You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Afstuderen in het buitenland

Projects Abroad vrijwilligers onderzoeken vissen bij natuurbehoud project in Fiji

Afstuderen in het buitenland is een bijzondere manier om je studie af te sluiten. Je kunt jouw opgedane kennis van de afgelopen jaren inzetten voor een waardevol project. Daarnaast doe je zelf unieke ervaring op die je ook goed voor je komende carrière kan helpen. Projects Abroad biedt diverse soorten projecten wereldwijd die als basis kunnen dienen voor jouw afstudeerstage of afstudeeronderzoek. Denk aan een natuurbehoud project in de amazone van Peru, een microkrediet voor lokale ondernemers in Ghana of een mensenrechtenproject in Cambodja.

Welke projecten zijn geschikt voor afstuderen?

Welk project geschikt is voor jouw afstuderen, hangt af van o.a. jouw studie, voorkeuren, eisen vanuit de opleiding en taalvaardigheden. Sommige projecten zijn meer geschikt om bijvoorbeeld onderzoek te doen. Denk aan natuurbehoud & milieu projecten op bijzondere locaties, de recht & mensenrechtenprojecten voor kwetsbare doelgroepen of microkredietprojecten gericht op lokale ondernemers.

Bekijk het overzicht van projecten en bestemming om te bekijken wat er bij jou past. De meeste projecten lopen het hele jaar door waarbij je zelf een startdatum en het aantal weken kunt kiezen (met een minimum van 2, 3 of 4 weken). Als je geen keuze kunt maken, niet direct een project kunt vinden dat bij je past of je hebt vragen, neem dan contact op.

Hoe regel ik afstuderen in het buitenland met Projects Abroad?

Projects Abroad vrijwilligers geven voorlichting in Ghana over mensenrechten

Omdat elk afstudeerproject anders is, bespreken we graag met jou en onze collega’s ter plaatse de mogelijkheden. Laat ons dan ieder geval weten wat jouw voorkeuren zijn en welke eisen er vanuit de opleiding zijn. Je kunt dit formulier invullen zodat we een compleet beeld hebben van jouw ideale afstudeerproject in het buitenland en onze collega’s in het land van jouw voorkeur goed kunnen inschatten of het inderdaad haalbaar is.

Wanneer je zeker weet dat je kunt deelnemen, kun je gaan inschrijven. Vervolgens helpen wij je met de voorbereidingen voor dit avontuur. Eenmaal in de bestemming, staat het lokale Projects Abroad team voor je klaar. Na een goede introductie in je nieuwe woon- en werkomgeving kun je echt aan de slag, maar je kunt uiteraard altijd bij onze medewerkers terecht als je iets wilt vragen of bespreken (voor noodgevallen zelfs 24/7).

Meer informatie

In de loop der jaren hebben we veel ervaringsverhalen van studenten verzameld. Deze verhalen geven je een goed beeld van mogelijkheden in het buitenland. In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten.

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲