You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een ergotherapie project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Moshi
 • Type projecten: Ergotherapie
 • Jouw rol binnen dit project: Het ondersteunen van de ergotherapeut binnen een lokale stichting
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, introductie en oriëntatie, maaltijden en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Mensen in Tanzania die leven met een beperking krijgen maar weinig steun binnen hun gemeenschap. Als vrijwilliger op dit ergotherapie project krijg je de kans om kinderen (variërend van twee tot veertien jaar) te helpen. Op dit medische project is het belangrijk dat vrijwilligers extreem veel geduld hebben, gemotiveerd en meelevend zijn. Hoewel je wellicht niet meteen resultaat van je inspanningen zult zien geeft het veel voldoening om uiteindelijk toch vooruitgang te zien in wat de patiënt kan en heeft bijgeleerd.

Werkzaamheden op het ergotherapie project in Tanzania

Ergotherapie vrijwilligerswerk Tanzania

Als vrijwilliger op dit project werk je lokale stichting voor kinderen. Je zal komen te werken onder de supervisie van een lokaal erkende ergotherapeut.

Het ergotherapie project richt zich op het verbeteren van de basisvaardigheden van kinderen, zodat zij minder moeite hebben bij het deelnemen aan activiteiten op school en daarbuiten, maar ook voor zichzelf kunnen zorgen. Vrijwilligers zullen gaan werken aan enkele van de volgende activiteiten:

 • Het vaststellen van een behandelplan met specifieke doelstellingen voor elke patiënt, op basis van hun individuele behoeften, thuissituatie en school- of werkomgeving.
 • Het monitoren van de vooruitgang van de patiënten door middel van voortgangsrapportages.

Vrijwilligers werken gemiddeld 8 uur per dag, van 9 uur ‘s ochtends tot 17 uur ‘s avonds.

Jouw verblijf in Tanzania

Als vrijwilliger in Tanzania verblijf je bij een lokaal gastgezin, die jou als onderdeel van de familie zal beschouwen. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲