen.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk met kinderen in Thailand geschikt voor mij?

Ben je iemand die graag kinderen wilt helpen, onderwijzen en hulp aanbieden waar het nodig is? Ben je iemand die barst van energie, van nature behulpzaam is en denkt aan een carrière in kinderopvang? Dan is dit project je op het lijf geschreven.


Heb je geen ervaring? Maak je geen zorgen! Je krijgt een introductie na jouw aankomst waar alles wordt verteld over het reilen en zeilen.


We organiseren ook regelmatig workshops voor alle Sociale en Lesgeef vrijwilligers. Hier kun je ideeën en uitdagingen bespreken. Je kunt ook spreken met ons lokaal personeel die voor je klaarstaan als je met vragen zit.  


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen op elk moment, vanaf een periode van twee weken. Maar hoe langer je blijft, hoe groter jouw impact voor de lange termijn.

Projects Abroad Childcare volunteers work with children at a daycare centre in Thailand to complete a colouring activity.

Wat ga ik doen op het project?

Tijdens het vrijwilligerswerk met kinderen in Thailand, werk je in dagzorgcentra of kleuterscholen. Op dit project help je met de volgende taken:


 • Leer de kinderen cruciale vaardigheden aan op een jonge leeftijd
 • Verbeter de Engelse spreekvaardigheid van de kinderen en geef ze zelfvertrouwen
 • Zorg voor een dagelijkse goede hygiëne

Jouw werk kun je onderverdelen in drie categorieën:


Leer de kinderen cruciale vaardigheden aan van jongs af


Een vroege ontwikkeling van kinderen is cruciaal. Nieuwe vaardigheden worden het snelst gewoon gemaakt op jonge leeftijd en dit dragen ze mee voor de rest van hun leven.Je helpt de kinderen met:


 • Vormen herkennen
 • Kleuren herkennen
 • Puzzels maken
 • Tellen
 • balsporten om de hand-oog coördinatie te verbeteren


Je kunt de kinderen zoveel nieuwe dingen aanleren met behulp van verschillende middelen die we voor jou beschikbaar stellen! Gebruik onze online database, praat met de projectverantwoordelijke of deel je ideeën met de andere vrijwilligers op het project in Thailand.


Verbeter de Engelse spreekvaardigheid van de kinderen en geef ze zelfvertrouwen


Thailand’s economie is voor een groot deel afhankelijk van toerisme. Engels is de algemene voertaal voor de toeristen en van belang voor winkeleigenaars in het land. Leer de kinderen Engels en boost hun zelfvertrouwen zodat ze op eigen initiatief Engels durven spreken!


Denk aan leuke alfabet oefeningen, alfabet Bingo of grappige rijmpjes. Hoe meer betrokken je geraakt tijdens het vrijwilligerswerk, hoe meer energie je terugkrijgt van de kinderen en het personeel.


Zorg voor een dagelijkse goede hygiëne


Vrijwilligerswerk met kinderen in Thailand betekent ook dat je de kinderen leert hoe ze de handen moeten wassen en de tanden poetsen. Bedenk een leuk spelletje, een groepsactiviteit of liedje om ze deze nieuwe gewoontes aan te leren. Afhankelijk van de leeftijdsgroep pas je de activiteiten ook aan.


Waar in Thailand ga ik werken?

Krabi

Je zult werken in een dagzorgcentrum of kleuterschool in Krabi. Beide instellingen hebben een basis aan middelen zoals een schoolbord en krijt. Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk leuke educatieve activiteiten.


Krabi is een kleine stad met zo’n 400.000 inwoners. Je vindt er heel wat winkels en restaurants in en rondom de stad.


Een gastgezin zal je met open armen ontvangen tijdens jouw verblijf in Krabi. Sommigen gezinnen in traditionele huizen en anderen in kleine stadshuisjes. Kies je er liever voor om een verblijf te delen met andere vrijwilligers dan kan dat ook natuurlijk!


Tijdens jouw vrije tijd zul je de kans krijgen om het lokale eten te proeven, de cultuur te beleven en een zonsondergang te bewonderen met de andere vrijwilligers. Je gaat de mooiste stranden ontdekken en al snel beseffen hoe vriendelijk je onthaalt wordt door de lokale bevolking.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Thailand

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project in Thailand

Elke dag wordt het ontbijt geserveerd door het lokale gastgezin. Neem zeker ook formele en semi-formele kleren mee voor het project. Je schouders, buik, borst en enkels moeten altijd bedekt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld gesloten schoenen dragen die je makkelijk aan en uit kunt doen.


Je werkt van maandag tot vrijdag, van 8 uur ‘s ochtends tot 13 uur. Een half uur voor de start van jouw dag wordt je opgepikt en naar het project gebracht.


De dagzorgcentra en kleuterscholen in Thailand zijn heel druk en je merkt al snel hoe de dagen voorbij vliegen! In de ochtend begeleid je de knutselles, Engelse les en leer je de kinderen het belang van een goede hygiëne. Je kunt op elk moment met het lokale personeel spreken en nieuwe activiteiten voorstellen.


De instelling voorziet elke dag lunch tijdens de middag.


In de namiddag kun je de volgende lessen voorbereiden in het kantoor van Projects Abroad. Je kunt leuke maskers maken voor de kinderen, speelkaarten ontwerpen of met de projectverantwoordelijke praten over nieuwe ideeën.


In het weekend ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Ga zonnebaden op het strand van Ao Nang, probeer diepzeeduiken of neem een prachtige rit met de boot en breng een dag door op een nabij eiland.

Female Childcare volunteer helps young boy build lego blocks in a day care centre during Care placement in Thailand.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de vroege ontwikkeling van de kinderen te ondersteunen in de dagzorgcentra en kleuterscholen. We willen het lokale personeel ook ondersteunen zodat elk kind individueel begeleidt wordt tijdens de activiteiten, spelletjes en oefeningen.


De kinderen kunnen een verschillende achtergrond hebben, maar veel komen uit kansarme gezinnen.


Engels wordt gezien als een heel waardevolle vaardigheid, omdat het een vorm van inkomen is. Door de hoeveelheid toeristen die elk jaar naar Thailand komen, geeft het een enorme boost aan de economie van het land. Je helpt de kinderen praten in het Engels en het voeren van gesprekken zodat hun talenkennis op volwassen leeftijd uitgegroeid is tot vloeiend Engels.


We hebben vier doelen vooropgesteld in het Childcare Management Plan voor de lange termijn:


 • Verbeteren van de vroege ontwikkeling van kinderen
 • Verbeteren van het Engels  
 • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
 • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind


Help mee om deze langetermijndoelen te behalen en doe vrijwilligerswerk met kinderen in Thailand!

A volunteer working with children in Thailand crouches under a parachute during an activity with kids at her Childcare placement.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Krabi. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Thaise cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Beleef de prachtige landschappen en cultuur in Zuidoost Azië. Thailand is een land met zoveel te bieden en te ontdekken.


Ga eropuit in je vrije tijd en ontdek de vele stranden, helderblauw water en al het leven in de oceaan. Je kunt snorkelen, diepzeeduiken of gewoon genieten van de rust op het strand.


Een van de must-sees is de Tiger Cave Temple, met prachtige ornamenten en diepe betekenis. De vele treden, 1237 stappen om precies te zijn, zorgen voor een waanzinnig uitzicht dat je niet wilt missen.


Ga het Khao Phanom Bencha National Park verkennen en ontdek de verschillende grotten en watervallen.


We hebben verschillende projecten in Thailand, dus de kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan en elkaar ook beter te leren kennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners