Volunteer gains teaching work experience in Thailand while working with children

Vrijwilligerswerk lesgeven in Thailand

Woon en werk in Thailand, help met het verbeteren van de Engelse taalvaardigheid en doe ervaring op met lesgeven

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk als Engelse leraar in Thailand en help achtergestelde leerlingen bij het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid door leuke activiteiten te begeleiden. Je gaat werken in lagere en middelbare scholen in Krabi. Op dit project ga je praktische ervaring opdoen in een klas en dat is waardevol voor je CV en toekomstige carrière.


Er zijn veel moeilijkheden voor de scholen in Thailand om de leerlingen te voorzien van kwalitatieve Engelse lessen. Een grote uitdaging is ze niet de mogelijkheid hebben om de taal te oefenen en daardoor het zelfvertrouwen missen om het ook te spreken in het openbaar. Als vrijwilliger ga je de leraar ondersteunen tijdens de les en de leerlingen motiveren om Engelse dialogen te oefenen.


Je gaat ook regelmatig lesgeef workshops bijwonen en mogelijk helpen tijdens kunst, drama, muziek en sportlessen.


Je gaat wonen in Krabi en verblijft bij een lokaal gastgezin of deelt een bungalow met de andere vrijwilligers. Maak het beste van je verblijf in Krabi en ontdek alle stranden en tempels in je vrije tijd.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Drie Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is lesgeven in Thailand geschikt voor mij?

Vrijwilligerswerk lesgeven in Thailand is geschikt voor iedereen die graag met kinderen werkt en praktische ervaring wilt opdoen in de klas.


Het is zeker interessant als je nadenkt over een carrière als leraar. Het is een waardevolle toevoeging aan je CV en geeft interessante gespreksonderwerpen bij studie aanvragen of sollicitatiegesprekken. Zelfs als je geen leraar wilt worden ga je op dit project persoonlijke vaardigheden ontwikkelen zoals zelfstandig plannen.


Heb je geen ervaring? Maak je geen zorgen. Je krijgt een volledige inductie na je aankomst in Thailand en er worden regelmatig workshops georganiseerd. Tijdens deze workshops kun je de lessen plannen, uitdagingen bespreken en ideeën uitwisselen. De Projects Abroad staff helpt je graag als je met vragen zit!


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen vanaf een week. Hoe langer je lesgeeft in Thailand, hoe groter de impact is op de leerlingen.

A volunteer corrects the work of her students during her teaching work experience in Thailand.

Wat ga ik doen op het lesgeef project?

Je gaat werken met kinderen op openbare lagere en middelbare scholen. Je gaat de volgende taken uitvoeren:


  • Help leerlingen met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid
  • Doe waardevolle ervaring op met lesgeven in Thailand en ondersteun de lokale leraren of geef zelf lessen
  • Woon lesgeef workshops bij en deel ideeën met de andere vrijwilligers en bespreek onderwijstechnieken
  • Help met andere vakken en buitenschoolse activiteiten zoals kunst, drama, muziek en sport
  • Help bij het organiseren van Engelse lessen voor kinderen en volwassen tijdens de schoolvakanties

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Help leerlingen met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid

Jouw belangrijkste rol als lesgeef vrijwilliger in Thailand is om het zelfvertrouwen van de leerlingen te boosten met de Engelse spreekvaardigheid. Je plant je lessen zorgvuldig uit en geeft leuke lessen die de leerlingen betrekt en nieuwe vaardigheden leert. Je kunt de leerlingen Engels laten oefenen met een rollenspel of zelfs Bingo!


Doe waardevolle ervaring op met lesgeven in Thailand

Je gaat vaardigheden ontwikkelen door te observeren, assisteren en leiden van je eigen activiteiten en lessen in Thailand. We raden je aan om je eigen lessen in te plannen en hulp te vragen aan de leraren als je hulp of ondersteuning nodig hebt.


Woon lesgeef workshops bij

Elke maand op de tweede donderdag wordt een workshop en meeting georganiseerd. Hier kun je met de andere vrijwilligers en Projects Abroad staff praten over je project, de uitdagingen en de activiteiten waar je aan gewerkt hebt.


Help met andere vakken en buitenschoolse activiteiten

Afhankelijk van jouw interesses kun je gevraagd worden om te helpen tijdens de buitenschoolse lessen. In het verleden hebben vrijwilligers een Engelse club georganiseerd of geholpen tijdens voetballessen. Praat met je volunteer advisor voor je vertrek naar Thailand en we vinden de best passende school voor je.


Help bij het organiseren van Engelse lessen voor kinderen en volwassen tijdens de schoolvakanties

Je kunt helpen met Engels tijdens de schoolvakanties. Hier zijn er een tal van verschillende vakantieprogramma’s zoals Engelse les en educatieve activiteiten. We organiseren ook Engelse lessen voor volwassenen in de lokale gemeenschap., Je gaat meer onafhankelijk krijgen tijdens deze sessies dus plan alles op voorhand.


Waar in Thailand ga ik werken?

Krabi

Je gaat werken in een openbare lagere en middelbare school in Krabi. Sommige scholen hebben beperkte middelen zoals krijtborden in plaats van een interactief smart board. Wees creatief en plan je lessen op een alternatieve manier.


Krabi is een klein dorp met zo’n populatie van 400.000 inwoners. Naast de vele locals ga je ook veel toeristen ontmoeten. In je vrije tijd kun je bijvoorbeeld de Buddhist Tiger Cave Temple bezoeken. De tempel bestaat uit 1237 treden met aan de top een gouden Boeddhabeeld.


Als lesgeef vrijwilliger in Thailand ga je bij een gastgezin verblijven of een bungalow delen. Je krijgt een comfortabele maar eenvoudige kamer met de basisvoorzieningen.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Thailand

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Thailand

Je begint de dag met een ontbijt bij je gastgezin. Alle lesgeef vrijwilligers nemen hetzelfde transport georganiseerd door Projects Abroad.


Als lesgeef vrijwilligers Engels in Thailand begin je te werken rond 8:30 uur tot 13 uur, van maandag tot vrijdag. Dit kan verschillen afhankelijk van jouw project.


Leraren in Thailand zijn professioneel gekleed dus hetzelfde wordt van jou verwacht. Voor vrouwelijke leraren draag je rokken die je knieën bedekken, broeken die de enkels bedekken en shirts met een kraag die je borst en schouders bedekken. De mannelijke leraren mogen geen korte broeken dragen maar broeken boven de enkel is toegestaan. Draag shirts met een kraag. Voor zowel mannen als vrouwen draag je gesloten schoenen.


Na aankomst op je project kun je de ochtendceremonie bijwonen met het nationaal volkslied en ochtendgebed, of de dag gaan inplannen. Je gaat de leraar assisteren tot je genoeg zelfvertrouwen hebt opgebouwd om de lessen zelf te leiden.


Je krijgt lunch mee van je gastgezin, er wordt je mogelijks gevraagd om sport of muziek activiteiten te organiseren tijdens de lunchpauze.


Afhankelijk van je project ga je les geven in de namiddag of de volgende dag. Op jouw project ga je een leidinggevende toegewezen krijgen die je helpt groeien in je rol. Op het einde van de dag word je opgehaald door het transport.


In de avond en weekend kun je doen wat je wilt. Ontdek Krabi of ga eropuit in de rest van Thailand. Probeer de heerlijke Pad Thai, bezoek het Ao Nang strand of vind ontspanning bij je gastgezin en nodig de vrijwilligers uit voor een gezellige avond hangen.

Students complete an art projects with a volunteer teaching English in Thailand.

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om de leerlingen te helpen bij het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid. Dit geeft de leerlingen een betere kans op jobs in de toekomst en een betere kans om internationale netwerken te leggen met bezoekers in Thailand.


Er zijn veel obstakels bij het Engels lesgeven en leren in Thailand, zoals klaslokalen met onvoldoende uitrusting en een tekort aan educatieve werkmiddelen. Leerlingen hebben ook moeite om Engels te spreken door een laag zelfvertrouwen. Ze krijgen ook niet genoeg oefening in het dagelijkse leven om Engels te spreken.


Je kunt waardevolle hulp aanbieden met het verbeteren van de Engelse kennis van leerlingen maar ook de fonetiek, uitspraak en grammatica van de leraar.


Goede Engelse vaardigheden is een van de doelen die we vooropstellen op het lesgeef project in Thailand. We hebben in totaal vier langetermijndoelen bepaald die we willen behalen in Thailand:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de geletterdheid
  • Verbeter de ondersteun in de klas
  • Moedig leren aan door creativiteit


Help ons in het behalen van deze doelen en doe vrijwilligerswerk lesgeven in Thailand.

A Projects Abroad volunteer teaches her students head shoulders knees and toes when she volunteers as an English teacher in Thailand.

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Krabi. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Thaise cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Beleef de prachtige landschappen en cultuur in Zuidoost Azië. Thailand is een land met zoveel te bieden en te ontdekken.


Ga eropuit in je vrije tijd en ontdek de vele stranden, helderblauw water en al het leven in de oceaan. Je kunt snorkelen, diepzeeduiken of gewoon genieten van de rust op het strand.


Een van de must-sees is de Tiger Cave Temple, met prachtige ornamenten en diepe betekenis. De vele treden, 1237 stappen om precies te zijn, zorgen voor een waanzinnig uitzicht dat je niet wilt missen.


Ga het Khao Phanom Bencha National Park verkennen en ontdek de verschillende grotten en watervallen.


We hebben verschillende projecten in Thailand, dus de kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan en elkaar ook beter te leren kennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners