You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Nomaden project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Sahara woestijn
  • Type projecten: Cultuur & Samenleving
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger ga je samenleven met de Nomaden in de Sahara en help je ze bij hun dagelijkse werkzaamheden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij ons Nomaden project in Marokko. Als vrijwilliger ervaar je een unieke culturele onderdompeling door tijdens je verblijf met Marokkaanse nomaden samen te leven en hen te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Op deze manier maak je kennis met een totaal andere levensstijl. Durf jij deze uitdaging aan? Dan ben je meer dan welkom om in de grootste woestijn ter wereld vrijwilligerswerk te doen.

Vrijwilligerswerk in de Sahara

Nomaden project in Marokko

De thuisbasis van de Marokkaanse nomaden is de Sahara, een oppervlakte van bijna tien miljoen vierkante kilometer zand. Om op de plaats van bestemming te komen reis je eerst naar Fask, een half uur vanaf de stad Guelmim, bekend als de 'poort van de Sahara' omdat hier de woestijn begint. Guelmim ligt op ongeveer 2 uur vanaf Agadir en 640 kilometer ten zuiden van Rabat waar het kantoor en andere projecten van Projects Abroad zijn. Na een nacht door te brengen in Fask, reis je nog ongeveer een uur naar je gastgezin dat deel uitmaakt van de nomaden. Zij reizen met hun gezinnen, kamelen en geiten door de zandduinen in de woestijn op zoek naar waterbronnen.

Veel toeristen reizen naar omliggende plaatsen zoals Taourirt, Taidalt of Abayno met zijn warmtebronnen. Daar eten en slapen ze in een bviouac tent of auberge. Als vrijwilliger is het een heel bijzondere ervaring om te leven en werken met de lokale nomaden en ervaar je een eeuwenoude levenstijl.

Leef en werk samen met de Nomaden

Vrijwilligerswerk nomaden project in Marokko

De Marokkaanse Nomaden families bieden je een breed scala aan vrijwilligerswerkzaamheden en activiteiten aan. Voorbeelden van deze werkzaamheden zijn de zorg voor het vee, bouwen aan Nomadische woningen, traditionele maaltijden bereiden in ovens onder het zand en helpen bij het aanleggen van ondergrondse watervoorraden. Daarnaast maak je kennis met de lokale ambachten en leer je de taal kennen. Ter ontspanning zijn er allerlei activiteiten op het gebied van kunst en sport. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven!

Vrijwilligers van dit project zorgen zelf voor het vervoer tot de stad Guelmim, waar de Nomaden project coördinator je ophaalt. Reis je via Rabat of Casablanca, dan kan een van de Projects Abroad medewerkers je daar helpen met een aansluitende bus of vlucht naar Guelmim.

Wanneer ga jij het avontuur aan?

Gedurende het gehele jaar kun je als vrijwilliger aan dit project deelnemen. Hou er echter wel rekening mee dat de temperaturen in de zomermaanden juni, juli en augustus kunnen oplopen tot 45 graden Celsius. Mocht je liever niet in deze tempraturen vrijwilligerswerk doen in de Sahara, dan raden wij je aan om buiten deze maanden op avontuur te gaan.

Vaak kiezen vrijwilligers ervoor om dit project te combineren met het leren van de taal Tamazight. In de hoofdstad van Marokko – Rabat – bieden wij je deze mogelijkheid aan. Het is niet verplicht, maar het werkt wel in je voordeel omdat je gemakkelijker met de Nomaden families kunt communiceren. Klik op taalcursus Tamazight voor meer informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲