You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een business project in Costa Rica

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Heredia
 • Type projecten: Business
 • Jouw rol binnen dit project: Het opstellen en lezen van business plannen en het bieden van algemene zakelijke begeleiding en ondersteuning
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: minimaal één jaar een relevante studie hebben afgerond en goed de Spaanse taal spreken.

Projects Abroad werkt samen met verschillende lokale organisaties en ondersteunende instanties met als doel kleinschalige ondernemers te helpen hun kleine onderneming te ontwikkelen en te versterken. Als jij minimaal één jaar relevante studie hebt afgerond en goed Spaans spreekt, kun je aan dit project deelnemen. De minimale deelname is 4 weken.

Vrijwilligerswerk business project in Costa Rica

We werken met verschillende bedrijven en geen project is hetzelfde! Eerdere vrijwilligers hebben al gewerkt met ambachtslieden, restauranthouders en winkeliers. 

Veel van deze lokale ondernemers zijn afhankelijk van het succes van hun onderneming om zichzelf en hun families te onderhouden. Als vrijwilliger heb je de kans om je kennis, vaardigheden en ervaring te delen met deze ondernemers.

Werkzaamheden bij het business project

Als vrijwilliger werk je onder toezicht van de Projects Abroad supervisor in Heredia. Je helpt mee om ervoor te zorgen dat individuen die deelnemen aan het project een kans krijgen om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. 

Je zal wekelijks betrokken worden bij een verscheidenheid aan taken zoals:

 • Het schrijven, doorlezen en updaten van business plannen
 • Het ontwikkelen van marketing en reclame strategieën
 • Het voorzien in financiële analyses 
 • Het ontwikkelen van merken 
 • Het monitoren en begeleiden van het werk van de ondernemers
 • Het bijwonen van vergaderingen met ondernemers en de Projects Abroad Supervisor

Microkrediet project in Costa Rica

Als er een bepaald gebied is waar jij je veel over weet of interesse in hebt, kun je ons dit altijd laten weten.

Je werkuren zijn flexibel en je zal vaak zelfstandig werken van thuis uit, daarom is het belangrijk dat je gemotiveerd en enthousiast bent om zelf het initiatief te nemen om dingen voor elkaar te krijgen.

Door middel van jouw deelname aan dit project verkrijg je een uniek inzicht in het proces van de ontwikkeling van een kleine onderneming in een ontwikkelingsland en hoe de juiste begeleiding en ondersteuning kan helpen om minderbedeelde mensen zelfvoorzienend en onafhankelijk te maken en ze zo een weg uit de armoede te bieden. Je zal tijd doorbrengen in een geheel nieuwe omgeving en zult een andere cultuur en manier van leven leren kennen. Het zal zowel een dankbare als een uitdagende ervaring zijn.

Het business project loopt het hele jaar door en is vanaf 4 weken beschikbaar. Alleen met Kerstmis en oud & nieuw is het project 2 weken dicht en tijdens de Paasvakantie. Om te kunnen deelnemen aan dit project behoor je te beschikken over een sterke interesse in business, management en ondernemen en heb je minimaal 1 jaar een soortgelijke studie afgerond. Daarnaast is flexibiliteit, communicatie en de motivatie om te leren ook erg belangrijk.

Vrijwilligers op dit project moeten ook op zijn minst gevorderd Spaans spreken, om goed te kunnen communiceren met de lokale ondernemers en om het meeste uit hun project te kunnen halen. Is je Spaans nu nog van een basis niveau dan raden we je aan voorafgaand aan je project een Spaanse taalcursus te volgen.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲