Children are taught about hygiene and washing hands by Projects Abroad volunteers at a care centre in Vietnam.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Vietnam

Ondersteun het lokale personeel in dagzorgcentra en speciale centra, help om hun levenskwaliteit te verbeteren en werk mee aan een beter onderwijs

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk met kinderen in Vietnam en ondersteun het lokale personeel in dagzorgcentra of centra voor kinderen met een beperking. Je helpt de vroege ontwikkeling van kinderen en verbetert de levenskwaliteit. Je doet praktische ervaring op in kinderopvang en werkt aan jouw eigen toekomst.


De dagzorgcentra In Vietnam hebben een tekort aan personeel en lesmateriaal. Je neemt een ondersteunende rol in tijdens jouw vrijwilligerswerk en helpt waar de vraag het grootste is. Je werkt aan de vooropgestelde langetermijndoelen voor het onderwijs en kinderopvang in Vietnam.


Je woont en werkt in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Neem de kans en verken zoveel als je kunt, de lokale keuken heeft wat voor je in petto! Hopelijk houd je van Vietnamese specialiteiten?

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk in Vietnam geschikt voor mij?

Je wilt graag kansarme kinderen helpen en een waardevolle werkervaring toevoegen aan jouw CV. Op dit project ontwikkel je jouw communicatieve vaardigheden, leiderschap en organisatorische vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die je later in je leven zeker nodig zult hebben.

Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Het lokale personeel en onze eigen medewerkers hebben antwoorden klaar voor alle project gerelateerde vragen die je hebt. Er worden ook regelmatig workshops georganiseerd voor alle Sociale en Lesgeef vrijwilligers, waar je ideeën en uitdagingen kunt bespreken. We beschikken over online middelen waar je mee kunt verderwerken.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen. De minimumduur is twee weken, maar hoe langer je blijft, hoe meer impact je hebt op de lange termijn.

Volunteers play with a group of children outside a care centre at their Childcare placement in Vietnam.

Wat ga ik doen op het project?

De dagelijkse activiteiten zijn afhankelijk van de type instelling die je kiest. Er zijn een aantal taken die je sowieso gaat uitvoeren:


  • Ondersteun de vroege ontwikkeling van kinderen en leer ze nieuwe vaardigheden bij
  • Help om de levenskwaliteit van de kinderen met een beperking te verbeteren
  • Verbeter de dagelijkse hygiëne, zoals de handen wassen en de tanden poetsen
  • Leer de kinderen een basiskennis Engels en geef ze zelfvertrouwen

Jouw werk kun je onderverdelen in verschillende categorieën afhankelijk welke instelling je kiest:


Ondersteun de vroege ontwikkeling van kinderen


De eerste levensjaren van een kind zijn cruciaal tijdens de ontwikkeling. Ze leren vaardigheden aan die ze later in het leven nodig hebben om niet achterop te geraken. Daarom brengen we op dit project de vroege ontwikkeling van kinderen in de aandacht. Je leert ze nieuwe vaardigheden aan door spelletjes en activiteiten. Je kunt nadien de vaardigheden per kind bijhouden aan de hand van checklists.


Je houdt de vooruitgang van de kinderen bij en geeft ze door in onze Global Impact Database.


Leer kinderen met een beperking nieuwe vaardigheden aan


Veel van onze partners werken met kinderen met een beperking zoals autisme of syndroom van down. Als vrijwilliger help jij de levenskwaliteite van de kinderen te verbeteren een beter onderwijs te voorzien. Je doet dit dagelijks aan de hand van leerrijke spelletjes en knutsel oefeningen.


Verbeter de dagelijkse hygiëne zoals de handen wassen en de tanden poetsen


De hygiëne verbeteren is een belangrijk onderdeel op het Sociaal project in Vietnam. Je moedigt de kinderen aan om elke dag opnieuw de tanden te poetsen en de handen te wassen.


Geef Engelse les


Engels is vandaag een vanzelfsprekendheid geworden als je wilt werken in toerisme. Daarom is het in een land als Thailand belangrijk dat je een goede basiskennis hebt van de taal. Je leert de oudere kinderen in de dagzorgcentra een basiskennis Engels. Je leert ze woorden en zinnen samenstellen en moedigt ze aan om jou in het Engels aan te spreken. Op deze manier geef je het zelfvertrouwen van de kinderen een boost en worden ze de taal ook sneller gewoon.


Waar in Vietnam ga ik werken?

Hanoi

Je werkt in een dagzorgcentrum of centrum voor kinderen met een beperking in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi.

De centra hebben vaak overbevolkte klassen en niet elk kind krijgt de aandacht die het nodig heeft. Veel kinderen komen ook uit kansarme gezinnen en hebben een lichamelijke of mentale beperking.


Hanoi is de tweede grootste stad in Vietnam met 7,5 miljoen inwoners. In de stad zie je voornamelijk motorfietsen, een van de meest gebruikte vervoermiddelen in de stad. Op elke hoek van de straat word je overspoeld door verschillende geuren die je doen snakken naar ‘Pho’, een Vietnamese specialiteit met rijst, kruiden, bouillon en vlees. Laat het smaken!

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Vietnam

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het sociale project in Vietnam

Jouw dagelijkse routine hangt af van de instelling die je kiest. De werkdag begint tussen 8 uur en 8:30 uur. Tijdens de middag krijg je tijd voor lunch en misschien wel een powernap. Rond 16:30 uur is jouw werkdag alweer voorbij.


Op het project ondersteun je het lokale personeel in het onderwijzen van de kinderen. Je begeleidt spellen, geeft Engelse les, knutsel lessen en nog veel meer. De bedoeling van deze activiteiten is om de vroege ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Je moedigt de kinderen aan om een goede hygiëne te behouden voor het eten en na toiletbezoeken.


Als je werkt in een centrum voor kinderen met een beperking dan help je de levenskwaliteit van de kinderen te verbeteren en ze dagelijks te motiveren. De activiteiten worden bepaald aan de hand van de behoeften van de kinderen. Dit kan gaan over de dagelijkse hygiëne routines, spelletjes spelen of Engelse les geven aan de oudere kinderen.


In de avonden verblijf je bij jouw gastgezin.


Jouw weekenden kun je zelf invullen. Verken Ha Long Bay, een Unesco Werelderfgoed. Je kunt ook historische tempels bezoeken, shoppen tijdens de lokale marktjes, Vietnamese koffie drinken en je helemaal laten gaan tijdens een karaoke sessie.

A group of Childcare volunteers teach a group of children how to brush their teeth at a care centre in Vietnam.

Wat zijn de doelen en de impact van dit project?

Het doel van dit project is om de levenskwaliteit van de kinderen te verbeteren uit kansarme buurten in Vietnam, en specifiek ook kinderen met een beperking helpen.


Tot op vandaag leven kinderen en volwassenen met de gevolgen van Agent Orange, een giftige stof die werd gebruikt tijdens de Vietnamoorlog. Dit chemische verdelgingsmiddel vernielde niet alleen alle kroppen maar had ook een negatief effect op de gezondheid. Kinderen werden geboren met ernstige beperkingen door de blootstelling aan Agent Orange.


Projects Abroad heeft er bewust voor gekozen om niet samen te werken met weeshuizen in Vietnam. We leggen de focus eerder bij centra voor kinderen met een beperking, die ook bij hun gezin blijven wonen. Het doel is om de levenskwaliteit en onderwijs van deze kinderen te verbeteren en ondersteunen. We werken ook in dagzorgcentra om de vroege ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Maar we kunnen al dit werk niet verzetten zonder jouw inspanningen.


We hebben vijf doelen vooropgesteld om ervoor te zorgen dat we een positieve impact hebben op de lange termijn:


  • Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met een beperking
  • Verbeteren van de hygiëne van de kinderen
  • Verhogen van het bewustzijn over een gezonde levensstijl, het milieu en gezinsplanning     
  • Verhogen van de emotionele zorg en steun voor ieder kind
  • Verhogen van de mate van stimulans voor ieder kind


Doe vrijwilligerswerk met kinderen  in Vietnam en help om de vooropgestelde doelstellingen te behalen terwijl je een heel andere cultuur ontdekt.

Projects Abroad volunteers demonstrate balancing exercises to a group of children at a care centre in Vietnam to develop co-ordination skills.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Hanoi. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Vietnamese cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


We hebben ook gedeelde accommodatie beschikbaar waar je samen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires kunt verblijven.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Vietnam is een land met een mix aan steden en serene landschappen. De verschillende bezienswaardigheden maken het een prachtige bestemming om te verkennen in je vrije tijd.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land, bezoek dan het Vietnam Museum Ethnology of het National Museum of Vietnamese History. Je vindt er ook het Ho Chi Minh Mausoleum, een grote historische plaats in Hanoi.


Als je op zoek bent naar leuke souvenirs, dan kun je deze gemakkelijk vinden op de lokale marktjes. Tijdens de avond worden de straten gevuld met marktjes en straatartiesten. Probeer ook de lokale delicatessen en breng een avond door op restaurant met de andere vrijwilligers.


Ga zeker een keertje buiten de stad, waar je prachtige rijstvelden vindt en even weg kunt zijn van de stedelijke drukte.


We hebben verschillende projecten in Vietnam waar je als vrijwilliger kunt helpen, en de kans is groot dat er heel wat andere vrijwilligers aan het werk zijn samen met jou. Je kunt er samen op uit gaan tijdens je vrije tijd en Vietnam beter leren kennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners