You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in de Filippijnen

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: San Remigio
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen met therapiesessies en zorg aan patiënten met een handicap tijdens huisbezoeken en in buurtcentra
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: Vanaf 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers op dit project moeten minimaal zes maanden tot een jaar fysiotherapie gestudeerd hebben

Het fysiotherapie project in de Filippijnen is de perfecte gelegenheid voor fysiotherapie studenten of voor recent afgestudeerden om een unieke ervaring op te doen in het buitenland, terwijl je nieuwe vaardigheden leert en jouw kennis inzet om anderen te helpen. Om deel te kunnen nemen aan dit project, moet je minstens zes maanden tot een jaar van je studie fysiotherapie hebben afgerond.

Vrijwilligers op het fysiotherapie project in de Filippijen

Volgens de telling van 2010 over bevolking en woningen in de Filippijnen, zijn er 1,44 miljoen mensen die leven met een handicap. Er wordt geschat dat één op de 20 huishoudens tenminste één familielid met een handicap heeft en de helft van hen zijn niet in staat naar school te gaan of hun school af te maken.

Daarom is er dringend behoefte aan vrijwilligers met ervaring in fysiotherapie om te helpen met hun rehabilitatie. Terwijl veel van deze mensen de rest van hun leven moeten omgaan met hun beperking, zijn er anderen die in staat zijn hun mobiliteitsproblemen te overwinnen met de juiste therapie.

Fysiotherapie vrijwilligerswerk in de Filippijnen

Achtergestelde gezinnen, voornamelijk in het noorden van Cebu, kunnen zich geen therapiesessies veroorloven door de hoge kost en/of het gebrek aan faciliteiten in de buurt. Patiënten met een beperking hebben minstens 2 tot 3 behandelingen per week nodig en daar zit de medische verzorging die nodig is voor een volledige rehabilitatie nog niet bij in.

Vrijwilligers werken bij de Persons with Disability Affairs (PDAO) in San Remigio, Cebu, en zullen werken met patiënten met beperkingen tijdens huisbezoeken en bijeenkomsten in verschillende buurtcentra. Vrijwilligers werken onder het toezicht van de Director van PDAO, die ook gehandicapt is. Hoewel de resultaten van de therapiesessies niet meteen te zien zijn, is het toch een erg waardevol voor de vrijwilligers om de geleidelijke verbetering bij de patiënten te kunnen zien.

Op het fysiotherapie project in de Filippijnen werk je van 8:30 tot en met 11:00 en van 13:30 tot en met 16:00 uur.

Jouw verblijf in de Filippijnen

Als je niet aan het werk bent, verblijf je bij een lokaal gastgezin waar je de echt Filippijnse keuken en gastvrijheid kunt ervaren. In je vrije tijd is er ook genoeg te zien en doen in en rond Bogo City en Cebu. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Philippines Medicine & Healthcare Management Plan.

Philippines Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲