You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een cultuur project in Fiji

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Nadi
  • Type projecten: Cultuur & Samenleving
  • Jouw rol binnen dit project: Je raakt betrokken bij alle aspecten met betrekking tot het dorps leven, inclusief het helpen bij educatieve lessen, landbouw, koken, manden weven, het maken van matten, het bijhouden van tuinen en overal waar ze ook maar een paar handen kunnen gebruiken
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar die graag willen meewerken aan een cultuur project in Fiji. Hier leef je samen met locale bewoners in een dorp en help je mee met bijvoorbeeld lesgeven, koken en werken in de landbouw. Het cultuur project in Fiji is voor vrijwilligers beschikbaar die graag meer willen leren over de lokale cultuur. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een tussenjaar, maar je kunt bijvoorbeeld ook tijdens een sabatical in het buitenland een helpende hand bieden. Iedereen is welkom!

Vrijwilligerswerk met de lokale bevolking

Vrijwilligerswerk cultuur & samenlevingsproject in Fiji

Vrijwilligers in Fiji zijn welkom in een van de traditionele dorpen in de buurt van Nadi. Je wordt helemaal ondergedompeld in het dorpsleven en betrokken bij allerlei werkzaamheden.

De ochtend breng je door bij de school of het kinderdagverblijf. Als je kiest om naar de school te gaan, zal je tijd worden verdeeld tussen het geven van individuele en groepsbegeleiding en het helpen van het geven van bijvakken zoals, IT kunst, drama, muziek of een ander vak dat kan bijdrage aan de kennis van de leerlingen. Sommige dorpen geven nog de voorkeur aan een meer traditionele lesgeefmethode waarbij de nadruk meer ligt op een praktische aanpak met behulp van zang en dans, tegenover de moderne manier, van leren uit boeken en het doen van examens.

Als je de voorkeur hebt om met jongeren kinderen te werken, kun je terecht bij het kinderdagverblijf. Hier zal je de begeleider bij staan bij haar dagelijkse activiteiten en wordt je aangemoedigd zelf met leuke ideeën voor activiteiten en spelletjes te komen.

De middagen kun je doorbrengen met veel verschillende activiteiten, zoals helpen op het land, met koken, met het vlechten van manden, het onderhouden van de tuinen, eigenlijk alles waar ze jouw hulp bij zouden kunnen gebruiken.

Wonen bij een lokaal gastgezin

Cultuur project in Fiji

Je verblijft als vrijwilligers in een lokaal gastgezin waardoor je nog meer leert over hun dagelijks leven. In veel dorpen wonen vooral methodisten (een stroming binnen het Christelijk geloof) en vrijwilligers hebben de mogelijkheid om mee gaan naar de kerk. Verder zal je ook veel culturele tradities tegenkomen. Zo heeft elk dorp een dorpshoofd, een functie die van vader op zoon over gaat. Het dorpshoofd heeft vaak een belangrijke rol bij allerlei ceremonies zoals bruiloften. Elk dorp heeft ook een Turaga ni Koro, een soort beheerder of burgemeester, die de dagelijkse gang van zaken goed in de gaten houdt. Het leven in een dorp is heel open en iedereen werkt samen. In de avonden komen veel familieleden samen om te praten, spelletjes te doen of liedjes te zingen met een gitaar.

Van vrijwilligers wordt dat ze zelfstandig zijn en een volwassen houding hebben. Houd er ook rekening mee dat vrijwilligers van andere projecten verder weg wonen, maar in de weekenden kun je makkelijk naar Nadi reizen om hen te ontmoeten, ervaringen te delen en samen mooie uitstapjes te maken.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (eventueel samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Registratie van vrijwilligers in Fiji

Voor alle projecten in Fiji met betrekking tot lesgeven of sociaal werk, geldt dat vrijwilligers ter plaatse geregistreerd moeten worden. Hiervoor met je een aantal documenten opsturen: o.a. een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), gezondheidsverklaring en kopie paspoort. Dit is niet ingewikkeld, maar het kost meestal minimaal een paar weken om alle documenten te verkrijgen. Daarom kun je het beste minimaal een maand voor vertrek inschrijven.

 

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲