You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Farmacie vrijwilligerswerk in het buitenland

Overzicht

Tijdens de farmacie vrijwilligerswerk projecten in Ghana, Kenia en Sri Lanka werk je in apotheken in het buitenland.

Deelname aan een farmacie vrijwilligerswerkproject geeft je een unieke kans om je kennis van dit vakgebied uit te breiden, nieuwe vaardigheden te leren en praktische ervaring op te doen binnen de farmacie. Of je nu overweegt om farmacie te gaan studeren, al student bent of als professioneel apotheker ervaring op wilt doen in het buitenland, jij kunt als vrijwilliger een rol spelen op één van de projecten.

Vrijwilligerswerk in het buitenland op een farmacie project

Als vrijwilliger op het farmacie project heb je de kans om te observeren en meer te leren over de wijze waarop gezondheidsvoorzieningen en lokale medische professionals werken in ontwikkelingslanden. Veel van de medische faciliteiten en apotheken hebben gebrek aan middelen, zijn onderbezet en hebben eenvoudige of ouderwetse materialen.

Tijdens jouw vrijwilligersproject op één van de bestemmingen schaduw je én werk je samen met medische professionals en apothekers. We moedigen je aan om vragen stellen en aantekeningen te maken, zodat je het meeste uit je project kunt halen. Tijdens het project heb je een professionele begeleider die je bijstaat en advies geeft wanneer nodig.

Hoewel je een groot deel van je tijd meekijkt met apothekers in een klinische omgeving, heb je ook de kans om je medische kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen tijdens outreach programma’s. Deze programma’s vinden veelal op het platteland plaats waar lokale gemeenschappen nauwelijks toegang hebben tot basisgezondheidszorg en medicatie. Door deel te nemen aan deze outreaches, kun je je opgedane kennis in de praktijk brengen en lever je tegelijkertijd een bijdrage aan de gezondheidszorg in de gemeenschap. Je bent betrokken bij het uitvoeren van gezondheidscheck-ups en – onder toezicht- bij het registreren en uitdelen van voorgeschreven medicijnen.

Stages in de farmacie in het buitenland

Ben jij als student(e) op zoek naar een buitenlandse stage op het gebied van farmacie? In principe kan elk project als basis dienen voor een stage. Op de pagina voor stages binnen de gezondheidszorg lees je meer over de mogelijkheden.

Bestemmingen voor Farmacie projecten in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲