A volunteer explains an exercise to her students on the blackboard during her teaching work experience in Vietnam

Vrijwilligerswerk lesgeven in Vietnam

Doe praktische ervaring op met lesgeven en help jonge, achtergestelde leerlingen met het verbeteren van hun Engels.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk als Engelse leraar in Vietnam en help achtergestelde leerlingen met het verbeteren van hun Engels. Je gaat werken op een lokale school en de leraren ondersteunen in de klas of je eigen lessen gaan geven. Zo doe je waardevolle ervaring op als leraar, wat waardevol is voor je CV. Tegelijk help je diegene in nood.


Het beheersen van Engels in Vietnam is een belangrijke vaardigheid en groeit alleen maar door de stijgende toeristen industrie. Het geeft de leerlingen betere jobmogelijkheden. Je helpt bij de Engelse spreekvaardigheid dus het is ook belangrijk om de leerlingen aan te moedigen om zoveel mogelijk Engels te spreken.


Je verblijft bij een gastgezin in Vietnam of deelt een appartement met andere vrijwilligers. In je vrije tijd kun je de rest van Zuid-oost Azië verkennen dus maak er het beste van!

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Drie Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk lesgeven in Vietnam geschikt voor mij?

Als je praktische ervaring wilt opdoen met lesgeven in een klaslokaal dan is dit project je op het lijf geschreven. Wil je een carrière in het onderwijs dan is dit project een waardevolle ervaring in het buitenland, en dat staat goed op je CV. Deze ervaring toont dat je een toewijding hebt voor onderwijs.


Om deel te nemen aan dit project moet je minstens 18 jaar oud zijn. Je moet ook minstens een jaar gestudeerd hebben aan de universiteit of een jaar werkervaring achter de rug hebben.


Heb je geen ervaring, maak je geen zorgen! Je gaat de lokale leraren ondersteunen en de Projects Abroad staff is er om je te helpen. We organiseren regelmatig workshops waar je ideeën kunt uitwisselen of advies kunt vragen. Daarbij hebben we een online database die je kunt gebruiken om je lessen voor te bereiden.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen. Het schooljaar in Vietnam loopt van september tot mei. De examens nemen plaats tussen november-december en april-mei. We raden je aan om vrijwilligerswerk te doen tijdens de normale schoolmaanden en buiten de examenperiodes, zo haal je het meeste uit het werk.


Je kunt ook helpen tijdens zomerklassen in de zomervakantie. Heb je een gevorderde kennis van Frans dan kun je hier Franse les geven.

A volunteer helps his students in class during his teaching work experience in Vitenam

Wat ga ik doen op het lesgeef project in Vietnam?

In Vietnam ga je lesgeven op de lagere of middelbare school. Je gaat de volgende activiteiten uitvoeren:


  • Geef Engelse spreekvaardigheid in de lagere of middelbare school
  • Werk in kleine groepen en geef studenten individuele aandacht bij het leren van Engels
  • Woon lesgeef workshops bij waar je ideeën kunt uitwisselen en leert van ervaren leraren.

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Geef Engelse spreekvaardigheid in de lagere of middelbare school


Het belangrijkste onderdeel op dit project is Engelse les geven. Je gaat je tijd doorbrengen op een lagere of middelbare school en 5 verschillende lessen geven in 5 verschillende graden. Afhankelijk waar je project gelegen is, ga je de lokale leraren assisteren tijdens de Engelse les of je eigen lessen geven. Je gaat de leerlingen helpen met de grammatica en uitspraak. Je moedigt de leerlingen aan bij het oefenen van de Engelse spreekvaardigheid. Hoe meer ze de taal proberen spreken, hoe meer vertrouwen ze krijgen.


Werk in kleine groepen en geef studenten individuele aandacht bij het leren van Engels


Soms ben je vereist om studenten individueel te begeleiden die leerproblemen hebben. Dit komt vaak omdat er te veel leerlingen zijn per klas. Je kunt de lokale leraren ondersteunen door te werken in kleine groepen.


Woon lesgeef workshops bij


Eenmaal per maand organiseren we een lesgeef workshop die je kunt bijwonen. Tijdens deze workshops kun je ervaringen met elkaar delen en naar elkaars verhalen luisteren. Je kunt samen strategieën bedenken die je gaan helpen met het lesgeven of oplossingen vinden voor bepaalde problemen.


Waar in Vietnam ga ik werken?

Hanoi

Je gaat verblijven in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam en de tweede grootste stad van het land.


We hebben verschillende scholen waar je kunt werken. Dit kunnen lagere of middelbare scholen zijn, openbaar of privé. De groottes van de klassen varieert tussen 35 en 50 studenten.


Tijdens het verplaatsen door de stad ga je honderden motorfietsen zien, de populairste vorm van transport in Vietnam. Laat je leiden door de geuren van de street food op elke hoek van de straat. Ontdek de spring rolls, de befaamde Pho of een noedelgerecht met rijst, kruiden, kip of rundsvlees.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Vietnam

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project in Vietnam

Een typische dag hangt af van de school waar je werkt. De scholen in Vietnam starten ongeveer rond dezelfde uren. Je begint rond 8 uur en stopt rond 16:30 uur. Je krijgt een lange lunchpauze van 11:30 uur tot 14 uur.


Tijdens de dag ondersteun je de lokale leraar of geef je zelf de lessen. Dit hangt af van je eigen vaardigheden en de vraag van de school op dat moment. Je gaat Engelse spreekvaardigheid geven en helpen met de uitspraak en grammatica. Sommige scholen hebben graag jouw hulp tijdens buitenschoolse activiteiten zoals sport of drama.


In de avond kun je terugkeren naar je gastgezin en samen dineren.


In het weekend ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt de bezienswaardigheden ontdekken zoals Ha Long Bay, een werelderfgoed van Unesco. Je kunt de marktjes ontdekken, Vietnamese koffie proeven of je zangtalenten ontdekken in de karaoke bars.

A volunteer runs an English class as a teacher in Vietnam

Doel en impact van het lesgeef project in Vietnam

Het doel van dit project is om de achtergestelde leerlingen te helpen met het verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid.


Er is een grote vraag naar Engelse leraren in Vietnam. Het land heeft een groeiende toeristenindustrie en dat zorgt voor meer jobmogelijkheden voor de locals, tenminste als ze de Engelse taal voldoende beheersen. De mogelijkheid om Engels te leren in Vietnam zijn beperkt en er zijn niet genoeg leraren om Engelse les te geven.


Daarom werken we samen met lokale scholen. We willen de jonge studenten in hun kracht zetten en ze een betere kans geven in het leven. Om dit te kunnen volbrengen hebben we duurzame langetermijndoelen vooropgesteld in ons Teaching Management Plan voor Vietnam:


  • Verbeter het Engels
  • Verbeter de ondersteuning in de klas
  • Verbeter de onderwijstechnieken
  • Moedig leren aan door creativiteit


Maak deel uit van onze inspanningen en help mee in het behalen van deze doelen door deel te nemen aan het lesgeef project in Vietnam.

Young students take a photo with the Projects Abroad volunteer gaining teaching work experience in Vietnam

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Hanoi. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Vietnamese cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


We hebben ook gedeelde accommodatie beschikbaar waar je samen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires kunt verblijven.


Indien je buiten Hanoi gaat werken, dan ga je verblijven in de accommodatie van je project.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Vietnam is een land met een mix aan steden en serene landschappen. De verschillende bezienswaardigheden maken het een prachtige bestemming om te verkennen in je vrije tijd.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het land, bezoek dan het Vietnam Museum Ethnology of het National Museum of Vietnamese History. Je vindt er ook het Ho Chi Minh Mausoleum, een grote historische plaats in Hanoi.


Als je op zoek bent naar leuke souvenirs, dan kun je deze gemakkelijk vinden op de lokale marktjes. Tijdens de avond worden de straten gevuld met marktjes en straatartiesten. Probeer ook de lokale delicatessen en breng een avond door op restaurant met de andere vrijwilligers.


Ga zeker een keertje buiten de stad, waar je prachtige rijstvelden vindt en even weg kunt zijn van de stedelijke drukte.


We hebben verschillende projecten in Vietnam waar je als vrijwilliger kunt helpen, en de kans is groot dat er heel wat andere vrijwilligers aan het werk zijn samen met jou. Je kunt er samen op uit gaan tijdens je vrije tijd en Vietnam beter leren kennen.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners