You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten in Argentinië

Overzicht
 • Waar: Villa Allende, Cordoba
 • Type projecten: Diergeneeskunde
 • Jouw rol binnen dit project: Werk samen met gekwalificeerde Argentijnse dierenartsen bij de zorg voor huisdieren in een dierenkliniek en hondenasiel.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel
 • Vereisten: Je moet gekwalificeerd dierenarts of dierenartsassistent zijn of een diploma in een vergelijkbare studie hebben om deel te kunnen nemen aan dit project

Zet jouw studie, werkervaring en passie voor dieren in tijdens het diergeneeskunde project voor professionele dierenartsen en dierenartsassistenten. Door als vrijwilliger deel te nemen aan dit project in Argentinië, help je bij de behandeling en zorg van huisdieren. Je werkt samen met lokale dierenartsen in een dierenkliniek en hondenasiel.

Hoe kunnen gekwalificeerde dierenartsen of dierenartsassistenten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Argentinië?

Wissel kennis en informatie uit over diergeneeskunde tijdens je project in Argentinië

In Argentinië werken we samen met een hondenasiel in Villa Allende, aan de rand van Cordoba. De medewerkers van het asiel zorgen voor ongeveer 300 honden, maar ze krijgen nauwelijks steun van de overheid en ze hebben slechts enkele gekwalificeerde dierenartsen en assistenten. Door jouw kennis en ervaring kun je de werkdruk voor het lokale personeel verlichten.

Daarnaast kun je je ook bijzonder nuttig maken in een dierenkliniek in Cordoba. Hier werk je samen met professionele dierenartsen, assisteer je hen en neem je de leiding in consultaties. Dit is tevens een ultieme kans om je Spaans in de praktijk te brengen. Je hebt een belangrijke rol in de kliniek: je voert medische ingrepen uit, geeft de diereneigenaren uitleg over het belang van goede zorg voor hun huisdieren en helpt de medewerkers bij de algemene zorg voor de dieren.

Tijdens dit vrijwilligersproject word je aangemoedigd om je beroepskennis te delen met de lokale dierenartsen. Deze kennisuitwisseling is van groot belang voor het verbeteren van de huidige werkwijzen en het verbeteren van de standaarden. Je hebt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan community days die georganiseerd worden door de lokale medewerkers om de gemeenschap en hun dieren verder te ondersteunen.

Communicatie is een belangrijk onderdeel van een geslaagd vrijwilligersproject. Het is dan ook een pluspunt als je basiskennis hebt van het Spaans, maar er is ook een Engelssprekende dierenarts aanwezig om te helpen bij vertalingen.

Wat kan dit project voor mij als dierenarts of dierenartsassistent betekenen?

Door vrijwilligerswerk te doen in Argentinië als professionele dierenarts heb je de kans om jouw kennis, energie en passie voor dieren in te zetten voor de lokale dierenopvang en gemeenschap. De tijd in het buitenland geeft je ook een beter inzicht van de uitdagingen en mogelijke successen op het gebied van dierenwelzijn in ontwikkelingslanden. Voor academici levert dit project interessante casestudies op.

Goed opgeleide lokale dierenartsen willen bijzonder graag hun medische kennis met jou delen en je kunt dan ook veel opsteken door op het gebied van dierenverzorging, internationale praktijken en medische procedures. Je hebt ook de kans om de lokale medewerkers te coachen en hen achter te laten met substantiële vaardigheden.

In zowel de dierenkliniek als in het asiel doe je veel praktijkervaring op die je bestaande vaardigheden zullen testen en aanscherpen. Gedurende de eerste dagen op het project, wordt je aangemoedigd om je eigen te maken met het personeel, de werkplaats, de dieren en hun eigenaren.

Als dierenarts of dierenartsassistent help je bij de volgende zaken:

 • Ontlasten van de lokale dierenartsen
 • Assisteren bij en het uitvoeren van medische ingrepen
 • Trainen en uitwisselen van medische kennis met de lokale medewerkers
 • Het voorbereiden van materialen voor en organiseren van community dagen
 • Het creëren van bewustzijn over het belang van dierenwelzijn in een ontwikkelingsland
 • Consultaties met diereneigenaren

Waar zorgt Projects Abroad voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Argentinië goed en succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Argentijns gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Welke kwalificaties en vaardigheden heb ik nodig om deel te nemen?

Je hebt in ieder geval een Bachelor diploma in diergeneeskunde of in dierverpleegkunde of een andere gerelateerde studie nodig om deel te kunnen nemen aan dit project.

Als je specifieke specialismen of interesses hebt in dit werkveld, dan kan je dit laten weten bij jouw aanmelding.

Het is handig als je basiskennis van het Spaans hebt, zodat je goed kunt communiceren met het lokale personeel en de cliënten. Het is ook mogelijk om een taalcursus Spaans te volgen in Argentinië.

Ben je nog niet afgestudeerd, maar heb je wel al minstens drie jaar dierengeneeskunde gestudeerd aan de universiteit, dan kun je ook deelnemen aan ons reguliere dierenverzorging & diergeneeskunde project in Argentinië. Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar je niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲