You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een dierenverzorgingsproject in Zuid-Afrika

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Kaapstad
  • Type projecten: Dierenverzorging
  • Jouw rol binnen dit project: Je bent medeverantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden zoals het voeren, schoonhouden en uitlaten van de dieren. Mocht je al over ervaring beschikken, dan kun je de dierenarts ondersteunen bij bijvoorbeeld castraties. Als je de uitdaging aan wilt om als vrijwilliger voor (gestrande) zeevogels de zorgen is dit ook mogelijk op het Blouberg strand
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken voor de dierenkliniek, 6 weken voor het opvangcentrum voor zeevogels
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder bij SANCCOB en 16 jaar of ouder bij de SPCA

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij ons dierenverzorgingsproject in Zuid-Afrika. Het is een unieke ervaring voor dierenliefhebbers die graag een helpende hand bieden. Als vrijwilliger draag je aan de rand van Kaapstad namelijk zorg voor zeevogels of huisdieren. Samen met het lokale personeel zorg jij ervoor dat hun toekomst er beter uit gaat zien. Je bent met of zonder ervaring meer dan welkom.

Vrijwilligerswerk met huisdieren

werken bij het dierverzorgingsproject in Zuid-Afrika

Je kunt in Zuid-Afrika bij twee organisaties terecht. Bij beide zal je meelopen met de lokale dierenverzorgers, waardoor je van dicht bij kan ervaren hoe dierenbescherming in Zuid-Afrika in zijn werk gaat. Je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken en praktische ervaring opdoen door te helpen bij het eten geven en ervoor te zorgen dat de dieren de nodige beweging krijgen en beter worden. Zoals bij veel vrijwilligersprojecten is inzet erg belangrijk, toon jij enthousiasme en betrokkenheid dan zul je hier veel voor terug krijgen.

Vrijwilligers met ervaring op het gebied van diergeneeskunde zullen op dit project ook betrokken worden bij operatieve ingrepen.

Ga je aan de slag bij de dierenbeschermingsorganisatie SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals), dan zal je je bezig houden met het bereiden van de dagelijkse voeding, het schoonmaken van de hokken, het trainen van de dieren en het verzorgen van verwaarloosde of mishandelde dieren. De liefde en aandacht die jij deze dieren kan bieden, kan een grote verbetering zijn in hun kwaliteit van leven. Het lokale personeel zal het ook zeer waarderen als je wilt helpen in de kliniek, vooral bij het voorbereiden van de dieren op een operatie. Je kunt al vanaf 2 weken bij de SPCA terecht, maar bedenk je wel dat je misschien niet dezelfde impact zal achterlaten als vrijwilligers die langer deelnemen.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Bibi Rombout op het Diergeneeskunde & Dierenverzorging project in Zuid-Afrika
Bibi Rombout
Ik heb echt een geweldige tijd gehad als vrijwilliger bij SANCCOB. Doordat het zo druk was kreeg ik de gelegenheid om heel veel te leren. Naast het voeren, verzorgen en wassen van de pinguïns heb ik ook mee mogen helpen met bloedonderzoeken en ben ik twee keer met een release mee geweest (dan worden ze weer vrijgelaten in de natuur). Lees meer...

Vrijwilligerswerk met zeevogels

Vrijwilligerswerk bij het dierverzorgingsproject in Zuid-Afrika

Wil jij de uitdaging aangaan om als vrijwilliger voor zeevogels te zorgen? Dan ben je op het Bloubergstrand meer dan welkom om voor diverse gestrande zeevogels, waaronder de Afrikaanse Pinguïn, te zorgen. In dit gebied leven colonies pinguins, pelikanen en zelfs de roze flamingo. Ondertussen kan je genieten van een fantastisch uitzicht op de Tafelberg. Je bent voornamelijk bezig met het voeden van de dieren en het schoonmaken van de hokken. Daarnaast kan het voorkomen dat je mag helpen bij het rehabiliteren van dieren die gewond zijn of beschadigd zijn door olie in de zee. Je krijgt de kans om meer te leren over het lokale ecosysteem en te werken met bijzondere vogelsoorten. Voor deelname aan dit project is het wel belangrijk om te weten dat het enkel toegankelijk is voor vrijwilligers die minimaal zes weken willen deelnemen. Vrijwilligers moeten ook over een goede kennis Engels beschikken om aan dit project te kunnen deelnemen.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲