You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Business project in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Mai Chau, 160km van Hanoi
 • Type projecten: Business 
 • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project kun je ervaring opdoen in marketing en lokale ambachtslieden helpen met het verkopen van hun producten. Daarnaast kan je ook Engelse les geven en meer leren over de lokale tradities en ambachten
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 20 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 20 jaar op het Business project in Vietnam. Al vanaf 2 weken kun je aan dit project deelnemen en zal je praktische ervaring kunnen opdoen op gebied van marketing en de lokale ambachtsindustrie leren kennen. Of je nu vrijwilligerswerk wilt gaan doen in je tussenjaar, in je zomervakantie of een carrière break wilt nemen en als je geïnteresseerd bent in marketing en de cultuur van Vietnam en over een goede basiskennis Engels beschikt, dan is dit Business project zeker geschikt voor jou.

Jouw rol als vrijwilliger op het Business project

De inwoners van Mai Chau weven zelf textielDit is geen business project zoals de meesten, op dit project werk je niet op een kantoor en hoef je zeker geen 9 tot 5 mentaliteit te hebben. Je gaat aan de slag binnen het traditionele dorp Mai Chau. Het doel van dit project is om in Hoa Binh lokale ambachtslieden met een beperking te helpen om hun vaardigheden, zoals traditioneel weven, kleermaken en borduren, om te zetten in producten die ze kunnen verkopen. Hierdoor kunnen zij een duurzaam inkomen voor zichzelf verdienen via de verkoop van bijvoorbeeld; geborduurde tassen, wandkleden, sjaals en kussenslopen. Dit is enige plek in de omgeving van Mai Chau waar handgemaakte, authentiek geweven en geborduurde producten worden aangeboden.

Als vrijwilliger is jouw hulp nodig om hen te adviseren over hoe zij hun producten zowel lokaal als internationaal het beste kunnen verkopen, hoe ze actief kunnen omgaan met sociale media en hoe ze een website kunnen verbeteren. Vrijwilligers helpen ook mee met het opzetten en aankleden van marktkramen om de producten die gemaakt zijn te verkopen. Eén kraam is gevestigd in het Mai Chau dorp zelf en de andere in Ban Lac, een bekende toeristische plek, niet ver van Mai Chau. Vrijwilligers zullen ook hiernaar toe reizen om te helpen met de kraam.

Op dit business project heb je ook de mogelijkheid om Engelse les te geven aan de lokale ambachtslieden. Vrijwilligers met ervaring in mode, styling of marketing zijn ook een erg grote hulp voor deze ambachtslieden en kunnen op verschillende gebieden iets voor hen betekenen. Het dorp biedt toeristen ook de mogelijkheid om te overnachten in een traditionele homestay op palen. Vrijwilligers kunne de ambachtslieden helpen de homestay te verbeteren en met hen overleggen hoe zij de homestay en de producten die ze verkopen het beste bij toeristen kunnen promoten.

Vrijwilligers worden aangemoedigd om zelf met ideeën te komen en hun kennis en ervaring toe te passen op het project. Zo heeft oud-vrijwilliger Martijn zijn kennis van fotografie en video-editing ingezet om een promotiefilm te maken van de Homestay ten behoeve van de website. Bekijk hier de video, je krijgt dan meteen een goed beeld van de omgeving van Mai Chau en het dorp! Andere voorbeelden van activiteiten die vrijwilligers hebben gedaan op dit project zijn:

Overleg met de lokale ambachtslieden hoe zij hun producten het beste aan de man kunnen brengen

 • Het verbeteren van de opzet van de tours in de omgeving die worden aangeboden
 • Het promoten van de de tours in de omgeving die worden aangeboden op the website en bij de verkoopkramen
 • Het opzetten van een zakelijk account op Facebook en het beheren hiervan
 • Het maken van borden voor bij de verkoopkraam
 • Het opzetten van een marketingplan voor de homestay en de besproken manieren om deze beter bij toeristen te promoten

Als je geïnteresseerd bent in traditionele, handgemaakte producten en je een aantal weken op dit project doorbrengt, is er ook de mogelijkheid om het weven en de borduurvaardigheden van de ambachtslieden te leren, dan kun je hen helpen nog meer producten te maken.

Voor dit project is het aangeraden een achtergrond te hebben in marketing, mode& textiel of business, maar het is geen vereiste. Wel is het belangrijk dat je over een goede basiskennis Engels beschikt. De werkuren kunnen per dag verschillen, afhankelijk van de activiteiten waar je op die dag mee aan de slag gaat. Je taken zijn afhankelijk van wat er op het moment nodig is en welke kennis en vaardigheden jij zelf hebt. Om het meeste uit dit project te halen,is het van belang dat je proactief en zelfstandig kunt werken.

Jouw verblijf op het Business project in Vietnam

Lokale vrouw verkoopt kruiden op de lokale marktVrijwilligers verblijven bij een lokaal gastgezin. De moeder van dit gastgezin is ook de coördinator van het project. Zij zal er voor zorgen dat je je snel thuis voelt en je wordt opgenomen in het dagelijks leven van de gemeenschap. Je woont en leeft volgens de lokale tradities en eet met de familie mee. Het dorp is de thuisbasis voor de Thai, dit is   1 van de 54 etnische minderheden in Vietnam, niet te verwarren met Thaise mensen uit Thailand. De dorpsbewoners leven in woningen op palen met basisvoorzieningen. 

Het traditionele dorpsleven is erg gemeenschappelijk en vriendelijk ingesteld. De deuren staan altijd open voor de buren en de dorpsbewoners leven en werken met elkaar. Deze dorpsgemeenschap is één van de vele toeristische plekken in de buurt van Hanoi. De meeste mensen bezoeken het dorp in het weekend, Daarom worden in de weekenden vaak traditionele activiteiten georganiseerd zoals; vuurwerk, dansen met bamboe en traditionele muziekshows.

In jouw vrije tijd op dit project kun je leren hoe je traditionele gerechten klaar kunt maken, de lokale taal leren of dichtbijgelegen bezienswaardigheden bezoeken; zoals de natuurlijke stroom, de grot in het midden van de berg of fietsen in de omgeving en genieten van het uitzicht op de enorme groene rijstvelden en de imposante bergen.

Het project ligt op 160 kilometer van de hectische stad Hanoi, dat is ongeveer 4 uur met de auto. Omdat er op dit project weinig contact is met andere vrijwilligers, is het belangrijk dat je een zekere mate van volwassenheid en zelfstandigheid bezit. In het weekend krijg je de mogelijkheid om er zelf op uit te trekken en kun je bijvoorbeeld naar Hanoi reizen om andere vrijwilligers te ontmoeten. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲