You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je wordt betrokken bij het werken met kinderen in lokale weeshuizen die fysiotherapie en andere behandelingen nodig hebben. De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van jouw kennis en ervaring
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten bovengemiddeld Spaans kunnen spreken

Er is een grote behoefte aan fysiotherapie vrijwilligers in Bolivia om hulp te bieden binnen de verscheidene zorginstellingen voor kinderen met een beperking. In deze zorgcentra worden kinderen met een beperking geholping door middel van verschillende therapieën, zoals fysiotherapie, hydrotherapie, psychologie en logopedie. Vrijwilligers met vaardigheden op deze andere gebieden zijn dus ook zeer welkom.

In verschillende zorginstellingen zijn fysiotherapeuten hard nodig om de revalidatie van kinderen en volwassenen te verbeteren. Help mee om zowel de kinderen als de volwassenen een zelfstandiger leven te bieden met meer bewegingsvrijheid. Zeker als je al wat ervaring hebt, kun je niet alleen de kinderen en volwassenen, maar ook het personeel helpen met nieuwe oefeningen.

Je bent vanaf 18 jaar welkom als vrijwilliger op dit project en dient een goede kennis van de Spaanse taal te hebben zodat je goed zal kunnen communiceren met het lokale personeel en de patiënten. Beschik jij nog niet over een voldoende kennis Spaans? Dan is er de mogelijkheid om voor de start van je project een intensieve taalcursus Spaans te volgen of misschien kun je de taal verbeteren door eerst deel te nemen aan een lesgeef of sociaal project.

De minimale deelname voor dit project is 4 weken.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Bolivia

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Bolivia

Als vrijwilliger wordt je betrokken bij het werk in de zorgcentra en weeshuizen waar het belangrijk is dat kinderen met een beperking geïdentificeerd worden en behandeling krijgen. Zoals bij alle gezondheidszorg projecten wordt je exacte rol bepaald aan de hand van je kennis, vaardigheden en ervaring. Je werkt op individuele basis met de kinderen zodat zij de nodige persoonlijke aandacht en oefeningen krijgen die hen helpt om voortgang in de ontwikkeling te maken.

Als fysiotherapie vrijwilliger, kun je ook vrijwilligerswerk doen op de brandwondenafdeling van een groot ziekenhuis in Cochabamba. Het is een heftige, maar bijzondere ervaring om patiënten met ernstige brandwonden te begeleiden bij hun revalidatie. Om op de brandwondenafdeling vrijwilligerswerk te doen, zal je minimaal in het derde jaar van de opleiding fysiotherapie (in België ook wel kinesitherapie) moeten zitten en tevens moeten deelnemen voor tenminste 12 weken en heel goed Spaans kunnen spreken. De faciliteiten zijn hier eenvoudig maar het medische personeel is uitstekend en dit zorgt ervoor dat je heel veel kan leren op dit project.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Bolivia

Tijdens je vrijwilligerswerk in Bolivia verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Boliviaanse cultuur. In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde fysiotherapeut bent kun jij als professional in Bolivia aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerd fysiotherapeut in Bolivia.

Bolivia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲