You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een dierenverzorgingsproject in Belize

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: San Pedro
  • Type projecten: Dierenverzorging
  • Jouw rol binnen dit project: Tijdens het project assisteer je de medewerkers van een dierenkliniek of dierenasiel bij de behandeling en het verzorgen van verwaarloosde dieren.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Zet jouw passie voor dieren in tijdens het dierenverzorgingsproject in San Pedro. In Belize leeft een groot aantal ongewenste katten en honden op straat. Zij komen moeilijk aan eten, onderdak of andere basis verzorging. Een aantal lokale organisaties proberen dit probleem aan te pakken maar alsnog worden veel dieren aan hun lot overgelaten. Als dierenverzorger help je je onder andere met het bedenken van oplossingen voor dit probleem en daarnaast zet jij je ook in om het leven van de dieren te verbeteren.

Jouw werkzaamheden in de dierenkliniek

Zorg voor verwaarsloosde dieren tijdens het dierenverzorgingsproject in Belize

Je werkt als vrijwilliger in een dierenasiel of de enige non-profit dierenkliniek waar de ongewenste dieren worden opgevangen en voorzien worden van medische zorg. Niet alleen zwerfdieren worden in de kliniek opgevangen, ook huisdieren van bewoners van San Pedro met een laag inkomen kunnen hier terecht.

Je zult veel praktijkopdrachten krijgen tijdens het project. Zo zal je je bezighouden met dagelijkse taken zoals het voeden en wassen van de honden, het schoonmaken van de kennels en de werkplek. Ook lever je een bijdrage aan andere onderhoudswerkzaamheden. Om ervoor te zorgen dat de katten en honden gezond blijven, assisteer je ook bij de dagelijkse inspectie van de dieren, wekelijkse onderzoeken en het maandelijks toedienen van preventie medicijnen.

Het belangrijkste aspect van het project is het geven van individuele zorg aan de honden, met ze te wandelen, spelen en hen voorzien van uitgebreide socialisatie. Zo kunnen ze zich leren aanpassen aan het leven in de kennel en niet op de straat. Jij zult ze helpen om weer beter om te gaan met mensen, waardoor ze voorbereid worden op eventuele adoptie. Als vrijwilliger zal jij ook assisteren tijdens het adoptieproces met behulp van een adoptie adviseur. Zo kun je ervaren hoe bijzonder het is als een hond of kat een nieuw huis vindt!

Voorlichting aan de gemeenschap

In ontwikkelingslanden is een goede behandeling van dieren niet vanzelfsprekend, bijvoorbeeld omdat een groot percentage van de lokale bevolking een grote angst heeft voor honden. De honden om hen heen zijn voornamelijk getraind om agressief gedrag te vertonen tijdens hondengevechten of om mensen in het openbaar bang te maken. Om dit probleem aan te kaarten word jij tijdens je project ook aangemoedigd voorlichtingen te geven over de omgang met dieren aan buurtbewoners en lokale basisscholen.

Jouw verblijf in Belize

Tijdens jouw verblijf in Belize verblijf je bij een gastgezin. Zo leer je op een unieke manier de cultuur van het land kennen. In de weekenden heb je tijd om Belize te verkennen, samen met andere vrijwilligers.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲