You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een Fysiotherapie project in Costa Rica

Overzicht
  • Waar: San Rafael de Heredia
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen mee bij de behandeling in scholen voor mentaal en fysiek gehandicapten of in een dagopvangcentrum voor ouderen
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten beschikken over een gemiddelde taalkennis Spaans en moeten minstens 1 jaar van de studie fysiotherapie hebben afgerond
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar

Op het Fysiotherapie project in Costa Rica werken vrijwilligers mee op een school voor jonge mentaal en fysiek gehandicapten of in een dagcentrum voor ouderen. Deze projecten geven je de kans om mee te lopen met ervaren fysiotherapeuten en hen te observeren terwijl zij werken aan de verbetering van de levenskwaliteit van kinderen, jongeren en ouderen in hun gemeenschap. Je helpt niet enkel mee een verschil te maken in het leven van deze mensen, maar je doet ook een waardevolle ervaring op en leert nieuwe vaardigheden die zullen bijdragen aan je CV.

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Costa Rica

Therapiekamer op het fysiotherapie project in Costa Rica

De school voor mentaal en fysieke gehandicapten is een uniek centrum in de provincie en voorziet zorg, onderwijs en therapie aan jongeren (tot en met 21 jaar) en baby’s met diverse cognitieve en gedragsmatige handicaps. De kinderen en jongeren krijgen individuele aandacht in een therapiekamer of klaslokaal, om te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden om zo hun levenskwaliteit te verbeteren. Centra van de overheid zijn vaak onderbemand en in geldnood, lokale medewerkers zijn daarom altijd erg blij met de hulp van onze vrijwilligers.

Vrijwilligers hebben ook de mogelijkheid om te werken in een dagopvangcentrum voor ouderen, dat word geleid door een lokale vereniging en waar fysiotherapie wordt aangeboden. De erkende fysiotherapeuten van het centrum behandelen en controleren regelmatig tot 35 patiënten. Jij assisteert in de therapiekamer en helpt patiënten met verschillende oefeningen. Ondanks dat elke patiënt andere klachten heeft, is het hoofddoel van het centrum om motorische vaardigheden en spierkracht te verbeteren zodat de patiënten zelfstandiger kunnen worden en zo hun levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Als je een voorkeur hebt om bij één van de twee projecten te werken, laat het ons dan weten bij je aanmelding. Er is ook de mogelijkheid om de twee projecten te combineren om je ervaring te vergroten.

Jouw werkzaamheden als fysiotherapie vrijwilliger

Een vrijwilliger verzorgt een patiënt in het centrum voor bejaarden op het fysiotherapie project in Samoa

Je hebt in het begin voornamelijk een observerende rol waarbij je meeloopt met de lokale fysiotherapeuten en assisteert waar mogelijk. Als je enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel toont en het vertrouwen van de lokale medewerkers inwint, dan is de kans groot dat je meer zelf zal mogen doen.

Voor vrijwilligers die werken met mensen met beperkingen en ouderen is het belangrijk dat je veel geduld en mededogen hebt. Dit werk kan erg uitdagend zijn, maar het is zeker een lonende ervaring.

Op de school voor gehandicapten zal je werken van 7u tot en met 15u en in het centrum voor ouderen zal je werken van 8u tot en met 13u.

Vrijwilligers moeten beschikken over een gemiddeld niveau Spaans en moeten minimaal 1 jaar van een fysiotherapie opleiding hebben afgerond om aan dit project te kunnen deelnemen. De school voor gehandicapten accepteert ook vrijwilligers met ervaringen in andere soorten therapie, zoals kunst therapie en ergotherapie. Mocht je dus naast fysiotherapie nog ervaring hebben op een ander gebied, laat het ons dan zeker weten.

Let op dat de school voor gehandicapten gesloten is tijdens de vakantie vanaf midden december tot midden februari, en tijdens een kortere vakantie van twee weken in juli. Ook is de school een week gesloten tijdens Pasen. Het centrum voor ouderen is ook tijdens Pasen gesloten en voor ongeveer drie weken tijdens de kerstperiode.

In de avonden en weekenden ben je vaak vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲