Projects Abroad Conservation volunteers working in the Himayalas take a break from activities in Ghandruk, Nepal.

Vrijwilligerswerk natuurbescherming Himalaya gebergte in Nepal

Verblijf in de Himalayas en help bij het behouden en verbeteren van de biodiversiteit in dit prachtig natuurgebied.

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk natuurbescherming in Nepal en werk in het Himalaya gebergte. Je ondersteunt het onderzoek naar de fauna en flora en doet andere belangrijke dagactiviteiten op het project, in samenwerking met de lokale natuurbehoud experts. Jouw inzet is belangrijke voor de impact op de lange termijn in het beschermen van de Annapurna gebergtes.


Leef en werk in het Himalaya gebergte. Doe praktische ervaring op in het opzetten van verborgen camera’s en observeer wild life. Verhoog het bewustzijn bij de lokale bevolking over het belang van het milieu en het beschermen ervan.


Je verblijft in een hostel in Ghandruk, een klein dorp met zicht op de Himalayas. Je werkt niet alleen op het hoogste plekje in de wereld maar beleeft een rang aan hoogtepunten die je nooit meer vergeet.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk natuurbescherming Himalaya gebergte in Nepal geschikt voor mij?

Heb je altijd al de Himalaya gebergtes willen ontdekken en heb je een passie voor natuurbescherming? Dan is dit project je op het lijf geschreven!


Je zult tussen de bergen verblijven, omgeven door hoge pieken en bossen. Je leert bij van natuurbescherming experts. Projects Abroad is de enige vrijwilligersorganisatie die werkt in dit gebied en bijdraagt aan het ecologisch onderzoek. Dit is niet alleen waardevolle toevoeging aan jouw CV, maar ook een ijsbreker tijdens jouw sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Onze medewerkers geven je alles mee wat je moet weten over het project en je kunt op elk moment bij hen terecht met vragen. Tijdens het project wordt er veel gewandeld en gehiked, dus zorg dat je over een goede conditie beschikt.


Dit project loopt het hele jaar door en je kunt op elk moment deelnemen vanaf een minimum periode van 2 weken. Hoe langer je blijft, hoe meer impact je hebt op de lange termijn en het geeft je meer tijd om volledig te wennen aan de cultuur, de natuur en de levensstijl. De reis vanuit Nederland of België is best lang, dus een langer verblijf wordt aangeraden.

Projects Abroad volunteers take a quick break and take in the view whilst participating in conservation work in the Himalayas in Nepal.

Wat ga ik doen op het natuurbescherming project in Nepal?

Je neemt een ondersteunende rol in voor de experts en helpt in het behouden van de biodiversiteit van het Annapurna gebied in de Himalaya gebergtes. Wat je precies doet op het project, hangt af van de tijd in het jaar dat je naar Nepal reist. Hier zijn enkele taken die je kunt uitvoeren op het project:


 • Help bij het onderzoek naar vogels en vlinders
 • Identificeer en bestudeer reptielen en amfibieen
 • Assisteer met de Rhododendron Regeneration Survey
 • Verhoog bewustzijn over het belang van het beschermen van het milieu
 • Installeer en controleer de cameravallen

Je kunt jouw werk onderverdelen in drie verschillende categorieën:


Onderzoek van fauna en flora


Je helpt en neemt deel aan onderzoeksprogramma’s tijdens jouw verblijf op het project. We houden de groei van de populatie bij en leren zo de balans van het ecosysteem begrijpen. We doen verschillende onderzoeken:


 • Onderzoek van vogels en inventaris
 • Onderzoek van vlinders en inventaris
 • Reptielen en amfibieën opmeten
 • Installeer sensor camera’s in het wild
 • Verschillende soorten onderzoeken
 • Het opstellen en plaatsen van verborgen camera’s


Onderzoek van natuur en milieu


Tijdens jouw verblijf op het natuurbescherming project in Nepal ga je meehelpen in het opmeten van de heropleving van Rhododendron. De bedoeling van dit onderzoek is om te bepalen of Annapurna beschikt  over het grootste Rhododendron woud in de wereld. Je helpt in het opmeten van de bomen en het verzamelen van data.


Verhoog het bewustzijn over het belang van natuurbescherming


Verhoog het bewustzijn in de lokale gemeenschappen. Je helpt in het geven van workshops en evenementen in de gemeenschap. Je leert de ‘locals’ over de natuur en het belang in het beschermen hiervan. Je bespreekt onderwerpen zoals recycleren en hoe afval een negatieve impact heeft op het milieu. Er worden op regelmatige basis opruimacties georganiseerd.

Partners van het natuurbescherming project in het Himalaya gebergte

Op het natuurbescherming project in Nepal werken we samen met de organisatie Annapurna Conservation Area Project, ook gekend als ACAP.


ACAP is een overheidsorganisatie die instaat voor het behoud en herstellen van de biodiversiteit in het gebied. Projects Abroad verzamelt de eerste gegevens om te bepalen waar de focus gelegd moet worden. ACAP gebruikt vervolgens deze gegevens om de vooruitgang bij te houden en de positieve impact die onze inspanningen hebben.


Waar ga ik werken?

Ghandruk

Je woont en werkt in Ghandruk, een klein pitoresk dorpje in de Annapurna gebergtes van Nepal. In het dorp wordt je omgeven door niet alleen vriendelijke inwoners maar ook een geweldig uitzicht op de Himalayas. In het dorp verblijf je in een gastverblijf.


De dichtstbijzijnde stad is Pokhara. Al bij al is de stad niet te druk, het is een mengelmoes aan leuke winkels en restaurants, wat het een leuke bezoek plaats maakt voor in het weekend.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de voorafbepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Nepal

Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het natuurbescherming project in Nepal

Elke ochtend start met een uitgebreid ontbijt in het gasthuis waar je verblijft.


Je werkt zo’n 5 tot 8 uur per dag van maandag tot vrijdag. De dag wordt opgesplitst in een ochtendactiviteit, een namiddag- en avondactiviteit. Elke activiteit duurt zo’n twee tot vier uur. De ene dag observeer je de dieren via de camera’s en op andere dagen die je een studie in het bos.


Bij elk begin van de week ontvang je een werkschema. Je werkt aan verschillende programma’s tijdens de week dus geen enkele dag is hetzelfde. Soms neem je deel aan initiatieven die de hele dag innemen. Soms gaat er zelfs een nacht overheen! In dat geval wordt het werkschema aangepast aan de uren die je doet.


Alle maaltijden worden voorzien in het gastverblijf. In de avond kun je een potje kaarten met de andere vrijwilligers, het dorp verkennen of ontspanning vinden in jouw kamer.

Projects Abroad volunteers are pictured taking a break and looking through binoculars during their conservation work in the Himalayas in Nepal.

Wat zijn de doelen en impact van dit project?

Het doel van dit project is om de biodiversiteit van de Annapurna gebergtes in de Himalayas te beschermen. Dit doen we door zowel onderzoek als gemeenschapswerk.


In dit gebied vind je een grote verscheidenheid aan planten en dieren die kwetsbaar zijn en inheems aan het gebied. Door de verandering van het klimaat, falend beheer van de voorzieningen en een verandering in de leefomstandigheden van de inwoners, wordt het gebied bedreigd.


We willen de biodiversiteit van dit prachtige gebied beschermen door het opzetten van het natuurbescherming project. Daarom werken we ook samen met de lokale overheid. Samen kunnen we meer onderzoeken uitvoeren en de lokale bevolking bewust maken van het belang van het milieu.


Door deel te nemen aan dit project in Nepal, maak je deel uit van de doelen die we vooropstellen op de lange termijn. We zijn de enige vrijwilligersorganisatie aan het werk in dit gebied. Hoe meer vrijwilligers we aan het werk kunnen zetten, hoe beter dit is voor de bescherming van de natuur.


Word natuurbescherming vrijwilliger in de Annapurna gebergtes in Nepal en help in het beschermen van de biodiversiteit van het Himalaya gebergte!

A female Projects Abroad volunteer is pictured participating in a research study as part of her conservation volunteer work in the Himalayas in Nepal.

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat accommodatie delen met andere Projects Abroad vrijwilligers en stagiaires in Ghandruk. Op deze manier leer je de andere vrijwilligers en stagiaires beter kennen, kun je ervaringen uitwisselen, en samen de lokale omgeving beleven.


De accommodatie is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig. De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Nepal staat bekend voor een van de grootste gebergtes in de wereld, de Himalaya gebergtes. Een rijke cultuur, geschiedenis en natuur die je samen met andere vrijwilligers kunt verkennen.

Er is ook zoveel te zien en te doen in Nepal. Ontdek het Chitwan National Park, verken de Kathmandu Vallei of ga hiken in de heuvels van Annapurna.

In je vrije tijd kun je Kathmandu verder verkennen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden zoals Durbar Square en de Boudhanath Stupa.

Nepal is een van de meest populaire bestemmingen dus de kans is groot dat er nog meer vrijwilligers aanwezig zijn tijdens jouw verblijf. Dit maakt het mogelijk om samen op verkenning te gaan en het land samen te ontdekken.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners