A volunteer helps improve the literacy skills of her students during her teaching work experience in Belize

Vrijwilligerswerk lesgeven in Belize

Leer kinderen lezen, schrijven en tellen in rustige gemeenschappen langs de kust van San Pedro

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Belize en doe praktische werkervaring op door leerlingen te helpen op de lokale scholen. Je gaat ook helpen met het onderwijzen van achtergestelde kinderen en het verbeteren van het geletterdheidsniveau. Neem deze kans om het dagelijkse leven van een leraar te beleven, de ideale start voor jouw eigen carrière in het onderwijs.


Je gaat samenwerken met leraren in lagere en middelbare scholen. Jouw doel op dit project is om de studenten met leerproblemen extra ondersteuning te geven in de les. Je kunt ook deelnemen aan de geletterdheidsprogramma’s en de kinderen helpen met lees- en schrijfvaardigheid.


Je gaat verblijven bij een gastgezin in San Pedro, een idyllisch gemeenschap aan de kust van Belize. Je kunt lokale marktjes bezoeken, grotten ontdekken of de jungle verkennen in je vrije tijd.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is lesgeven in Belize geschikt voor mij?

Deze stage is de ideale gelegenheid om een waardevolle ervaring op te doen met lesgeven in Belize terwijl je een verschil maakt voor de leerlingen. Het is geschikt voor iedereen die een passie heeft voor lesgeven en het werken met kinderen. Onze leidinggevenden zullen je graag helpen bij de lesplanning en je begeleiden tijdens het project. Het enige wat je nodig hebt is een hoop enthousiasme, energie en liefde voor kinderen.


Deze ervaring zal helpen met het ontwikkelen van je eigen vaardigheden en zijn waardevol voor je latere leven. Je kunt ook aan je eigen management en planvaardigheid werken.


Als je nadenkt over een carrière in lesgeven, dan kun je op dit project ervaren hoe het is om leraar te zijn. Je zult begeleiding en flexibele uren krijgen, wat het de ideale gelegenheid maakt om bij te te beleven hoe het is om leraar te zijn.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt deelnemen wanneer je wilt. De minimumduur is twee weken maar je kiest zelf hoe lang je wilt blijven.

A young girl learns the alphabet during at a volunteer teaching placement in Belize

Wat ga ik doen op dit project?

Er is niets zo waardevol als een kind dat het goed doet op school door jouw ondersteuning. Het project zelf is heel flexibel en het laat je toe om bijvoorbeeld les te geven aan een hele klas of remediërende lessen te geven aan studenten die extra ondersteuning kunnen gebruiken:


  • Bedenk creatieve lessen samen met je projectverantwoordelijke
  • Help tijdens de lessen of leid je eigen lessen in verschillende onderwerpen
  • Geef remediërende lessen aan studenten en leg de focus op datgene waar ze moeite mee hebben
  • Ontwikkel educatieve activiteiten zoals leermiddelen, spellen en posters

Je kunt het werk onderverdelen in verschillende categorieën:


Help tijdens de lessen of geef zelf les


Als klassenassistent ga je met de leraren samenwerken met het ontwikkelen van lesplanningen. Je gaat lesgeven over verschillende onderwerpen. Je gaat samen met je leidinggevende de doelstellingen van je lessen schetsen en proberen om de doelen te behalen!


Maak je geen zorgen als je je niet onmiddellijk comfortabel voelt om zelf les te geven. Je kunt de lokale leraren assisteren en focussen op individuele ondersteuning in kleine groepen. We kunnen je project aanpassen naar jouw eigen ervaring en zelfzekerheid.


Gerichte educatieve ondersteuning


Een belangrijk deel van dit project is om remediërende ondersteuning te geven aan leerlingen met het ontwikkelen van hun vaardigheden en zelfvertrouwen. Je gaat in kleine groepen werken zodat je elke leerling individueel kunt helpen bij hun studies. Je gaat de leerkrachten helpen bij het beoordelen van huiswerk en bepalen welke studenten moeite hebben met bepaalde leervakken. Bijgevolg kun je creatieve manieren bedenken om de kinderen te helpen.


Je kunt de studenten bijvoorbeeld helpen met tellen door schelpen te gebruiken of een visuele hulp ontwikkelen door foto’s te plaatsen bij elke letter van het alfabet. Door het leerproces leuk te maken gaan de leerlingen sneller bijleren.


Geletterdheidsprogramma


We hebben een geletterdheidsprogramma opgezet om de studenten Engels aan te leren. Deze lessen duren 30 minuten waar je zult werken aan de lees- en schrijfvaardigheden. Door de kinderen te helpen met Engels blijven ze betrokken bij het schoolgebeuren.


Dit programma loopt samen met andere taken op het project, en eenmaal of meerdere keren per week kun je betrokken raken bij dit programma. Je kunt je tijd gelijk verdelen als je dat wilt.


Ontwikkel educatieve activiteiten


Gebruik je creativiteit op het lesgeef project in Belize. Maak kleurrijke posters, collages of wereldkaarten. Ontwerp een informatieve poster over het belang van de handen wassen. Je kunt deze ophangen in de klassen en kleur geven aan de leeromgeving.


Waar in Belize ga ik werken?

San Pedro

Je doet ervaring op met lesgeven in lagere en middelbare scholen in San Pedro, Belize. Deze stad ligt aan de kust in het zuiden van Ambergris Caye, een smal eiland langs de kust. De scholen waar je gaat werken zijn niet zo ver ontwikkeld als degene in je eigen land. Ze hebben een tekort aan middelen die de studenten motiveert en geboeid houdt. Daarom hebben we jouw hulp nodig om de kinderen te helpen onderwijzen.


Wanneer je geen les geeft aan de kinderen, kun je de pracht van het eiland verkennen. Je kunt ontspanningen vinden op de witte stranden, diepzeeduiken langs het koraal van het Belize Barrier Reef of een boottrip doen langs de kust met de andere vrijwilligers.

Airport transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Belize Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het project in Belize

Je start de dag met een ontbijt samen met je gastgezin. Je kunt te voet of per fiets naar de school vertrekken waar je gaat werken.


De lessen starten om 8:30 uur. Je gaat de leraar assisteren of je eigen les leiden. Je kunt creatieve manieren bedenken om de lessen leuk te maken en de leerlingen volledig betrekken. Denk aan een leuke quiz of groepsactiviteiten.


Eenmaal je klaar bent met lesgeven, kun je de leerlingen huiswerk geven. Op deze manier kun je te weten komen welke leerlingen worstelen met bepaalde vakken. Je kunt ook de remediërende lessen begeleiden. Bedenk nieuwe concepten en maak de lessen interactief met spellen en activiteiten. Jouw vrijwilligerswerk eindigt om 16 uur, afhankelijk van de verschillende taken die je gaat doen op het project.


Tijdens de avonden heb je tijd om te ontspannen. Je kunt kaartspellen spelen met de andere vrijwilligers, praten, plezier beleven op het strand of gezellig op restaurant gaan.

Teaching volunteer in Argentina helps a student with her reading skills

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om studenten met leermoeilijkheden te helpen om te slagen op school.


De populatie is San Pedro gaat in stijgende lijn en de klaslokalen kunnen niet meer dan 30 studenten per leraar aan. Het jaarlijkse leerplan is zwaar en veel leraren hebben geen tijd om studenten met leerproblemen individueel te begeleiden. De leraren in Belize moeten ook hun eigen leermiddelen en educatief materiaal aankopen omdat er te weinig financiën zijn vanuit de overheid. Dit betekent dat veel klaslokalen niet ingericht zijn en geen uitstraling hebben van een motiverende leeromgeving.


Je kunt meer ondersteuning geven in de klassen door studenten individueel te begeleiden indien ze leerproblemen hebben. Je helpt ook de leraar en haalt de druk van hun schouders. Je zult verschillende middelen gebruiken en de klaslokalen kleurrijker maken, een inspiratie voor de leerlingen.


Je gaat de studenten ook helpen met hun Engelse leesvaardigheid. Het werk dat je doet zorgt ervoor dat de studenten op school blijven en niet afhaken. Dit gaat het toekomstperspectief van de kinderen verbeteren.


In samenwerking met de lokale staff hebben we drie algemene doelen vooropgesteld in ons Teaching Management Plan in Belize. Deze doelen zijn:


  • Verbeter de geletterdheid
  • Verbeter de ondersteuning in de klas
  • Moedig leren aan door creativiteit


Neem deel aan dit lesgeef project in Belize en help scholen met het behalen van deze doelen.

Projects Abroad volunteer holds up an alphabet tree created by one of her students at her Teaching placement in Belize

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in San Pedro. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Belize en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Belize is een prachtig tropisch land vlak aan de helderblauwe Caribische zee. Er is zoveel te zien in je vrije tijd, of je nu een liefhebber bent van het strand, een nieuwe cultuur wilt beleven of een avonturier bent.


Ga snorkelen langs het Belize Barrier Reef. Ontspan op de witte stranden en geniet van een vers geperst papaya sapje onder de Zuiderse zon.


Er zijn verschillende culturele activiteiten waar je de geschiedenis van het land beter kunt leren kennen. Misschien ga je de oude ruïnes van de Maya cultuur bezoeken of de lokale musea bezoeken!


Tijdens jouw reis ga je samenwerken met andere vrijwilligers van over de hele wereld. Je kunt er alleen op uit of samen met de andere vrijwilligers in Belize.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners