Surf project vrijwilligers werken met de lokale kinderen in Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk Surf project in Zuid-Afrika

Geef surfles aan minderbedeelde kinderen en volwassenen om de ontwikkeling van de gemeenschap te bevorderen

In een oogopslag

Doe vrijwilligerswerk als surfcoach in Zuid-Afrika en werk met achtergestelde kinderen en volwassenen op een lokaal strand. Je leert je studenten zwemmen en surfen. Dit maakt allemaal deel uit van onze doorlopende inspanningen om de ontwikkeling van de gemeenschap te ondersteunen. Je zal ook met gehandicapte kinderen werken. Hiervoor zullen we je verschillende bewegingstherapeutische technieken leren.


We werken met mensen uit gemeenschappen waar drugsmisbruik, huiselijk geweld en bende-gerelateerde activiteiten voorkomen. Een aantal van de personen met wie we werken zijn ook voormalige delinquenten. Voor hen is surfen een manier om hun conditie te ontwikkelen en over teamwerk en de voordelen van een gezonde levensstijl te leren. Je zal ook surftherapie bieden aan gehandicapte kinderen.


Je woont en werkt in het prachtige Kaapstad en verblijft hier bij een lokaal gastgezin. Je werkt voornamelijk in Muizenberg, een kleine buitenwijk van Kaapstad aan zee wat door velen beschouwd wordt als de geboorteplaats van surfen in Zuid-Afrika!

Startdata: 

Flexibele data

Zie data

Minimumduur: 

Een Week

Benodigdheden: 

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan deelnemen


Is een surfles project in Zuid-Afrika geschikt voor mij?

Ons Surf project in Zuid-Afrika is een geweldige keuze voor jou als je interesse hebt in surfen en graag mensen wilt helpen ontwikkelen door middel van sport. Je zal veel tijd buiten doorbrengen en zal zelf ook lekker veel kunnen surfen.


Surfles geven is een manier voor jou om lokale gemeenschappen te ondersteunen en praktijkervaring als coach toe te voegen aan je cv. Je zal ook je leiderschapsvaardigheden kunnen ontwikkelen, aangezien je bij het project werkt als mentor voor kinderen.


Je hebt geen enkele eerdere ervaring nodig om mee te doen. Als je niet kan surfen zullen wij je dat leren. Je moet echter wel goed kunnen zwemmen. We zullen je ook alles leren wat je verder moet weten om surfles te geven in Zuid-Afrika. Je werkt onder toezicht van een International Surfing Association (ISA) gekwalificeerde surfcoach.


Dit project loopt het hele jaar door en je kunt je op elk moment aansluiten vanaf een minimum van een week. We raden je echter aan om langer te blijven zodat je een grotere impact kan hebben op de mensen met wie je werkt.


Wat ga ik op dit project doen?

Als vrijwilliger die kinderen in Zuid-Afrika surfles geeft zal je met onze medewerkers werken om je leerlingen gestructureerde sportlessen te geven op het strand. Dit is een aantal van de taken die je in de loop van het project kunt verwachten:


  • Leer surfen en coach achtergestelde kinderen en volwassenen
  • Help mee bij surftherapie-sessies bij onze partnerorganisatie
  • Leid educatieve workshops over het milieu en gezonde voeding

Je werk richt zich op de volgende aspecten:


Leer achtergestelde kinderen en volwassenen surfen


Je voornaamste rol als surfcoach in Zuid-Afrika is het plannen en geven van surflessen aan achtergestelde kinderen en volwassenen in lokale gemeenschappen. Je zal ze - indien nodig - leren zwemmen en hun vaardigheid in surfen helpen ontwikkelen. Je zal ook je kennis delen over het belang van het beschermen van onze oceanen en mariene-ecosystemen. Op vrijdagochtenden zal je helpen onze gegevens bij te werken en de voortgang van onze deelnemers te registreren.


Werk met een lokale non-profit stichting aan surftherapie-sessies


Een van onze projectpartners is een lokale non-profit stichting die met gehandicapte kinderen werkt. De kinderen hebben aandoeningen als autisme, Asperger syndroom, hersenverlamming en Downsyndroom. Onze partner zal je training geven in verschillende bewegingstherapietechnieken. Je zal deze methoden gebruiken om drie sessies per week met gehandicapte kinderen te werken om ze te helpen leren surfen.


Organiseer en geef educatieve workshops


Surfles geven in Zuid-Afrika is onderhevig aan onvoorspelbaar weer en de surfcondities, vooral in de wintermaanden van juni tot september. Als het weer slecht is of surfen niet mogelijk is zullen we alternatieve activiteiten organiseren op een andere locatie.


Bij deze activiteiten kun je denken aan knutselen, spelletjes en workshops. Deze workshops kunnen verschillende onderwerpen behandelen, waaronder gezonde voeding en educatie over het milieu. Je kan ook voorlichting geven over de impact van afval op het zeeleven en een strandopruiming en recycle-activiteiten doen.


Waar in Zuid-Afrika ga ik werken?

Kaapstad

Je zit in Muizenberg, Kaapstad. De kustlijn van de stad heeft een overvloed aan surflocaties, van baaien met kleine, lichte deiningen tot uitgestrekte stranden met grotere golven.


Muizenberg ligt in de hoek van False Bay. Het licht hellende zandstrand en de voorspelbare golven maken hiervan een van de veiligste en meeste gebruikersvriendelijke stranden ter wereld voor beginnende surfers. De surf is het hele jaar door goed en de noordwestelijke winterse winden zorgen voor een ideale deining met zachte lijnen en long rides.

Luchthaven transport, vluchten en visums

Na aankomst op de vooraf bepaalde luchthaven, zal een medewerker van Projects Abroad je persoonlijk opwachten. Meer informatie over de verschillende luchthavens, oriëntatie en visums kun je op onze Zuid-Afrika Aankomstprocedure pagina terugvinden.


Hoe ziet een typische dag op dit project eruit?

Je begint je dag met een ontbijt bij je gastgezin thuis en vertrekt daarna met het openbaar vervoer naar het project. Op je eerste dag gaan medewerkers van Projects Abroad met je mee om je de weg te wijzen.


Een typische werkdag begint rond 10.00 uur met voorbereiding voor de ochtendsessie. De eerste groepen komen vanaf ongeveer 10.30 uur aan en dit gaat door tot 12.30 uur.


Er is een middagpauze zodat je kunt lunchen en zelf een beetje kunt surfen. Je kan ook helpen met onderhoud van surfplanken of alvast de middagactiviteiten plannen.


Onze middaggroepen komen aan om 15.30 uur. Tijdens deze sessies zal je mensen in het water en op het strand coachen onder toezicht van een gekwalificeerde ISA-surfcoach.


Vrijdagen zijn je vrije dag waarop je zelf kunt surfen en de gegevens voor de week kunt verzamelen. We moedigen je ook aan om zelf initiatief te nemen en activiteiten voor te stellen voor de kinderen.

Children learn to stand on their surfboards through volunteer surf coaching in South Africa

Doel en impact van dit project?

Het voornaamste doel van dit project is om lokale gemeenschappen te ondersteunen door surfles te geven in Zuid-Afrika.


We werken met mensen uit gemeenschappen die elke dag te maken hebben met hoge niveaus criminaliteit en werkloosheid, drugsmisbruik en huiselijk geweld. Ze hebben weinig toegang tot onderwijs en middelen en hebben geen kans om dure sporten zoals surfen te beoefenen. We werken ook met kinderen met een beperking en geven ze door middel van surfen bewegingstherapie.


We hebben de hulp van vrijwilligers zoals jij nodig om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Je zal de mensen die surflessen bijwonen ondersteunen en helpt hen om hun conditie en vaardigheden te ontwikkelen. Je zal ook een rol als mentor hebben voor de kinderen en jongvolwassenen.


Sluit je aan bij ons Surf project in Zuid-Afrika en help ons meer mensen kennis te laten maken met surfsport.

Volunteers work with surfers and teach children to surf in South Africa

Management plans

We hebben onze doelen en belangen van onze projecten uitgeschreven in onze Management Plans. Op deze manier kunnen we uitgebreid plannen welk werk moet gebeuren op elk project. Het helpt ook om het werk te meten en te evalueren wat we elk jaar bereikt hebben.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat onze Management Plans de projecten effectiever maken. Je gaat daardoor deel uitmaken van een duurzaam project dat impact heeft waar het echt nodig is. Lees meer over onze Management Plans.


Onze impact

Onze projecten zijn opgesteld voor de lange termijn, en er worden elk jaar specifieke doelen vooropgesteld. Elke vrijwilliger en stagiaire helpt met het behalen van deze doelstellingen, hoe lang ze ook helpen op onze projecten.


Elk jaar evalueren we de voortgang in het behalen van de doelstellingen. Daarom hebben we een Global Impact Report opgesteld waar we al onze verwezenlijkingen verzamelen. Kom meer te weten over de impact die onze internationale groep vrijwilligers, stagiaires en staff hebben gemaakt en lees het laatste nieuwe rapport.


Maaltijden en accommodatie

Je gaat bij een gastgezin verblijven in Kaapstad. Zij verwelkomen je met open armen in hun huis en delen graag de lokale gewoontes en cultuur met je. Dit is de beste manier om jezelf volledig onder te dompelen in de Zuid-Afrikaanse cultuur en een unieke ervaring te beleven.


We proberen ervoor te zorgen dat je met minstens een andere Projects Abroad vrijwilliger of stagiaire verblijft bij het lokale gastgezin. Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.

Jouw kamer is bescheiden maar comfortabel, proper en veilig.


De kostprijs van het project is inclusief drie maaltijden per dag.


Lees meer over onze accommodatie.


Weekend en vrijetijdsactiviteiten

Zuid-Afrika, ook wel gekend als de "Rainbow Nation", kent een grote mix aan culturen. Onze projecten zijn gelegen in Kaapstad, een stad die zoveel te bieden heeft.


Ga surfen in Muizenberg, ook wel gekend als de Surfers Corner, en ga proeven van alle heerlijke delicatessen zoals Cape Malay curry en 'melktert'.


Zuid-Afrika kent een moeilijk verleden waar je meer over kunt leren in District 6 museum en Robbeneiland.


Ontdek het prachtige Silo district waar je het Zeitz museum kunt vinden en de beste koffie van de stad. Maar je reist sowieso ook naar de meest Zuidelijke tip van Afrika om de Tafelberg van dichtbij te bewonderen. Met een cable car sta je op 20 minuten boven op de berg, of doe een van de vele hikes naar de top samen met andere vrijwilligers.


We organiseren verschillende projecten in Zuid-Afrika en de kans is groot dat je gaat samenwerken met andere vrijwilligers. Wil je graag reizen in een groep dan ga je hier zeker gelijkgestemde mensen ontmoeten tijdens je avontuur 'down South'!


Veiligheid en ondersteuning

Jouw veiligheid heeft onze hoogste prioriteit. We hebben verschillende procedures opgezet zodat jouw ervaring in het buitenland zorgeloos en veilig verloopt. Onze Projects Abroad staff is 24/7 beschikbaar, zowel door de week als tijdens het weekend, om je te ondersteunen en begeleiden. Zij zorgen ervoor dat jij je altijd veilig en comfortabel voelt. Mocht je ergens tegenaan lopen, dan zijn ze altijd beschikbaar om je te helpen.

 

Lees meer over veiligheid en ondersteuning.

Bij jouw inschrijving vragen we een aanbetaling te doen van slechts €295, wat wordt afgetrokken van de totaalprijs.

Wil je graag meer dan een project doen? Bel ons dan op 049 7799909 en we kijken graag of een korting mogelijk is.

Kies een duur en startdatum om verder te gaan

Neem contact met ons op

'

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Onze partners