You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een ergotherapie project in Cambodja

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Phnom Penh
  • Type projecten: Ergotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Vrijwilligersappartementen
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Er heerst een groot tekort aan gekwalificeerde ergotherapeuten in Cambodja. Als jij momenteel in opleiding bent en minimaal je eerste jaar van de studie ergotherapie hebt afgerond, onlangs bent afgestudeerd of een professional bent die een carrière break wilt, dan kun je op dit project een waardevolle bijdrage leveren, door behandeling te bieden aan baby’s, kinderen en volwassenen in Cambodja die kampen met een verscheidenheid aan fysieke problemen. Dit project is beschikbaar vanaf 2 weken.

Ergotherapie is geen erkend beroep in Cambodja, dus de ergotherapie vrijwilligers werken nauw samen met fysiotherapie vrijwilligers om hulp te bieden en de patiënten te ondersteunen. Als ergotherapie vrijwilliger moet je om deze reden wel een zeer proactieve houding hebben en het lokale personeel informeren over het werk je in staat bent uit te voeren.

Vrijwilligers die al afgestudeerd en officieel werkzaam zijn als ergotherapeut, zijn ook welkom bij het Veterans International Center (VIC). Houd er rekening mee dat de minimale verblijfsduur bij het VIC 8 weken is. Heb je niet zo veel tijd dan zullen ook ervaren ergotherapeuten bij het National Baby and Children’s Centre gaan werken.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Cambodja

Vrijwilligerswerk ergotherapie project in Cambodja

Studeer je ergotherapie, maar ben je nog niet afgestudeerd, dan kom je terecht in een opvangcentrum voor kinderen met een fysieke of mentale beperking.

Je zal gaan werken op de fysiotherapie afdeling, welke een schema heeft ingesteld voor de kinderen, om te zorgen dat alle kinderen zo vaak mogelijk kwalitatief goede zorg krijgen in de therapieruimte. Elk kind heeft andere behoeften, enkele moeten leren lopen, anderen hebben spierproblemen, sommige doen specifieke oefeningen en weer anderen hebben baat bij massage van de gewrichten. De extra hulp die een vrijwilliger biedt ten aan zien van deze werkzaamheden zal er voor zorgen dat meer kinderen vaker de behandeling krijgen die ze nodig hebben.

De afdeling voor fysiotherapie heeft redelijk goede voorzieningen voor Cambodjaanse begrippen. Zo is de therapiekamer uitgerust met onder andere kussens, ballen, matjes en speciale stoelen.

Ergotherapie project in Cambodja voor vrijwilligers met meer ervaring

Vrijwilligers die al minimaal drie jaar Ergotherapie hebben gestudeerd, hebben de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een opvangcentrum voor kinderen en volwassenen die leven met een beperking of besmet zijn met HIV. Helaas is er bij veel patiënten nooit een officiële diagnose gesteld en sommige hebben nog nooit de juiste behandeling gekregen. Het lokale personeel is enorm toegewijd en zou jou hulp als vrijwilliger ontzettend waarderen. Een minimale deelname van 2 weken is op dit project van toepassing.

In dit opvangcentrum is er een therapie behandelingskamer die, met dank aan voormalige vrijwilligers, volledig is uitgerust en waar ergotherapie en fysiotherapie vrijwilligers de ruimte hebben om hun patiënten te behandelen

Ergotherapie vrijwilligers werken hier zelfstandig en hebben bij voorkeur gespecialiseerde vaardigheden of ervaring met werken met mensen met een beperking. Pas afgestudeerde ergotherapeuten zouden ook van harte welkom zijn op dit project.

Vrijwilligers die al volledig gekwalificeerd zijn als ergotherapeut, die 3 jaar of meer werkervaring hebben en die minimaal 8 weken beschikbaar zijn kunnen op verzoek geplaatst worden bij de Veterans International Centres (VI).

De Veterans International Centres in Phnom Penh en Prey Veng zijn twee van de drie revalidiatiecentra, die de VI runt in Cambodja. Deze revalidatiecentra richten zich sinds 1991 op de zorg voor patiënten die tijdens de oorlog gewond zijn geraakt als gevolg van landmijnen of met andere fysieke beperkingen.

Ergotherapie vrijwilligers werken hier nauw samen met de lokale fysiotherapeuten en ondersteunen kinderen en volwassenen met verschillende aandoeningen zoals mensen die hersenvliesontsteking hebben gehad, mensen met hersenverlamming en kinderen met klompvoeten. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, krijg je eigen patiënten om te behandelen.

Het centrum in Phnom Penh heeft een overdekte buitenplaats waar patiënten kunnen oefenen met traplopen en lopen op verschillende soorten oppervlakten. Het centrum in Prey Veng vind je op ongeveer twee uur rijden van Phnom Penh.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Cambodja

Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je in een van de vrijwilligersappartementen van Projects Abroad samen met andere vrijwilligers.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde ergotherapeut bent kun jij als professional in Cambodja aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerd ergotherapeut in Cambodja.

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲