You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk met reuzenpanda’s in China

Overzicht
Project overzicht

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in deze bestemming, neem dan eerst contact met ons op.

  • Waar: Het Dujiangyan onderzoekscentrum ligt 1 ½ uur buiten Chengdu.
  • Type projecten: Dierenverzorging
  • Jouw rol binnen dit project: Je zal je bezig houden met het voederen, het schoonmaken van hokken en het observeren van het gedrag van de panda’s
  • Accommodatie: Guesthouse
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Via Projects Abroad krijg je nu de unieke kans om je in te zetten bij China’s meest gerenommeerde onderzoekscentrum voor behoud van de reuzenpanda. De reuzenpanda is ‘s werelds meest iconische bedreigde diersoort en tevens het herkenbare logo van het Wereld Natuur Fonds. Nu krijg jij de kans om met deze bijzondere dieren te werken op een vrijwilligersproject tijdens jouw tussenjaar, vakantie, buitenlandse stage of sabbatical. Dit project is al beschikbaar vanaf deelname van 1 week.

Dierenverzorging met panda’s in China

Door het inkrimpen van de natuurlijke leefomgeving en lage geboortecijfers is de populatie reuzenpanda’s ernstig geslonken de afgelopen decennia. Ook stropers hebben hun invloed gehad op de dalende aantallen. Er heerst de gedachte dat er nog slechts 1000 tot 1500 reuzenpanda’s in het wild te vinden zijn, maar er zijn ook natuurdeskundigen die geloven dat de recentelijke maatregelen voor behoud van de Reuzenpanda hun vruchten afwerpen en die het huidige aantal op 3000 schatten.

Jij kunt nu onderdeel uit maken van deze waardevolle ontwikkeling ten behoeve van het voortbestaan van deze bijzondere diersoort, door als vrijwilliger aan de slag te gaan in een onderzoekscentrum voor reuzenpanda's. Het Dujiangyan Research Base of Giant Panda Breading is een centrum in de provincie Sihuan dat zich richt op de de opvang van de reuzenpanda's, de voortplanting en het vrijlaten van panda's in het wild. Er wordt onderzoek gedaan naar het gedrag van panda's en ziektes. Daarnaast is er een educatief programma voor toeristen. Op dit moment verblijven er zo’n 30 panda’s in het centrum.

Jouw taken als vrijwilliger op het Reuzenpanda project in China

Als vrijwilliger in China kun je helpen bij de verzorging van de bedreigde reuzenpanda.

Je maakt als vrijwilliger bij de Dujiangyan Research Base of Giant Panda Base onderdeel uit van het dierenverzorgingsteam. Je zal je bezig houden met het voederen, het schoonmaken van de hokken en het observeren van het gedrag van de panda’s.

Via dit vrijwilligersproject zal je unieke kennis opdoen over het gedrag en de levenscyclus van de reuzenpanda en over de opvang- en voorplantingsprogramma’s van het centrum. Vrijwilligers leren ook meer over het onderzoek en de inspanningen die worden gedaan voor de instandhouding van de reuzenpanda.

Projects Abroad verwelkomt iedereen met een algemene interesse in dierenverzorging, een specifieke interesse in de Reuzenpanda of voor voortplantingsprogramma’s van grote zoogdieren in gevangenschap. De focus van het project ligt vooral bij de verzorging, maar kan ook geschikt zijn voor vrijwilligers met een interesse in dier- en natuurbehoud.

Om deel te nemen aan dit project hoef je niet over specifieke ervaring met dieren te beschikken. Realiseer je wel dat het hier gaat om grote zoogdieren en dat ondanks dat zij in gevangenschap leven, het belangrijk is te onthouden dat het nog steeds wilde dieren zijn en ze niet als huisdieren moeten worden behandeld.

Het centrum is op ongeveer 1,5 uur van Chengdu gevestigd. Je zal verblijven in een accommodatie op loopafstand van het centrum, te midden van een prachtige omgeving vlakbij de Bifeng kloof. Als je wilt heb je ook de mogelijkheid om een paar dagen per week Engelse les te geven op een lokale school, naast je werk bij het pandacentrum.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲