You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Diergeneeskunde & Dierenverzorging project in Argentinië

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Córdoba
  • Type projecten: Dierenasiel en dierenkliniek
  • Jouw rol binnen dit project: Bij dit project kun je het werken in een hondenasiel combineren met meelopen in een lokale dierenkliniek
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij het Diergeneeskunde & Dierenverzorging project in Argentinië. Vrijwilligers die van honden en andere huisdieren houden kunnen zich in een hondenasiel in Villa Allende en in een dierenkliniek in Córdoba inzetten. Omdat de rechten voor dieren nauwelijks nageleefd worden, is er vaak sprake van verwaarlozing en jouw hulp als vrijwilliger is dan ook van grote waarde. Je betekent niet alleen veel voor dieren in nood, maar je doet zelf ook een unieke ervaring op door mee te kijken met lokale specialisten uit Argentinië.

Vrijwilligerswerk met huisdieren in Argentinië

Vrijwilligerswerk diergeneeskunde in Argentinië

Wanneer je graag met honden en andere huisdieren werkt, kun jij je als vrijwilliger inzetten in een hondenasiel in Villa Allende en een dierenkliniek in Córdoba. Córdoba en Villa Allende liggen ongeveer twintig kilometer van elkaar af.

In het dierenasiel is plaats voor ruim 150 honden, die worden opgevangen totdat er een nieuw baasje voor ze is gevonden. Dit asiel ontvangt weinig subsidies en de voorzieningen zijn dan ook eenvoudig, maar dat vormt tegelijkertijd ook een uitdaging. Je bent hier vooral praktisch bezig met het verzorgen en uitlaten van de honden. Daarnaast mag je bijvoorbeeld ook meehelpen bij het geven van vaccinaties en andere behandelingen. Als je wilt kun je fulltime bij dit hondenasiel aan de slag.

Wil je het vrijwilligerswerk in het dierenasiel graag combineren met diergeneeskunde, dan kun je tevens een paar dagen per week meelopen in een dierenkliniek in Córdoba. Je kijkt dan mee met een dierenarts en je krijgt regelmatig de kans om te observeren en assisteren bij een operatie of bij controles van dieren. Als je Spaans goed genoeg is, heb je ook contact met de eigenaren van de dieren. De hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden die je krijgt, hangt ook af van jouw persoonlijke kennis, ervaring en enthousiasme.

Beheers jij de Spaanse taal?

Dierenverzorgingsproject in Argentinië

Voor deze projecten is het van belang dat je jezelf verstaanbaar kunt maken in het Spaans. Het is namelijk van belang dat je met je collega's en de lokale bevolking kunt communiceren. Beheers je deze taal nog niet of heb je opfriscursus nodig? Dan biedt Projects Abroad een taalcursus Spaans ter plaatse aan.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken, waardoor je meteen je Spaans kunt oefenen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 1 week deelnemen aan de Diergeneeskunde & Dierenverzorging project in Argentinië, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Agenda informatiedagen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲