You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Maasai cultuur project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Ngorongoro Nationaal Park
  • Type projecten: Cultuur & Samenleving
  • Jouw rol binnen dit project: Je raakt betrokken bij alle aspecten binnen het dorpsleven van de Maasai. Je zal Engelse les geven, helpen bij het hoeden van het vee, leren koken, meer leren over de traditionele sieraden en ontdekken hoe het is om te leven in het binnenland van Afrika
  • Accomodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Tanzania staat bekend om de rijke cultuur en de diepgewortelde tradities van de Maasai stam. Dit Maasai cultuur project biedt jou de kans om deze bijzondere manier van leven van dichtbij te ervaren. Je komt te wonen in Maasai gebied in het beroemde Ngorongoro Nationaal Park in het noorden van Tanzania. Ondanks dat dit Nationaal Park een enorme toeristische trekpleister is, zal je in een gemeenschap ver van de safariroute wonen en werken. Deze locatie is ver van de bewoonde wereld verwijderd, maar met adembenemende uitzichten en grazende giraffen en zebra’s vlakbij een ervaring die je nooit zal vergeten. Als jij een compleet andere levenswijze wilt ervaren, zij aan zij wilt leven en werken met de leden van de stam en in een prachtige omgeving wilt verkeren dan is dit het project voor jou! Deelname kan vanaf 4 weken.

Vrijwilligerswerk binnen het Maasai cultuur project in Tanzania

Vrijwilligerswerk Masaai cultuur project in Tanzania

Projects Abroad werkt nauw samen met twee aangrenzende Maasai gemeenschappen in het hart van het Ngorongoro Nationaal Park. In een barre leefomgeving met weinig voorzieningen en middelen zijn deze gemeenschappen erg gebrand op hulp. De afgelopen jaren is het belang van onderwijs bij de Maasai stammen doorgedrongen en worden kinderen steeds meer gestimuleerd om naar school te gaan. Toch zijn de onderwijsfaciliteiten en middelen nog beperkt en moeten veel kinderen en docenten elke dag ver reizen om bij de school te komen. Vrijwilligers op dit project zullen een belangrijke rol spelen in de gemeenschap door Engelse les te geven en andere middelen te bieden en ook door te helpen bij de bouw van huizen en gebouwen voor de Maasai bevolking.

De Maasai stam heeft ondanks de steeds meer naderende moderne wereld, toch hun tradities en unieke cultuur weten te behouden. Als vrijwilliger wordt je betrokken bij enkele van de dagelijkse activiteiten van de stam, zoals het zorgen voor het vee, het melken van de koeien en geiten, het koken van maaltijden en het leren hoe de vrouwen hun bijzondere sieraden maken. Deze stammen hebben maar beperkte middelen tot hun beschikking en worstelen vaak met de natuuromstandigheden om te kunnen overleven, toch zal je merken dat het de meest warme en vriendelijke mensen zijn die je ooit in Tanzania zal ontmoeten en dat zij het weinige dat zij hebben, met jou willen delen.

Gezien de levendige geschiedenis van de Maasai stammen – hun verschillende tradities en rituelen – zal je regelmatig culturele workshops en Maasai lessen bijwonen, zodat je beter kunt integreren in de gemeenschap en de unieke mensen beter leert begrijpen. Voor dit project is het dus belangrijk om een open mind te hebben en respect te tonen voor de Maasai cultuur.

Projects Abroad werkt ook samen met een Maasai gemeenschappelijk ziekenhuis, waar vrijwilligers kunnen leren van de lokale artsen en verpleegkundigen. Meer over dit project lees je op de pagina: gezondheidszorg in Tanzania.

Reis en verblijf

Masaai cultuur project in Tanzania

Vrijwilligers op dit project moeten een vlucht boeken naar Arusha. Daar zal één van onze lokale collega’s je ophalen en naar de Maasai gemeenschap brengen, waar je gedurende je project zal verblijven. Deze gemeenschap is zo’n 5 uur rijden van Arusha vandaan.

Gezien de afgezonderde ligging en de beperkte leefomstandigheden van de Maasai stam, zal je samen met de andere vrijwilligers op het project in een gemeenschappelijke accommodatie verblijven, welke is uitgerust met enkel basisfaciliteiten. Je werkuren worden per week met je besproken en ingepland, maar over het algemeen werken vrijwilligers van maandag tot met vrijdag en hebben de weekenden vrij.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲