Projects Abroad volunteers hold a team meeting during volunteer rugby coaching in Ghana

Vrijwilligerswerk op een Rugby project in Ghana

Train lokale rugbyteams om kinderen te helpen zelfvertrouwen te ontwikkelen en hun conditie te verbeteren

In een oogopslag

Doe in Ghana praktische ervaring op in rugby coaching en help tegelijkertijd achtergestelde kinderen. Je werkt in scholen en ondersteunt het werk van een lokale rugbycoach. Jouw taak is om leerlingen aan te moedigen plezier te hebben, te bewegen en samen te werken als team.


Rugby is een snelgroeiende sport in Ghana. Je kunt dit aangrijpen als kans om kinderen te helpen zelfvertrouwen op te bouwen en hun conditie te verbeteren. Je zal ook direct van de coach leren en we raden je aan om je eigen kennis en trainingstechnieken te delen. Dit is een spannende en herinneringswaardige manier om praktijkervaring in coaching toe te voegen aan je cv.


Je woont en werkt in Cape Coast en verblijft hier bij een lokaal gastgezin. In het weekend krijg je de kans om te verkennen en zoveel mogelijke heerlijke lokale gerechten zoals red red of pindasoep te eten!

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Past vrijwilligerswerk als rugby coach in Ghana bij mij?

Dit project is beschikbaar voor iedereen die houdt van rugby, een passie voor fitness heeft en graag met kinderen werkt. Maak gebruik van deze kans om praktische ervaring in coaching toe te voegen aan je cv. Het zal je ook interessante gesprekspunten bieden voor in sollicitatiebrieven en tijdens sollicitatiegesprekken.


Je hebt geen eerdere ervaring nodig om mee te doen. Je zal met lokale coaches werken en medewerkers van Projects Abroad zijn ook aanwezig om te helpen wanneer je dat nodig hebt.


Dit project is het hele jaar door beschikbaar, dus je kunt je wanneer het in je agenda past aansluiten vanaf een minimum van een week. We raden je aan om langer te blijven zodat je een grotere impact kunt hebben op de kinderen met wie je werkt. De beste maanden om naar Ghana te komen voor rugby coaching zijn:


  • Februari en maart
  • Mei en juni
  • September, oktober en november
Sports instructors prepare for their volunteer rugby coaching in Ghana

Je werk richt zich voornamelijk op deze aspecten:


Help lokale coaches met hun werk


Je zal helpen het werk van lokale coaches te ondersteunen. Deze coaches zijn gepassioneerd om kinderen de kans te bieden te bewegen, nieuwe vaardigheden aan te leren en persoonlijk te groeien. Je kan hen bij alle aspecten van de trainingssessies helpen. Ze zullen ook klaarstaan om je te begeleiden in het werk dat je doet.


Geef trainingssessies


Je zal samen met lokale coaches trainingssessies geven aan de kinderen en volwassenen op verschillende rugbyclubs op scholen. Je trainingssessies zijn gericht op het verbeteren van de conditie en technische vaardigheden van de spelers. Je zal je leerlingen onder andere teamwerk, balcontrole en nauwkeurig overspelen leren.


Ontwikkel je eigen oefeningen


Als je genoeg vertrouwen in jezelf hebt kun je zelfs je eigen creatieve oefeningen ontwikkelen. Gebruik de middelen om je heen om de vaardigheden en het uithoudingsvermogen van de kinderen op creatieve manieren te verbeteren.


Waar in Ghana ga ik werken?

Cape Coast

Je vrijwilligerswerk vindt plaats in Cape Coast. Hier zijn een heleboel lokale attracties, winkels en stranden. In je vrije tijd zal je plekken zoals het Kakum National Park kunnen bezoeken of een wandeling maken over het beroemde Canopy Walkway.


Je zal werken op basisscholen en middelbare scholen en coacht kinderen en tieners van 12 tot 18 jaar. De scholen waar je werkt hebben eenvoudige voorzieningen en de rugbyvelden zijn misschien anders dan je gewend bent.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Ghana Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag als vrijwilliger op het Rugby project in Ghana eruit?

Je begint je werkdag met een ontbijt bij je gastgezin thuis. Je zal dan naar je school vertrekken met het openbaar vervoer. Op je eerste dag zullen medewerkers van Projects Abroad met je meegaan om je de weg te wijzen.


De dagelijkse trainingssessies worden meestal als volgt verdeeld over de dag:


  • 5.00 uur – 8.00 uur
  • 12.00 uur – 15.00 uur
  • 15.30 uur – 16.30 uur
  • 16.30 uur – 17.30 uur


Wanneer je op de school aankomt bespreek je je dagelijkse programma met je begeleider. Jullie zullen ook samen een trainingsschema voor de week in elkaar zetten.


Tijdens deze trainingssessies ondersteun je de lokale coach. Je werkt aan het verbeteren van conditie en het ontwikkelen van technische vaardigheden zoals balcontrole en nauwkeurig overspelen. Misschien zal je ook coaches helpen bij het plannen van rugbycompetities of trainen voor strandrugby wedstrijden.


Je kan je vrije tijd gebruiken om door de markten van Cape Coast te struinen en de beroemde historische bezienswaardigheden van de stad te verkennen. In de weekenden kun je een reis plannen met andere vrijwilligers en stagiairs.

A volunteer teaching rugby in Ghana demonstrates passing techniques to local players

Wat zijn de doelen van dit project?

Het doel van dit project is om kinderen en tieners met een achtergestelde achtergrond de kans te geven om nieuwe vaardigheden aan te leren en zelfvertrouwen op te bouwen.


In Ghana zijn sporten zoals voetbal ontzettend populair, maar steeds meer mensen raken geïnteresseerd in rugby. Jongeren willen leren rugby spelen maar hebben hiervoor weinig mogelijkheden. Dit komt door een gebrek aan middelen en coaches. Wij werken samen met lokale scholen om hier verandering in te brengen en hebben de hulp nodig van vrijwilligers zoals jij om dit te doen.


Rugby is een sport die teamwerk aanleert en ook sociale en fysieke ontwikkeling bevordert. Als coach ondersteun jij dit en help je jongeren om hun zelfvertrouwen en vaardigheden te ontwikkelen.


Sluit je aan bij dit Rugby project en help de vaardigheden en het zelfvertrouwen van kinderen in Ghana op te bouwen.

A line out during a friendly match organised by a volunteer working as a rugby coach in Ghana

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Accra, Akuapem Hills, Cape Coast, or Dodowa. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de cultuur van Ghana en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Doe vrijwilligerswerk in Ghana en verken dit land in West-Afrika. Er is zoveel te beleven, met verschillende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken in je vrije tijd.


Een groot deel van de lokale cultuur bestaat uit muziek. Vooral in de grotere steden, zoals Accra, kun je veel live bands vinden. Probeer ook de lokale delicatessen terwijl je kunt genieten van de live muziek die op de achtergrond speelt.


Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Ghana, ga dan de verschillende musea en forten bezoeken in Cape Coast. Liefhebbers van de natuur kunnen hun gading vinden in de prachtige regenwouden van het Kakum National Park of het Mole National Park.


We hebben verschillende projecten in Ghana waardoor er altijd verschillende vrijwilligers aanwezig zijn doorheen het jaar, en je kunt samen het land gaan verkennen in het weekend.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners