You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwiligerswerk in Zuid-Afrika op een Muziek & Dans project

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Kaapstad
 • Type projecten: Creatieve vorming
 • Jouw rol binnen dit project: Binnen dit project kan je kinderen muziek- en dansles geven
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers met interesse in muziek & dans op dit cultuur en samenleving project. Dit leuke project biedt vrijwilligers de mogelijkheid om kinderen muziekles te geven of hen te leren dansen en actief te zijn in de lokale gemeenschap. Zuid-Afrika heeft een zeer rijke cultuur waarbinnen muziek en dans een grote rol spelen. Of je nu tijdens een tussenjaar of een sabbatical wilt deelnemen, op dit project kun je aan de slag met jouw artistieke passie of jouw kennis delen met kansarme leerlingen door middel van outreach programma’s binnen de gemeenschap.

Jouw mogelijkheden als vrijwilliger op het muziek en dans project in Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk muziek & dans in Zuid-Afrika

Als jij deel gaat nemen aan het muziek & dans project kun je 2 van de volgende gebieden kiezen om mee aan de slag te gaan:

 • Muziekles geven
 • Dansles geven (ballet en moderne dans)

Muziekles geven

Vrijwilligers krijgen de mogelijkheid om op een lokale Zuid-Afrikaanse school muziekles te geven aan leerlingen tussen de 7 en 18 jaar. Je kunt hen leren hoe zij een instrument moeten bespelen, zangles geven en hen helpen bij het leren van de basistheorie van muziek. Je zal werken van maandag tot en met vrijdag, tijdens schooltijd.

In de toekomst zal het project zich gaan richten op het vormen van een gemeenschappelijk orkest en/of band. Nu zullen de leerlingen eerst gaan leren spelen op bijvoorbeeld een gitaar, piano, viool, saxofoon en de klarinet. Jij mag zelf kiezen of jij je op een specifiek instrument wilt richten en je mag alle aspecten van de muziek aan bod laten komen.

Zingen is ook een populaire bezigheid onder de studenten en vele van hen zitten in een klein koor. Als je ervaring hebt met zingen of met het leiden van een koor, kan je hulp zeker van pas komen. Hier kun je je ook bezig houden met traditionele muziek, zoals culturele liederen van de lokale stammen.

Om het beste uit je project te halen is het bij deze optie aan te raden dat je zelf al een achtergrond in muziek en/of zang hebt, beschikt over kennis van de basistheorie binnen muziek en praktische vaardigheden.

Dansles geven (ballet en moderne dans)

Als dansen jouw passie is kun je jouw talent inzetten om de lokale schoolkinderen les te geven in ballet of moderne dans. Er wordt wel van je verwacht dat je ervaring hebt met dansen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan een vrijwilligersproject of intensieve taalcursus in Zuid-Afrika krijgen ook de mogelijkheid om na afloop 7 extra dagen deel te nemen aan het Natuurbehoud project - Afrikaanse Bush. Vrijwilligers die deze extra week boeken, worden gevraagd op een maandag voor 15:00 uur aan te komen in Polokwane en een week later na de middag weer te vertrekken. Zo kan de wisseling van vrijwilligers in één dag worden gedaan.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲