You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een muziekproject in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Cochabamba
 • Type projecten: Creatieve vorming
 • Jouw rol binnen dit project: Je gaat de kinderen muziekles geven in keyboard, gitaar, viool en fluit. Mocht je een ander instrument bespelen, is hier ook ruimte voor binnen de lessen
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf:Vanaf 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Bijzonderheden: Niet mogelijk in juni tot eind augustus en in december
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een psychologische test (dit kan ter plaatse)

Het muziekproject in Bolivia is voor vrijwilligers vanaf 16 jaar een mooie manier om kinderen te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Samen met een muziekdocent werk je in een rehabilitatie centrum voor meisjes die het slachtoffer werden van kinderhandel en prostitutie of op een school voor blinde kinderen. Door muziek leren ze nieuwe vaardigheden en ontdekken ze hun muzikale talenten, vaak werkt het  maken van muziek ook therapeutisch. Bolivia heeft als land een rijke cultuur op het gebied van muziek. Heb jij ook een passie voor muziek en speel jij een (of zelfs meerdere) instrument(-en)? Dan is dit een ideaal project voor jou!

Werkzaamheden muziekproject in Bolivia

Vrijwilligerswerk muziek project in Bolivia

Als vrijwilliger kom je terecht in een rehabilitaticentrum voor meisjes of een centrum voor blinde kinderen in Cochabamba, de plaats waar ook het kantoor van Projects Abroad is gevestigd. In het rehabilitatie centrum werk je met meisjes tussen de 13 en 18 jaar oud die het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel of prostitutie.  Door kinderen kennis te laten maken met muziek, leren ze muzikale vaardigheden, zoals het bespelen van een instrument. Muziek heeft effect op kinderen; ze ontwikkelen zich beter en kunnen hun emotie kwijt in muziek.

Het muziek project in Bolivia richt zich bij zowel het rehabilitatie centrum als het centrum voor blinde kinderen op drie gebieden:

 • Waardering en bewustzijn - Boliviaanse volksmuziek heeft bijgedragen aan de vorming van de cultuur en de geschiedenis van dit land. Het is belangrijk dat kinderen deze traditie voortzetten en leer meer over het unieke land waarin ze leven.
 • Ontwikkeling - Het is belangrijk dat de kinderen hun muziekale talenten ontdekken en ontwikkelen.
 • Therapie - Veel van de kinderen hebben erge dingen meegemaakt en hebben een moeilijke achtergrond. Dit kan er voor zorgen dat ze gefrustreerd en depressief raken, wat weer kan leiden tot gedragsproblemen in de toekomst. Door muziek kun je deze kinderen helpen om hun negatief denken om te zetten in positief denken. Door een nieuwe vaardigheid te ontwikkelen krijgen ze meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.

Het rehabilitatie centrum en de school hebben een breed scala aan traditionele Boliviaanse muziekinstrumenten (panfluit, bamboefluiten, rainsticks), maar ook meer bekende instrumenten die worden gebruikt in de hele wereld (trommels, tamboerijnen, gitaren). Deze zullen beschikbaar zijn tijdens het project om te gebruiken met de kinderen.

Zet in Bolivia jouw muzikale talent en enthousiasme in

Vrijwilligerswerk in Bolivia op het muziek project

Vrijwilligers zullen werken onder begeleiding van een professionele muziekleraar, echter, je wordt zeer aangemoedigt om te komen met nieuwe ideeën en muzikale workshops voor de kinderen. De kinderen zullen worden opgesplitst in kleinere groepen, afhankelijk van hun leeftijd en muzikale talenten. Dit stelt je als vrijwilliger in staat om een nauwere relatie met elk kind op te bouwen. Je kan je volledig richten op het helpen ontwikkelen van het muzikale potentieel van de kinderen en tegelijker tijd veel plezier te maken! 

Dit is een plezierig en waardevol project. Kom naar Bolivia met energie, creativiteit en een open geest en je zal veel leren. Jouw hulp zal zeer gewaardeerd worden. Je kunt dit project combineren met een sociaal project of je kunt je tijd verdelen tussen het rehabilitatie centrum en het centrum voor blinde kinderen. Jij mag zelf aangeven wat jouw voorkeuren zijn en hoe je je tijd op dit project wilt verdelen.

Je kunt aan dit project deelnemen vanaf twee weken, maar houd er rekening mee dat je vaak een paar weken nodig hebt om te wennen. Blijf je twee of meer maanden, dan kun je ook meer betekenen voor de kinderen en zal jullie band alleen maar groeien. Verder is het sterk aanbevolen dat je ieder geval een basis Spaans spreekt.

Basis van de Spaanse taal

Muziek maken in Bolivia

Voor dit projecttype geldt dat minimaal een basis Spaans nodig is om goed te communiceren met de andere trainers, coaches en kinderen. Beschik jij nog niet over een basis Spaans? Projects Abroad biedt jou de mogelijkhed in Bolivia een taalcursus Spaans te volgen.

Ontdek in je vrije tijd het mooie Bolivia

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲