Children at a school in China which is also placement for our teaching volunteers.

Vrijwilligerswerk lesgeven in China

Reis naar China, doe praktische werkervaring op en help kinderen bij het verbeteren van hun Engels

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in China en werk met kinderen in afgelegen gebieden van de Shanghaise buitenwijken. Je gaat de leraren helpen en Engelse les geven. Dit is de ideale manier om een buitenlandse werkervaring op te doen terwijl je gaat helpen in het onderwijs.


Je gaat samenwerken met leraren in kleuterscholen en lagere scholen. Je doet praktische ervaring op met het voorbereiden van lessen en activiteiten die de kinderen Engels leert spreken. Je gaat ook de mogelijkheid krijgen om buitenschoolse lessen te geven over muziek, kunst en sport.


Je zult verblijven in Shanghai, een van de grootste steden in China. Hier zul je in een appartement wonen met de andere vrijwilligers. Neem de kans om een heel andere cultuur te beleven, een overvloed aan dumplings te verorberen en de lokale tradities te leren kennen.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is lesgeven in China geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen die een ervaring wilt opdoen met lesgeven. Je gaat praktische ervaring opdoen in verschillende klassen en met professionele leraren werken. Indien je interesse hebt om leraar te worden dan is dit project een stap in de juiste richting. Het is een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken en studie aanvragen.


Naast deze ervaring die je gaat opdoen in China, ga je ook heel wat andere vaardigheden ontwikkelen. Dit gaat over management en planning, wat zeker interessant is voor je latere carrière.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen, zelfs als je nog nooit Engelse les hebt gegeven! Je gaat een volledige inductie krijgen van de projectverantwoordelijke en je komt alles te weten over lesgeven in China. Onze staff geeft je graag advies en organiseert regelmatig workshops voor alle lesgeef vrijwilligers. Je kunt ook gebruik maken van de online database als je wat ideeën wilt opdoen.


Onze lesgeef projecten in China lopen het hele jaar door. Je kunt deelnemen op elk moment, vanaf een minimale duur van vier weken. Je kunt zo lang blijven als je zelf wilt.

Young students put up their hands to answer the Projects Abroad volunteer teaching English in China

Wat ga ik doen op het lesgeef project?

Als lesgeef vrijwilligers ga je werken in een van de kleuter- of andere scholen samen met de lokale leraren. Je gaat verschillende taken uitvoeren:


  • Geef Engelse les aan kinderen en maak het een leuk leerproces
  • Assisteer leraren tijdens buitenschoolse activiteiten zoals muziek, sport en kunst
  • Werk met leraren om lessen voor te bereiden met duidelijke doelen

Je kunt het werk onderverdelen in verschillende categorieën:


Verbeter het Engelse niveau van de schoolkinderen


Jouw belangrijkste taak is om de kinderen Engelse les te geven. Je gaat de studenten helpen met de uitspraak en spelling. Moedig ze aan om Engels te praten tijdens spelletjes en zing samen Engelse liedjes.


Je kunt ook hulpmiddelen gebruiken zoals flashcards en posters. Deze zijn ontzettend waardevol voor de school omdat de leraren het kunnen blijven gebruiken na je vertrek. 


Help lokale leraren met buitenschoolse activiteiten


Jouw ervaring hoeft niet te stoppen bij de algemene lessen die je gaat geven. Je kunt meer betrokken raken en de leraren helpen bij buitenschoolse activiteiten. Afhankelijk van je vaardigheden en interesses kun je muziek, sport of kunstlessen geven. Deze lessen hebben een goede invloed op de kinderen en het geeft ze een veilige omgeving om creatief en actief bezig te blijven. De leraren appreciëren een frisse aanpak en de hulp van vrijwilligers dan ook heel erg!


Neem je tijd om lessen voor te bereiden


Elke les heeft een duidelijk plan en een achterliggend doel nodig. Het geeft zelfvertrouwen als je weet hoe je de les gaat geven en welke informatie je wilt overbrengen. Het zorgt er ook voor dat de leerlingen het meeste uit de les halen. Het is belangrijk om de lessen vooraf te plannen en deze vaardigheid leer je ontwikkelen tijdens dit project. We gaan je hierin ook helpen met verschillende workshops en voorbeeldlessen waar je jouw lessen op kunt baseren.


Where will I be working in China?

Shanghai

Je gaat verblijven in Shanghai, een stad omgeven door neon belichting en hoge wolkenkrabbers. Hier ga je merken dat de stad constant in beweging is en iedereen altijd druk in de weer is.


In de instelling ga je een meer traditioneel China leren kennen. Je gaat lesgeven in de buitenwijken van Shanghai, afgelegen en buiten de stad. Hier ga je werken in kleuterscholen, lagere of middelbare scholen.


De mensen die in dit gebied leven hebben niet hetzelfde niveau van onderwijs zoals de mensen in de stad. We werken met partnerscholen om de kinderen de educatieve vorming te geven die ze nodig hebben voor hun latere leven.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze China Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in China

Je begint de dag met een ontbijt samen met de andere vrijwilligers. Je kunt je eigen lunch voorbereiden en nadien de trein nemen vanuit het stadscentrum. Je reist zo’n uur richting de school waar je gaat werken.


Jouw werkdag begint om 9 uur en en stopt tussen 16 en 18 uur, van maandag tot vrijdag.


Afhankelijk van jouw schema, ga je ofwel de lessen inplannen of rechtstreeks naar de eerste klas om les te geven. Je gaat lesgeven samen met de Engelse leraar van de school en de kinderen helpen bij de uitspraak en betrokkenheid bij de les. De lessen duren zo’n 35 tot 45 minuten, en je gaat zo’n 10 a 15 lessen per week geven.


Tussen 12 uur en 13:30 uur kun je een lunchpauze nemen. Hier kun je tijd doorbrengen met de andere leraren en ontspannen. In de middag ga je helpen tijdens de buitenschoolse lessen.


In het weekend ben je natuurlijk volledig vrij om de stad en de omgeving te verkennen. Ga eropuit met de andere vrijwilligers of op je eentje. Ontdek de traditionele gerechten, de lokale marktjes en bezoek tempels en musea. Je kunt een uitstap regelen naar de Grote Muur, iets wat je echt niet mag missen!

A Teaching volunteer in China helps her student learn the lines of an English play

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om het Engelse niveau in de afgelegen scholen te verbeteren en de leraren te ondersteunen in de klas.


Veel Chinese leraren en ouders zijn ervan overtuigd dat hun onderwijssysteem te veel druk legt op de kinderen. Ze moeten vaak te veel informatie onthouden en herhalen, wat zwaar werkt op de kinderen. Dit maakt het moeilijk om informatie effectief te onthouden en nieuwe dingen gemakkelijk te leren. Daarbij hebben de kinderen in deze afgelegen gebieden niet dezelfde kansen om Engels te leren zoals de kinderen uit de stad.


Met jouw hulp kunnen we verzekeren dat de kinderen dezelfde kansen krijgen en ook Engels vlot aanleren. We hebben drie duurzame doelen opgesteld om te behalen op het lesgeef project in China:


  • Verbeter het Engelse niveau
  • Verbeter de ondersteuning in de klas
  • Moedig leren aan door creativiteit


Help ons met het behalen van deze doelen en doe vrijwilligerswerk lesgeven in China.

A group photo of the students and Projects Abroad volunteers teaching English in China

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Shanghai. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving verkennen in je vrije tijd.

 

De accommodatie is veilig, proper en comfortabel. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.

 

Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

China is een land met heel wat te beiden. Tijdens jouw vrijwilligerswerk zijn er voldoende activiteiten die je alleen of met de andere vrijwilligers kunt doen in je vrije tijd.

 

Dit land biedt een sterk contracts aan oud en nieuw, stedelijk en landelijk. Je kunt prachtige wolkenkrabbers vinden in de steden, zoals de Oriental Pearl Tower, terwijl je vlak buiten de stad een serene tuin kunt vinden, de Yuyuan Garden.

 

De stad Shanghai is de moeite waard om te verkennen, net zoals de serene en landelijke gebieden buiten de stad. Bezoek een boeddhistisch klooster of reis doorheen de prachtige landschappen.

 

Een reis naar China betekent dat je ook de Grote Muur kunt bezoeken, de Yangtze rivier en the Terracotta Army.

 

Samen met andere vrijwilligers kun je eropuit gaan en de omgeving verkennen in China.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners