You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een dierenverzorgingsproject in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Dierenverzorging
  • Jouw rol binnen dit project: Het zorgen voor dieren die in het dierenopvangcentrum worden opgevangen, waaronder honden, vogels en schildpadden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Het dierenverzorging project in Bolivia is perfect voor vrijwilligers die zich graag actief voor dieren willen inzetten. Dit project biedt je de kans om betrokken te worden bij verschillende werkzaamheden, waaronder het onderzoeken en zorgen voor dieren zoals honden, vogels en schildpadden. 
Dit project is perfect geschikt om aan deel te nemen tijdens je tussenjaar, carrière break of vakantie. Het enige dat we van je vragen is dat je een oprechte interesse hebt in het welzijn van dieren. Het is niet vereist een gevorderd niveau Spaans te spreken, maar het leren van de basis voordat je aan je project begint is natuurlijk wel handig.

Vrijwilligerswerk op een dierenverzorgingsproject in Bolivia

Vrijwilligerswerk Bolivia dierenverzorging

Vrijwilligers komen te werken in een dierenopvangcentrum op zo’n 30 minuten reizen van het centrum van Cochabamba. Het opvangcentrum richt zich met name op zwerfhonden, roofvogels en schildpadden.

Je werkdagen zullen normaal gezien van maandag tot met vrijdag zijn en je kunt er voor kiezen om de ochtend, de middag of de gehele dag te werken. Het lokale personeel is meestal van 8:00u tot 18:00u aanwezig in het opvangcentrum en nemen ‘s middags een lange lunch pauze.

Als vrijwilliger ondersteun je het lokale personeel bij de zorg voor gewonde, mishandelde of achtergelaten dieren. Hieronder vallen ook dieren die tijdelijk in het centrum verblijven als onderdeel van een herstel proces voor zij weer worden terug gezet in het wild.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op het dierenverzorgingsproject in Bolivia

Als onderdeel van jouw dagelijkse taken help je het lokale personeel bij de zorg voor de honden in het opvangcentrum. Dit houdt in dat je ze eten zal geven, ze wast, met ze gaat wandelen en met ze speelt. Je krijgt soms ook de mogelijkheid om met het personeel mee op pad te gaan, als zij het veld in gaan om honden te redden die zijn achtergelaten en rondzwerven op straat. In dit geval zal je een meer observerende rol hebben.

Naast de actieve rol die je vervult met de honden, zal je ook kunnen helpen met voederen en het schoonhouden van de verblijven van vogels en schildpadden. Als er dieren zijn die goed zijn verzorgd en volledig zijn hersteld, kun je vaak ook mee gaan met de super visor als de vogels en schildpadden weer worden uitgezet in het wild. Helaas zijn de vogels in het centrum in veel gevallen zodanig gewond geraakt dat ze nooit meer helemaal zullen herstellen en ze niet meer in het wild kunnen overleven. In dat geval verblijven de vogels permanent in het dierenopvangcentrum.

Eens in de zoveel tijd, organiseert het opvangcentrum een campagne die er op is gericht om de lokale bevolking voor te lichten over het belang van het steriliseren van dieren. Dit biedt vrijwilligers de uitgelezen kans om mensen in de gemeenschap te ontmoeten.

Tot slot kun je ook nog helpen bij standaard onderhoud en tuinier werkzaamheden in en rond het centrum.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het dierenverzorging project in Bolivia. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲