Students watch a professional match as part of their volunteer rugby coaching in Samoa.

Vrijwilligerswerk op een rugby project in Samoa

Geef rugby training aan kinderen in Samoa en help bij het ontwikkelen van sporttalenten en een gezonde levensstijl

In een oogopslag

Reis naar de Zuid-Pacific en en doe vrijwilligerswerk op een rugby project in Samoa. Je zult de kans krijgen de rugby vaardigheden van de kinderen te helpen ontwikkelen en ze al spelend aanmoedigen. Tegelijk ga je praktische ervaring opdoen als rugbycoach en van de lokale coaches leren.


Samoa is een natie met een hart voor rugby. Maar de kinderen uit de achtergestelde gemeenschappen hebben niet de mogelijkheid om rugby te spelen. Er zijn te weinig coaches en onvoldoende middelen om dit mogelijk te maken. Daarbij is obesitas een toenemend probleem in Samoa.


Daarom hebben we de hulp nodig van vrijwilligers zoals jij. Je werkt samen met de partnerorganisaties en promoot beweging en een gezonde levensstijl door rugby.


Je gaat werken in Apia, de grootste stad van Samoa en bij een lokaal gastgezin verblijven. Tijdens het weekend en de avond ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt de tropische stranden ontdekken, snorkelen en meer.

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Twee Weken

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is vrijwilligerswerk als rugbycoach geschikt voor mij?

Heb je een passie voor rugby en fitness? Wil je jouw liefde voor de sport gebruiken om kinderen aan te moedigen om te bewegen en plezier te beleven met sport? Dit project is de ideale gelegenheid om de jeugd te inspireren door sport en een gezond levensstijl te promoten.


Tegelijk ga je ervaring opdoen als rugbycoach en van de lokale coaches leren. Dit is waardevol voor je CV en kennis van de sport. Daarbij kan het een ijsbreker zijn tijdens sollicitatiegesprekken en studieaanvragen.


Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan dit project. Je gaat ondersteuning krijgen van de lokale coaches en kunt terecht bij onze staff met al je vragen.


Dit project loopt het hele jaar door dus je kunt op elk moment deelnemen vanaf een periode van twee weken. Hoe langer je blijft op het project, hoe groter de impact is voor de kinderen waarmee je werkt.

A group prepares for a practice during volunteer rugby coaching experience in Samoa.

Wat ga ik doen op het rugby project in Samoa?

Tijdens het rugby project ga je samenwerken met de lokale coaches en deelnemen aan verschillende activiteiten. Het gaat over de volgende activiteiten:

 • Bezoek lokale lagere scholen waar je rugby gaat coachen en lichamelijke beweging promoot
 • Assisteer de lokale coaches tijdens een rugby clinic en verbeter het bewustzijn over gezonde voeding
 • Geef Engelse les aan lokale kinderen en help ze bij het najagen van een carrière

Je kunt het werk onderverdelen in de volgende categorieën:

Bezoek lokale lagere scholen waar je rugby gaat coachen en lichamelijke beweging promoot


Je gaat samenwerken met een organisatie Get into Rugby (GiR). In de ochtend ondersteun je de lokale staff tijdens bezoeken aan de lagere scholen. Hier ga je helpen tijdens activiteiten zoals:


 • Basis rugby vaardigheden
 • Fitness trainingssessies
 • Bespreek de voordelen van dagelijks beweging en een gezonde voeding


Assisteer de lokale coaches tijdens een rugby clinic en verbeter het bewustzijn over gezonde voeding


Tijdens de middagen ga je de lokale rugbycoaches helpen in de Rugby Academy van Samoa (RAS). Hier help je de lokale jeugdteams bij het ontwikkelen van hun spelvaardigheden. Je geeft ook les over een gezonde levensstijl en gezonde voeding.


Geef Engelse les aan lokale kinderen en help ze bij het najagen van een carrière


Je kunt ook helpen tijdens de Engelse lessen. Veel kinderen hebben een beperkte kennis van de taal, terwijl het beheersen van Engels een vereiste is in de wereld van vandaag. Je gaat helpen om deuren te openen voor de kinderen. Het is een vereiste kennis als de kinderen later professioneel rugby willen spelen.

Onze partners op het Rugby Project in Samoa

We werken met drie verschillende partners op het ruby project in Samoa:


Get into Rugby (GiR)


GiR is een lokale organisatie die rugby gebruiken als een platform gebruiken voor de sociale ontwikkeling van de leerlingen. Hun bedoeling is om meer en meer achtergestelde jongeren te betrekken bij rugby en ze te helpen met een carriere als professioneel rugbyspeler. De bedoeling is om talent een kans te geven om in het nationale team van Samoa te spelen.


GiR focust ook op levensvaardigheden zoals:


 • Discipline
 • Integriteit
 • Teamwork
 • Respect voor anderen


Rugby Academy of Samoa (RAS)


RAS is opgestart in 20112 door voormalig ruby kapitein, Mohonri Schwalger. De organisatie werkt met rugby spelers tussen 14 en 21 jaar en wil de spelers voorzien van alle benodigde middelen om hun kansen te verhogen.


RAS organiseert wekelijkse rugby clinics en helpt bij het onderwijzen van de spelers zodat ze naar het hoger onderwijs kunnen gaan.


Quick Rip Samoa


Quick Rip is een rugby programma opgezet door de Samoan Rugby Union. Het programma loopt in alle scholen en clubs in het hele land.  Het is een niet-contact versie van de sport. De spelers dragen elk een vlaggetje die de tegenstander moet lostrekken in plaats van de spelers te tackelen. Deze optie is veiliger voor jonge spelers.


Waar in Samoa ga ik werken?

Apia

Als vrijwilliger rugbycoach in Samoa ga je werken in Apia, de grootste stad van Samoa. Apia ligt aan de Noordkust van Upolu, het tweede grootste eiland van het land.


Je gaat werken in verschillende scholen in en rond Apia. Veel scholen in Samoa hebben beperkte sportfaciliteiten, materiaal en een tekort aan medewerkers. Met een minibus wordt je naar de scholen gebracht. Projects Abroad zorgt voor de kost van dit transport.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Samoa Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Een typische dag op het rugby project in Samoa

Je zult werken van maandag tot vrijdag, het schema is afhankelijk van waar je gaat werken. Een minibus brengt je dagelijks naar de scholen en op je eerste dag wordt je door onze lokale staff rondgeleid in de buurt.


Samenwerken met Quick Rip


Om 8 uur ‘s ochtends word je opgepikt door het Quick Rip team. De coaching begint in de school om 9 uur. In de middag krijg je de tijd om te lunchen en ga je verder met coaching om 13 uur. De dag eindigt rond 15 uur en je kunt dan terugkeren naar je gastgezin.


Samenwerken met Get into Rugby


Nadat je wordt opgepikt ga je starten met coaching om 8 uur. Je gaat zo’n twee tot drie scholen per dag bezoeken en minstens een uur doorbrengen op elke school. De samenwerking met Get Into Rugby stopt rond 14 uur.


Samenwerken met de Rugby Academy of Samoa


Op dinsdag, woensdag en donderdag middagen ga je op een enkele locatie werken. Je gaat werken in de rugby clinic van 16:30 uur tot 17:30 uur.


Tijdens je vrije tijd kun je eropuit! Speel Kirikiti met de lokale bewoners, een variant op cricket. Of bezoek een van de vele festivals met vuur dansers en traditionele Samoaanse tattoos.


Ontdek de idyllische stranden en ga snorkelen, zwemmen, surfen net buiten Apia.

A student demonstrates exercises during his volunteer rugby coaching in Samoa.

Doel en impact van het project

Het doel is om rugbytalent te ontwikkelen onder de kansarme kinderen in Samoa. We willen de kinderen ook aanmoedigen om regelmatig te bewegen en de voordelen te leren over een gezonde levensstijl.


Samoa is een trotse rugby natie maar veel scholen hebben een tekort aan middelen om de vaardigheden van de leerlingen te ontwikkelen. Gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas en andere niet-overdraagbare ziektes komen steeds meer voor in Samoa. De ziektes worden veroorzaakt door ongezonde voeding en te weinig beweging..


Daarom werken we samen met de lokale organisaties om rugbycoaching aan te bieden op de scholen. Op deze manier geven we ondersteuning aan de lokale gemeenschap met vrijwilligers zoals jij. Je gaat de lokale coaches helpen en je kennis delen over het belang van een gezonde levensstijl.


We hopen dat onze inspanningen helpen om meer kinderen te helpen met een sportcarrière en meer bewustzijn creëren over gezondheid in de lokale gemeenschappen.


Dit project helpt ook om meer te leren over sporten in een ander land. Je doet ervaring op met coachen, leiderschap en organisaties.


Neem deel in Samoa en geef training aan toekomstige rugbyspelers en promoot een gezonde levensstijl.

A student facilitates physical exercises as part of his volunteer rugby coaching in Samoa.

Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Apia. Zij verwelkomen je met open armen in hun eigen huis en delen hun gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Samoaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Er valt zoveel te beleven op de tropische eilanden van Samoa. Ben je een liefhebber van het strand, de natuur en een andere cultuur, dan is dit helemaal geschikt voor jou!


Onze projecten zijn gelegen in Apia, de hoofdstad van Samoa. De stad heeft heel wat bezienswaardigheden van musea tot kunstgalerijen. Ontdek de lokale kunst en de rijke geschiedenis.


Ook de natuur kun je bewonderen in het Palolo Deep Marine Reserve waar je de Piula Cave Pool vindt, een natuurlijke zwemplaats in een grot. Ga snorkelen langs de kleurrijke koraalriffen of vind ontspanning op het strand.


De kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Dit geeft je de mogelijkheid om in groep op verkenning te gaan.


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners