You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Rabat
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: In scholen en dagopvangcentra voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking observeer en assisteer je het lokale personeel bij de gegeven fysiotherapie. Door mee te lopen met het personeel, krijgt je de gelegenheid om vragen te stellen en mee te kijken bij de verschillende behandelingen. De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van je jouw medische kennis en ervaring als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten de Franse of Arabische taal goed kunnen spreken en minimaal 1 jaar een relevante studie hebben afgerond

Vrijwilligerswerk in Marokko op het gebied van fysiotherapie geeft je de mogelijkheid dit beroep te ervaren in een andere cultuur. Hier zullen de faciliteiten niet van het niveau zijn die je gewend bent en dit vraagt soms een creatieve benadering tijdens het doen van je werk. Vrijwilligers worden geplaatst in scholen of dagopvangcentra voor kinderen en jongeren, die verschillende vormen van een beperking hebben.

Om aan dit project te kunnen deelnemen is het vereist dat je minimaal 1 jaar van de studie fysiotherapie (in België ook wel kinesitherapie) hebt afgerond. Daarnaast is het belangrijk dat je een goed niveau Frans of Arabisch spreekt, om goed te kunnen communiceren met de patiënten die je behandelt. Dit project is helaas niet beschikbaar tussen 15 juli en 15 september.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Marokko

Fysiotherpaie vrijwilliger in Marokkko

Op de eerste dag van je project wordt je voorgesteld aan je project supervisor, die er gedurende jouw vrijwilligerswerk voor je is op het moment dat je een vraag hebt of hulp nodig hebt. Al voordat je naar Marokko vertrekt, nemen de medewerkers van het lokale Projects Abroad kantoor contact met je op. Je bespreekt dan samen met hen jouw kennis, ervaring en interesses die relevant zijn voor je project. Zo kun je aangeven op welke afdelingen je graag wilt meelopen. Een paar voorbeelden van de mogelijkheden zijn dermatologie, gynaecologie, de kinderafdeling en chirurgie.

Als vrijwilliger kan je ook terecht in een school voor meisjes van 6 tot 15 jaar met een verstandelijke beperking. Hier ligt de focus op het ontwikkelen van zelfstandigheid en integratie in de maatschappij. Op beide plaatsen wordt jouw inzet enorm gewaardeerd en zal je bijdragen aan de verbetering van het leven van deze kinderen.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Morocco Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Marokko

Als vrijwilliger in Marokko verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Marokkaanse cultuur. Hier kun je je Frans of Arabisch oefenen en zijn er volop mogelijkheden om met andere vrijwilligers contact te leggen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Morocco Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲