Students have group lessons with the volunteer teaching in Madagascar.

Vrijwilligerswerk lesgeven in Madagaskar

Doe praktische werkervaring op in een klas en ondersteun het onderwijs van achtergestelde kinderen in Madagaskar

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Madagaskar en ondersteun leraren in afgelegen openbare scholen of help de vroege ontwikkeling van jonge kinderen. Je gaat praktische ervaring opdoen met lesgeven in een klas en springt bij waar de hulp het meest nodig is. Dit is niet alleen goed voor je CV maar ook heel waardevol voor je latere leven.


Met beperkte middelen en overbevolkte klaslokalen kunnen de scholen goed gebruik maken van jouw hulp in het managen van de klas. Je gaat de leraar helpen bij het verbeteren van de geletterdheid en begeleidt leerlingen in kleine groepen. Je gaat de leerlingen helpen met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid.


Je gaat werken in Andasibe en verblijf in een gasthuis. Dit project geeft je de kans om op een unieke locatie te verblijven en te werken. Het eiland bevat regenwouden en prachtige stranden die je moet gezien hebben.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is dit lesgeef project in Madagaskar geschikt voor mij?

Dit project is geschikt voor iedereen met een passie voor onderwijs en gelijke kansen creëren voor kinderen uit ontwikkelingslanden.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Je krijgt een volledige inductie bij aankomst en je krijgt de belangrijkste informatie mee van onze lokale staff. We organiseren regelmatig workshops voor alle lesgeef vrijwilligers en je kunt gebruik maken van de online database om ideeën te vergaren.


Als je een carrière wilt in het onderwijs dan is dit lesgeef project in Madagaskar de perfecte gelegenheid om praktische ervaring op te doen. Het is een waardevolle ervaring voor je CV en een ijsbreker tijdens sollicitatiegesprekken en studie aanvragen.


Het lesgeef project in Madagaskar is het hele jaar door beschikbaar. Je kunt deelnemen vanaf een minimumduur van twee weken en je kunt zo lang blijven als je zelf wilt. Hoe langer je blijft, hoe groter de impact is op het project.


Tijdens de schoolvakantie van begin juni tot eind september zijn de scholen gesloten. Tijdens deze periode ga je als vrijwilliger helpen op de zomerschool en remediërende klassen geven voor leerlingen met leerproblemen.

Smiling students show their answers to an exercise given to them by a volunteer teaching English in Madagascar

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Help de leerlingen met het verbeteren van de Engelse spreekvaardigheid


Engels is uitgegroeid tot een wereldtaal in de bedrijfswereld. Daarbij is toerisme de grootste vorm van inkomen in Andasibe. Een goede kennis van Frans en Engels geeft de lokale inwoners meer jobmogelijkheden.


Andasibe is een klein afgelegen dorp in Madagaskar dus de mogelijkheden om hun Engels te verbeteren zijn vrij beperkt. Als vrijwilliger speel je daarom een cruciale rol bij het helpen en ondersteunen van de leerlingen. Samen met de lokale leraar ga je helpen met de uitspraak., grammatica en fonetiek

.

Verbeter de geletterdheid en gecijferdheid


Het is van belang om te leren lezen, schrijven en tellen vanaf een jonge leeftijd. Het helpt de leerlingen om te gaan met de eisen die het onderwijs stelt. Je gaat werken in kleine groepen en de leerlingen helpen met deze vaardigheden. Hiermee help je de cijfers van zittenblijvers te verminderen.


Je kunt er ook voor kiezen om les te geven in het Early Childhood Development Centre van Projects Abroad. In dit centrum zijn de lessen meer informeel maar nog steeds in een gestructureerde instelling. Hier help je jonge leerlingen bij het leren lezen, schrijven en tellen. Dit zorgt ervoor dat de kinderen het niveau aankunnen om deel te kunnen meevolgen aan de lagere school.


Help met het verbeteren van de dagelijkse leeromgeving


Een belangrijke factor om de aandacht van leerlingen te behouden is de leeromgeving waar ze les volgen. De scholen in Madagaskar hebben helaas een tekort aan financiën en de middelen zijn beperkt.


Om een positieve leeromgeving te ontwikkelen helpen de lesgeef vrijwilligers de leerlingen meer te betrekken en te motiveren. Dit kun je doen door leermateriaal te ontwikkelen zoals posters en flashcards, die de school kan blijven gebruiken na je vertrek.


Waar in Madagaskar ga ik werken?

Andasibe

Je gaat werken in Andasibe, een klein dorp aan de oostkust en vlakbij het regenwoud van Madagaskar.


Er is slechts een enkele zandweg die door de stad gaat en deze wordt vrij modderig bij regen. Er valt regen het hele jaar door maar vooral tijdens het orkaanseizoen. We raden onze vrijwilligers aan om warme kledij mee te nemen voor tijdens de avonden en stevige schoenen die tegen een stootje kunnen.


Terwijl Madagaskar wordt beschouwd als een eiland is vrij groot met heel wat wild life die je nergens anders in de wereld kunt vinden. Om precies te zijn is 80% van de soorten die je vindt in Madagaskar nergens anders te vinden!


Je gaat werken op een lagere of middelbare school. Deze scholen beschikken over te weinig leraren en middelen om Engels les te geven en leerlingen individueel te begeleiden. Je gaat de mogelijkheid krijgen om te werken in het Early Childhood Development Centre van Projects Abroad, die ook volledig door ons wordt gefinancierd en gerund. Wil je graag werken in een informele setting maar met structuur dan is dit onderwijscentrum jouw beste optie.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Madagaskar Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag als vrijwilliger lesgeven in Madagaskar

Je begint de dag wanneer de kinderen aankomen op de school, rond 7:30 uur en werkt door tot 16 uur, wanneer de school activiteiten zijn afgelopen.


In de eerste uren van de dag kun je helpen bij verschillende lessen inclusief Engelse lessen. Jouw exacte rol is afhankelijk van de ervaring en zelfvertrouwen die je hebt in het vak dat je geeft. Je kunt de lokale leraar ondersteunen en werken in kleine groepen om te oefenen op Engelse spreekvaardigheid of zelfstandig lesgeven aan de klas.


Na de ochtendpauze, wat zo’n half uurtje duurt, kun je andere vakken geven zoals drama, muziek en lichamelijk opvoeding. Op het einde van de voormiddag kun je thuis lunchen en even wat rust vinden.


Rond 14 uur keer je terug naar de school om te helpen met schoolactiviteiten om de kinderen bezig te houden en te ondersteunen. Je kunt ook helpen in het Early Childhood Development Centre. Heb je specifieke activiteiten in gedachten dan kun je dit altijd voorleggen bij de lokale leraren, ze verwelkomen frisse ideeën met open armen! Misschien wil je de kinderen een nieuwe sport aanleren, een knutselles begeleiden of de Engelse spreekvaardigheid verder oefenen. Wat je doet in de middag is afhankelijk van je interesses dus laat je leiden door je eigen interesses en toon je capaciteiten!


Tijdens de schoolvakanties zijn de scholen gesloten, dit is vanaf begin juni tot eind september. In de plaats daarvan kun je helpen op de zomerschool en remediërende klassen geven.


In de uren dat je niet aan het werk bent, kun je uiteraard Madagaskar en de rest van het eiland verkennen met de andere vrijwilligers!

Older volunteer run a sing along class with the students at our volunteer teaching placements in Madagascar

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om de lokale leraren te helpen bij het verbeteren van de geletterdheid, gecijferdheid en ook de Engelse en Franse spreekvaardigheid van de leerlingen.


De officiële voertalen in Madagaskar zijn Frans en Malagasy. Vooral Engels is een belangrijke taal geworden in toerisme en de bedrijfswereld. Het beheersen van Engels en Frans is belangrijk voor de lokale bevolking en het opent deuren voor beter onderwijs en jobmogelijkheden.


Maar het niveau Engels en Frans bij de leerlingen en leraren liggen vrij laag. Jouw belangrijkste taak als leraar Engels is de studenten helpen bij het lezen, schrijven en het begrijpen van de taal. Je gaat de lokale leraren helpen bij het verbeteren van hun eigen talenkennis. Je kunt ook Franse les geven als je deze taal vloeiend spreekt.  

Wil je een meer informele ervaring opdoen met lesgeven dan kun je lesgeven in het Early Childhood Development Centre van Projects Abroad. We runnen en financieren deze instelling volledig zelf en de focus ligt hier bij kinderen uit het eerste leerjaar.


Met jouw hulp kunnen we de leerlingen uit afgelegen gebieden dezelfde kansen geven om Engels te beheersen. We hebben daarom vijf duurzame langetermijndoelen vooropgesteld voor het lesgeef project in Madagaskar:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de leeromgeving
  • Verbeter de gecijferdheid
  • Verbeter de geletterdheid
  • Verbeter de toegang tot onderwijs in achtergestelde gemeenschappen


Neem deel aan het vrijwilligersproject lesgeven in Madagaskar en help in het behalen van deze doelen.

Students sitting in their desks at our volunteer teaching placements in Madagascar

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Andasibe. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de omgeving beleven.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Madagaskar staat gekend voor zijn unieke planten en dieren. Je vindt er ringstaartmaki's en kameleons, maar bovenal een stukje natuur die uniek is in de wereld.


Bezoek de nationale parken, de Avenue of Baobabs en bewonder deze prachtige Afrikaanse 'tree of life'.


Beklim bergen, ontdek kliffen en de rotsformaties van Tsingy de Bemaraha. Madagaskar heeft ook het derde grootste koraalrif op de planeet, ideaal om te snorkelen en diepzeeduiken.


We hebben verschillende projecten beschikbaar in Madagaskar en het hele jaar door hebben we vrijwilligers aanwezig. Je kunt er samen met hen op uit gaan en nieuwe vrienden maken, misschien wel voor het leven?


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners