You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Cambodja

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Phnom Penh
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel met het geven van fysiotherapie. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Vrijwilligersappartementen
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren. We vragen minimaal 1 jaar studie ervaring binnen fysiotherapie

Studeer je fysiotherapie of ben je pas afgestudeerd en wil je graag werkervaring opdoen als fysiotherapeut, dan kan vrijwilligerswerk in Cambodja interessant voor je zijn. Om deel te nemen aan dit project is het vereist dat je minimaal je eerste jaar fysiotherapie hebt afgerond, voor de start van je project. Dit project is beschikbaar vanaf 2 weken.

Fysiotherapie project in Cambodja

Een vrijwilliger uit Australie op het fysiotherapieproject in Cambodja.

Heb je al een jaar of langer (studie)ervaring maar ben je nog niet volledig gekwalificeerd, dan kun je kan je terecht in een opvangcentrum voor kinderen met fysieke of verstandelijke beperkingen. Hier is het vereist dat je minimaal 4 weken deelneemt. 

De fysiotherapie afdeling heeft een schema ingesteld voor de kinderen, waarbij alle kinderen zo vaak mogelijk kwalitatief goede zorg krijgen in de therapieruimte. Elk kind heeft andere behoeften, enkele moeten leren lopen, anderen hebben spierproblemen, sommige doen specifieke oefeningen en weer anderen hebben baat bij massage van de gewrichten. De extra hulp die een vrijwilliger biedt ten aan zien van deze werkzaamheden zal er voor zorgen dat meer kinderen vaker de behandeling krijgen die ze nodig hebben.

De afdeling voor fysiotherapie heeft redelijk goede voorzieningen voor Cambodjaanse begrippen. Zo is de therapiekamer uitgerust met onder andere kussens, ballen, matjes en speciale stoelen.

Fysiotherapie project in Cambodja voor vrijwilligers met meer ervaring

Vrijwilligers die al minimaal drie jaar fysiotherapie hebben gestudeerd, hebben de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een opvangcentrum voor kinderen en volwassenen die leven met een beperking of besmet zijn met HIV. Helaas is er bij veel patiënten nooit een officiële diagnose gesteld en sommige hebben nog nooit de juiste behandeling gehad. Het lokale personeel is enorm toegewijd en zou jou hulp als vrijwilliger ontzettend waarderen. Een minimale deelname van 2 weken is op dit project van toepassing.

Fysiotherapie vrijwilligers in dit opvangcentrum werken zelfstandig en hebben bij voorkeur gespecialiseerde vaardigheden of ervaring met werken met mensen met een beperking. Pas afgestudeerde fysiotherapeuten zouden ook van harte welkom zijn op dit project. 

In het opvangcentrum is er een therapie behandelingskamer die, met dank aan voormalige vrijwilligers, volledig is uitgerust en waar ergotherapie en fysiotherapie vrijwilligers de ruimte hebben om hun patiënten te behandelen.

Vrijwilligers uit Australie werken samen in Cambodja.

Vrijwilligers die al volledig gekwalificeerd zijn als fysiotherapeut, die 3 jaar of meer werkervaring hebben en die minimaal 8 weken beschikbaar zijn kunnen op verzoek geplaatst worden bij de Veterans International Centres (VI).

De Veterans International Centres in Phnom Penh en Prey Veng zijn twee van de drie revalidiatiecentra, die de VI runt in Cambodja. Deze revalidatiecentra richten zich sinds 1991 op de zorg voor patiënten die tijdens de oorlog gewond zijn geraakt als gevolg van landmijnen of met andere fysieke beperkingen.

Fysiotherapie vrijwilligers werken hier nauw samen met de lokale fysiotherapeuten en ondersteunen kinderen en volwassenen met verschillende aandoeningen zoals mensen die hersenvliesontsteking hebben gehad, mensen met hersenverlamming en kinderen met klompvoeten. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, krijg je eigen patiënten om te behandelen.

Het centrum in Phnom Penh heeft een overdekte buitenplaats waar patiënten kunnen oefenen met traplopen en lopen op verschillende soorten oppervlakten. Het centrum in Prey Veng vind je op ongeveer twee uur rijden van Phnom Penh.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Thea Kooiman op het Fysiotherapie project in Cambodja
Thea Kooiman
Elke dag werd ik met de brommer opgehaald van mijn verblijfplaats en begon de dag met een personeelsoverleg, waarna alle patiënten ongeveer tegelijk om 8:00 uur naar het centrum toekwamen voor de behandeling. Met de patiënten communiceren was in het begin erg lastig, maar als je eenmaal met een behandeling begint kun je er met handen en voeten toch wel uitkomen. Lees meer...

Jouw verblijf in Cambodja

Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je in een van de vrijwilligersappartementen van Projects Abroad samen met andere vrijwilligers.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde fysiotherapeut bent kun jij als professional in Bolivia aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerd fysiotherapeut in Bolivia.

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲