A student receives homework help from a volunteer working as a teacher in South Africa

Vrijwilligerswerk lesgeven in Zuid-Afrika

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Kaapstad en verbeter de geletterdheid van de kinderen uit achtergestelde scholen

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk lesgeven in Zuid-Afrika en help bij het verbeteren van de geletterdheid van de leerlingen. Je gaat werken op een lagere school in een achtergestelde buurt en de lokale leraren ondersteunen. Je doet ervaring op met lesgeven in een klas en helpt waar de nood het hoogst is.


Kinderen uit gezinnen met laag inkomen hebben vaak een lager niveau van geletterdheid dan de leerlingen in een privéschool. Bovendien zijn de klassen overbevolkt en krijgen kinderen met leerproblemen niet de juiste begeleiding. Het is jouw taak om deze leerlingen te helpen met lezen en een betere fundering te leggen voor hun toekomst.


Je werkt in Kaapstad en verblijft bij een lokaal gastgezin. Tijdens je vrije tijd kun je ontdekken wat de stad te bieden heeft.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk lesgeven in Zuid-Afrika geschikt voor mij?

Wil je praktische ervaring opdoen met lesgeven in een andere cultuur? Dan is dit project je op het lijf geschreven. Het geeft kracht aan je CV en je leert vaardigheden bij zoals plannen en management.


Het lesgeef project in Zuid-Afrika is voor iedereen bedoeld en je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen. Je krijgt een uitgebreide inductie na je aankomst en hier kom je het reilen en zeilen te weten van het project.


Op het project vind je ook Projects Abroad staff die je graag helpen tijdens je verblijf. Ze organiseren regelmatig workshops voor alle lesgeef en sociale zorg vrijwilligers waar je ideeën met elkaar kunt delen, activiteiten kunt inplannen en advies kunt vragen..


De minimumduur op het project is vier weken. Het is beschikbaar het hele jaar door en is gesloten tijdens de schoolvakanties. Wil je toch vrijwilligers In order to join this project, you need to stay for a minimum of four weeks. The project is available throughout most of the year, except for school holidays. If you want to volunteer during school holidays, please speak to us directly. Our start and end dates are entirely flexible, so you can choose a time that suits you.


Wat ga ik doen op dit project?

Op het lesgeef project in Zuid-Afrika zijn er rang aan taken die je gaat uitvoeren:


  • Werk in kleine groepen en help de leerlingen bij het verbeteren van hun geletterdheid
  • Ondersteun leraren met verschillende taken in de klas
  • Geef andere vakken zoals sport en ICT

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:


Werk in kleine groepen en help de leerlingen bij het verbeteren van hun geletterdheid


Het doel van dit project is om te werken met jonge kinderen die moeite hebben met Engels lezen. Je werkt met kleine groepen leerlingen en geeft individuele ondersteuning. Maak de lessen leuk en interactief. Hierbij help je de studenten gefocust en gemotiveerd te houden. De middelen op de school zijn vrij algemeen maar op dit programma heb je toegang tot verschillende materialen die je kunt gebruiken tijdens het verbeteren van de geletterdheid.


Ondersteun leraren met verschillende taken in de klas


Je hebt ook de mogelijkheid om klassenassistent te zijn. Hier help je de leraar in de les en geef je extra ondersteuning. Je gaat ook testen corrigeren en nakijken. Zo doe je ook meer ervaring op met lesgeven in Zuid-Afrika.


Geef andere vakken zoals sport en ICT


Wil je nog iets extra doen tijdens je project dan kun je lesgeven in ICT of sport. Als je over deze vaardigheden beschikt is het zeker een leuk idee om dit te delen met de leerlingen op de school.


Waar in Zuid-Afrika ga ik werken?

Kaapstad

Je werkt in Kaapstad, de tweede grootste stad in Zuid-Afrika en een heel populaire bestemming voor toeristen. Je werkt in een lagere school in een township.


De stad beschikt over verschillende opties qua openbaar vervoer. Ontdek de vele mooie uitzichten, proef de delicatessen en ontdek de culturele geschiedenis. Met de vele stranden, marktjes en restaurants vind je vast genoeg dingen om te doen in het weekend. Je kunt zelfs wild life spotten op een van de natuurreservaten net buiten Kaapstad.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Zuid-Afrika Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het lesgeef project

Na het ontbijt met je gastgezin word je opgepikt door het transport dat we voor je regelen. Je begint de dag om 9 uur tot 14:30 uur, van maandag tot vrijdag. De rest van de tijd kun je ontspannen en rondreizen.

In de ochtend werk je met kleine groepen leerlingen van 7 tot 9 jaar oud (graad 1 tot 3) die extra ondersteuning nodig hebben.


Gebruik je creativiteit en maak de lessen leuk en interactief. Houd de voortgang van alle kinderen bij en verwerk nadien de data zodat het kan gebruikt worden voor rapporten.


Elke week wordt er een workshop georganiseerd voor alle lesgeef en sociale zorg vrijwilligers in het kantoor van projects abroad. Hier kun je alle ideeën bespreken voor activiteiten en meer leren over het onderwijssysteem van Zuid-Afrika.


Eenmaal je klaar bent met de dag kun je Kaapstad in je opnemen. Je ontdekt al snel het woord ‘braai’, het afrikaanse woord voor bbq, en gaat dit misschien wel meermaals per week doen samen met je gastgezin.

Students complete their classroom exercise while a volunteer assists during her teaching work experience in South Africa

De doelen en impact van het project

Het doel van dit project is om de geletterdheid van de jonge kinderen te verbeteren in Zuid-Afrika.


Zuid-Afrika kent een hoge graad van geletterdheid maar veel jonge kinderen hebben moeite met Engels lezen. Dit maakt het moeilijk voor het onderwijs die Engels gebruiken als de voertaal. Veel kinderen spreken geen Engels en spreken thuis hun eigen moedertaal.


De klassen zijn overbevolkt met zo’n 60 of 70 leerlingen per klas. Dit maakt het heel moeilijk voor de leraren om individuele aandacht te geven aan de kinderen. De ongelijkheid tussen privé en openbare scholen is een groot probleem in het Zuid-Afrikaans onderwijssysteem.


De vroege ontwikkelingsjaren zijn daarom belangrijk om dit probleem te verhelpen. Op dit project ga je in kleine groepen werken met kinderen van 7 tot 9 jaar oud die extra ondersteuning nodig hebben. Op die manier kun je elk kind de individuele aandacht geven om zich te ontwikkelen. Geletterdheid is een belangrijke vaardigheid en legt de fundering voor de toekomst van het kind.


We hebben verschillende doelen vooropgesteld op ons lesgeef project in Zuid-Afrika, het gaat om de volgende:


  • Verbeter de geletterdheid
  • Moeding leren aan door creativiteit
  • Verbeter de onderwijstechnieken
  • Verhoog het aantal IT en sportlessen


Neem deel aan het lesgeef project in Zuid-Afrika en ondersteun de vroege ontwikkeling van kansarme kinderen.

A group photo is taken of the students and a volunteer teaching in South Africa

Vrijwilligerswerk voor professionals

Dit project is ook geschikt voor getrainde professionals. Ondersteun onze duurzame projecten met jouw ervaring en help om samen een nog groter verschil te maken. We zorgen ervoor dat je terechtkomt op een project dat volledig bij je past.

Je kunt jouw kennis en vaardigheden delen met anderen. Werk samen met partnerorganisaties en lokale gemeenschappen om een duurzame ontwikkeling op te zetten.

Heb je specifieke vaardigheden en kwalificaties, dan kun je meer lezen over het toepassen jouw professionalisme bij Projects Abroad.


Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Kaapstad. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Zuid-Afrika, ook wel gekend als de "Rainbow Nation", kent een grote mix aan culturen. Onze projecten zijn gelegen in Kaapstad, een stad die zoveel te bieden heeft.


Ga surfen in Muizenberg, ook wel gekend als de Surfers Corner, en ga proeven van alle heerlijke delicatessen zoals Cape Malay curry en 'melktert'.


Zuid-Afrika kent een moeilijk verleden waar je meer over kunt leren in District 6 museum en Robbeneiland.


Ontdek het prachtige Silo district waar je het Zeitz museum kunt vinden en de beste koffie van de stad. Maar je reist sowieso ook naar de meest Zuidelijke tip van Afrika om de Tafelberg van dichtbij te bewonderen. Met een cable car sta je op 20 minuten boven op de berg, of doe een van de vele hikes naar de top samen met andere vrijwilligers.


We organiseren verschillende projecten in Zuid-Afrika en de kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Wil je graag reizen in een groep dan ga je hier zeker gelijkgestemde mensen ontmoeten tijdens je avontuur 'down South'!


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners