A group of Community volunteers are outside being taught about Maasai Culture during their Community volunteer work in Tanzania.

Vrijwilligerswerk Maasai cultuur in Tanzania

Help in het onderwijs, verbeter de infrastructuur in de Maasai gemeenschap en leer bij over deze rijke cultuur

In een oogopslag

Wordt ondergedompeld in een andere cultuur in Tanzania en beleef de Maasai cultuur. Je zult in het dorp verblijven en de culturele tradities ontdekken, en jouw kijk op de wereld en op de mens verbreden. Je gaat een paar stappen terugnemen, het leven rustiger aan doen en het dagelijkse leven op een andere manier beleven.


Je gaat helpen bij de dagelijkse taken zoals:

  • het melken van koeien en geiten
  • het ondersteunen van de lokale gemeenschap en bouwen van infrastructuur
  • het geven van Engelse les aan de inwoners van het dorp, in het midden van de Afrikaanse Savanne.


Je gaat verblijven in het Nationale Park van Ngorongoro, zo’n vijf uur rijden van Arusha. Het park is een trekpleister voor veel toeristen met zijn prachtige landschappen en diverse diersoorten. Het geeft je een echte Afrikaanse ervaring. In jouw vrije tijd kun je op safari gaan, hiken, vogels spotten of gewoon lekker ontspannen in de schaduw van een acaciaboom.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is dit vrijwilligerswerk Maasai cultuur geschikt voor mij?

Een project in de Maasai cultuur is geschikt voor alle leeftijden. Heb je interesse in reizen en andere culturen ontdekken? Wil je de traditionele manier van leven en de Maasai stam beter leren kennen? Wil je ook jouw steentje bijdragen in de vorm van jouw persoonlijke tijd, energie en vaardigheden? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Ervaring opdoen is net wat dit project biedt. Je gaat je leren aanpassen aan een andere cultuur en dat is een heel waardevolle vaardigheid die je een bredere kijk op de wereld zal geven.


Dit project loopt het hele jaar door, behalve in december. De minimumduur om deel te nemen aan dit project is vier weken, maar hoe langer je blijft des te groter de impact is voor de lange termijn.

Young Female Community Volunteer poses for a photo holding a baby goat during her volunteering project in Tanzania.

Wat ga ik doen op het project Maasai cultuur in Tanzania?

Je werkt in de Maasai gemeenschap en helpt bij verschillende taken. Je voert de volgende taken uit:


  • Leer meer over het Maasai volk en hun cultuur
  • Help bij de dagelijkse taken zoals koken en hout verzamelen
  • Leer de kinderen Engels
  • Help klaslokalen en scholen bouwen

Jouw werk kun je onderverdelen in vier categorieën:


Leer meer over het Maasai volk


Je deelt een appartement met de andere vrijwilligers, vlakbij het Maasai volk. De meeste tijd breng je door in de gemeenschap waar je bijleert over de cultuur, de tradities en de Maasai levensstijl vanop de eerste rij.


Help bij de dagelijkse taken


Je wordt volledig ondergedompeld in het dagelijkse leven binnen een Maasai gemeenschap. Je helpt bij de dagelijkse taken en ontdekt de traditionele manier van leven. Je helpt bij het melken van koeien en geiten, verzamelt brandhout, water, kookt en maakt traditionele juwelen.


Geef Engelse les


Het belangrijkste onderdeel van dit project is om de kwaliteit van het onderwijs van de kinderen te verbeteren. Bedenk leuke educatieve activiteiten die jouw Engels verbeteren. Zing liedjes en speel spelletjes die de kinderen aanmoedigt om bij te leren en hun Engelse uitspraak te oefenen. Tussendoor kun je Swahili en Maa, de voertaal bij de Maasai, aangeleerd krijgen.


Je ondersteunt de leerkrachten en helpt ze met de dagelijkse taken. Ze helpen je ook als je met vragen zit.


Help klaslokalen en scholen bouwen


De kinderen in de gemeenschap hebben niet voldoende toegang tot klaslokalen die in een veilige staat zijn. Je helpt in het bouwen van schoolgebouwen en klaslokalen in de gemeenschap. Afhankelijk wanneer je begint op het project, help je met graafwerken voor het leggen van de fundering of je helpt in het bouwen van de muren. Het is ook mogelijk dat je helpt bij het installeren van het dak, bepleisteren of schilderwerk.


Een typische dag op het project Maasai cultuur in Tanzania

De werkdag begint rond 8:30 uur tot 16 uur, van maandag tot vrijdag. Het werkschema is vrij flexibel en varieert afhankelijk wanneer je start op het project. In het weekend ben je vrij om dagtrips te doen of het hele weekend door te brengen op een andere locatie.


In de ochtend ga je gewoonlijk les geven aan de kinderen in de lokale school. Je gaat de leerkrachten helpen met de lesvoorbereidingen en de lessen van de leerkrachten ondersteunen.


Soms worden de klassen onderverdeeld in kleinere groepen zodat de kinderen meer specifieke begeleiding kunnen krijgen en je de Engelse taal sneller kunt aanleren.


Tussendoor ga je tijd doorbrengen in het dorp en helpen met het uitvoeren van taken of ontwerpen van kleurrijke juwelen.


Wanneer de temperatuur afneemt in de namiddag, ga je helpen met de constructie van klaslokalen. Je zult cement helpen mixen, muren bouwen or de muren van de klaslokalen in een nieuw kleur verven.


In de avond ben je vrij en kun je de omgeving in alle rust opnemen. Het reservaat is ook de thuis voor veel wilde dieren, waardoor je na zonsondergang niet zomaar kunt rondhangen in het dorp. Dit maakt de ervaring alleen maar unieker.


In de avond kun je een kaartspel spelen of gewoon genieten van de prachtige sterrenhemel.

Male Culture and Community Volunteer helps build a house for teachers at a school holding a peice of wood during a volunteering project in Tanzania.

Wat zijn de doelen en impact van dit Maasai cultuur project?

Het doel van dit project is om je de kans te geven om de Maasai cultuur van dichtbij te leven, ze te helpen met dagelijkse taken en bijleren over hun unieke tradities. Je helpt in het behouden van deze levensstijl maar verbreedt ook hun kennis en praktische vaardigheden.


We willen de kinderen in de Maasai gemeenschap een kwalitatief onderwijs geven en dit bereiken door de leerkrachten te ondersteunen en Engelse lessen te geven.


Je geeft de kinderen een veilige ruimte om te groeien en te leren, een ruimte die motiveert en ondersteunt.


Doe vrijwilligerswerk Maasai cultuur in Tanzania en beleef het dagelijkse leven in de Maasai gemeenschap.

Group of Culture and Community staff enjoy a group activity at a day visit to the Maasai Community during their Community Volunteer Work in Tanzania.

Waar in Tanzania ga ik werken?

Endulen

Je gaat verblijven in het Ngorongoro National park, een gebied rijk aan fauna en flora. Hier ga je binnen het reservaat werken, omgeven door de Maasai gemeenschap, zonder stromend water of elektriciteit dus het wordt een aanpassing!


In het weekend is er alle tijd in de wereld om het gebied te verkennen. Je kunt erop uitgaan of een safari doen met de andere vrijwilligers.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Tanzania Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Endulen. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen en deel je samen de ervaring om te leven en werken bij een Maasai bevolking.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. Stroom wordt voorzien door zonnepanelen.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Een reis naar Tanzania is een unieke ervaring in het hart van Afrika. Er valt zoveel te beleven en ontdekken tijdens jouw vrijwilligersproject.


Vergeet geen safari te doen waar je wildlife kunt spotten van olifanten tot neushoorns en leeuwen.


Meer nog, in Tanzania vind je de hoogste berf in Afrika, Mount Kilimanjaro. Hike in de weelderige wouden en breng de namiddag door aan de voet van de Kilimanjaro.


Bezoek de lokale markten, breng tijd door in een Maasai dorp en ontdek een heel andere manier van leven.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners